kadarka

Alföld, bor, Hajós, kadarka, olaszrizling, pincefalu

Jobb, ha az IHLET szüli a bort

László Márta

Hajóson mindenkinek van egy pincéje. Vagy kettő. Mert az ültetvényeken nem annyira szeretnek dolgozni, de bort készíteni annál inkább! Azt mondják, sokat dolgozni a szőlőben kell, a pince kóstolásra való. Európa legnagyobb öszefüggő pincefaluja 1200-1300 házból áll a Hajós-Bajai borvidéken. Már látványra is páratlan, a borok pedig sokszor a legelőkelőbb haztai éttermek itallapjain szerepelnek! Erről mesélt Sziegl Balázs borász, aki feleségével együtt 2012-ben vágott bele a nagy borkalandba. Ma a fővárosban, a Costesben, a Mákban, az Onixsban kóstolhatjuk kiváló boraikat.    

Tovább olvasom »
bor, kadarka, kecskecsöcsű, romantika, vacsora, városliget

Romantika, bor meg egy kis időutazás

László Márta

Idén idította útjára borestjeit a Városliget Café, melynek célja a hazai borkultúra gazdagítása. A legutóbbi szeptemberi eseményen a híres magyar borvidékek borait állították párhuzamba tengerentúli, amerikai borokkal. Még ősszel az újbor tiszteletére is rendeznek egy vacsorát, amit a századforduló romantikája leng majd körül. A legkiválóbb hazai borvidékeket híváták vendégségbe, a vendégek villányi, egri, balatoni, etyeki és természetesen tokaji különlegességeket kóstolhatnak meg. 

Tovább olvasom »
bor, kadarka, kékfrankos, Magna Mátra, Mátrai borvidék

Megszületett a Magna Mátra

László Márta

Hiába Magyarország második legnagyobb kiterjedésű borvidéke a Mátrai, a legutóbbi időkig a súlyához mérten mégis csak kevés szó esett róla. A most alakult Magna Mátra szervezetnek viszont az a terve, hogy egy fantasztikus termőhellyé változtassa a vidéket.

Tovább olvasom »