jóga

jóga, nevetés, szív és érrendszeri megbetegedés, tünetek

12+1 érdekesség a szívről

László Márta

Februárban tartják a Szívtudatosság Hónapját, mely alkalomból összegyűjtöttünk néhány érdekes, meghökkentő, illetve hasznos tényt. Fontos, hogy minél többen tisztában legyünk a szív, mint egyik létfontosságú szervünk működésével, mert Magyarországon még mindig a vezető halálokok közé tartoznak a szív- és érrendszerbeli megbetegedések.

Tovább olvasom »
FittAréna, Geszler Dorottya, gyümölcs, jóga, őszi fáradtság, pilates, sport, vitalitás, zöldség

6 + 1 tipp őszi fáradtság ellen

László Márta

Az őszi munkák lefoglalják minden idejét, így aztán Geszler Dorottyának sem könnyű energikusnak maradnia a sokszor ködös, borongós szürkeségben. A Miss Hungary helyezéséről is ismert műsorvezetőnőnek azonban van jó pár praktikája, amiket fitnesz és életmód-rendezvényeken szívesen megoszt másokkal is.

Tovább olvasom »
Evangelos Pappas, jóga, kutatás, Sidney, sport, veszély

Hoppá! Mégse jó a jóga?

PP-Eletforma

Váz- és izomrendszeri megbetegedést okoz a jóga az emberek 10 százalékánál, és az esetek 21 százalékában súlyosbítja a már meglévő fájdalmakat – állapították meg a Sydneyi Egyetem kutatói. A Journal of Bodywork and Movement Therapies című folyóiratban közölt tanulmány szerint a jóga világszerte egyre népszerűbb kiegészítő- és alternatív terápia a váz- és izomrendszeri rendellenességek kezelésére – olvasható a ScienceDaily tudományos-ismeretterjesztő portálon, amit az MTI tett közzé.

Tovább olvasom »
belső nyugalom, Csíki Mariann, gyarkorlat, gyerek, játék, jóga, önuralom

Jóga a boldog gyerekkorért

PP-Eletforma

A jóga ősi tanításai a kisebbekhez is szólnak. Csíki Mariann könyvében egy olyan mozgásformát mutat be, ami nemcsak a gyermekek egészségét őrzi meg, de fejleszti az érzelmi életüket is: megtanít uralkodni az elmén, kezelni az indulatokat, és segít megküzdeni a világ kihívásaival.

Tovább olvasom »
fájdalom, gerinc, hát, jóga, nyak, orvosi kezelés, orvosi tanács, testtartás, torna, úszás

Hat jótanács a gerincedért

PP-Eletforma

A nyak-, hát- és derékfájás sokunk életét megkeseríti, pedig tudatos gerincvédelemmel sokat tehetünk a megelőzésért. Arra kértük Dr. Arnold Dénes Arnoldot, a Fájdalomközpont fájdalomspecialistáját, hogy foglalja össze az alapszabályokat. 

Tovább olvasom »
béke, életforma, életmód, gyógynövények, jóga, muzsika, természet, test, vega fogás

Tudatos feltöltődés – Everness Fesztivál

László Márta

A legtöbb ember alapvető vágya, hogy harmóniában, összhangban éljen a természettel, önmagával, testileg-lelkileg egyaránt. Ha már ennek a vágynak az első csírája megfogant, jó helyen vagyunk nyaranta az akarattyai parton, hiszen az Everness Fesztivál nem csupán az egészséges és ezoterikus életmód tántoríthatatlan híveinek éves találkozója.

Tovább olvasom »
jóga, meditáció, test és lélek

Mire jó a jóga?

PP-Eletforma

Dr. Péntek Éva természetgyógyásszal és jógaoktatóval, a Karitáció Alapítvány szakértőjével arról beszélgettünk, hogy hogyan segíti a jóga gyakorlása a test és lélek egyensúlyának kialakítását és megőrzését.

Tovább olvasom »
jóga, relax, szemjóga

Próbáld ki a szemjógát! Íme 6 könnyű gyakorlat!

PP-Eletforma

Mondhatjuk, hogy mindennapjainkban a szemünk van a legnagyobb igénybevételnek kitéve. Hiszen rögtön reggel, amikor felébredünk, és kinyitjuk a szemünket, máris terhelésnek tesszük ki. Egészen az esti elalvásig. Ennek ellenére nemigen jut eszünkbe – legfeljebb a számítógép előtt eltöltött órák vagy túl hosszúra nyúlt olvasás után –, hogy a szemünknek is szüksége van egy kis pihenésre. Éppen úgy, mint nekünk.

Tovább olvasom »
gyereknevelés, jóga, sport

Jóga gyerekeknek is?

PP-Eletforma

A jóga a felnőtteknek segít és rohanó világunkban egyensúlyt teremt, akkor adott a kérdés, hogy lehet –e ezt korábban is kezdeni? A gyermekjóga a tévhitekkel ellentétben nem kicsavart testpózokról, lótuszülésben történő hosszú percekig tartó “om-ozásról”, ellazulásról szól. De akkor miről?

Tovább olvasom »
Baraka Jóga Iskola, jóga, kvantum jóga

Új dimenzió a jógában, kvantum szemlélet

PP-Eletforma

A jóga ősi bölcsességének és a (kvantumfizikai gyökerekkel rendelkező) modern tudomány lehetőségeinek ötvözeteként létrejött a – Magyarországon egyedülálló – Kvantum jóga program, amely a test-lélek-tudat harmónia megvalósításának és az öngyógyítás-önfejlesztés elsajátításának eszköze.

Tovább olvasom »
jóga, kismama jóga, magzat

A jógázó mama a születendő gyermek intelligenciájára hat

PP-Eletforma

A jóga a relaxációs technikák és légzőgyakorlatok révén teremti meg azt a testi-lelki harmóniát, amelyre egy kismamának mindenkinél nagyobb szüksége van. Várhidi Bea a naphegyi Oxygen Wellness kismama jóga oktatója szerint a foglalkozások nem csupán a test izmainak átmozgatásában, valamint a várandóság miatti változások elfogadásában segíti a leendő anyukákat, hanem speciális gyakorlatai révén a szülésre is felkészít.

Tovább olvasom »
jóga, kismama, kismama jóga, magzat, szülés, várandóság

A jóga segítség a várandósságban és a szülésnél

PP-Eletforma

A várandósság és a szülés hatalmas változást és próbatételt jelentenek a kismamáknak. A testi-lelki felkészülést segítheti a kismama jóga, amely a magzatfejlődését is segíti. Dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész-nőgyógyásza a jóga testi vonatkozásairól, Tóth Eszter, az Oxygen Wellness kismamajóga oktatója a lelki töltődésről beszélt. 

Tovább olvasom »
edzés, edzésforma, edzőterem, GFelx, jóga, mozgás

Új edzésforma hódít hazánkban is: a GFelx

PP-Eletforma

Hazánkban is terjed a külföldi divat: az edzőtermek helyét lassan átveszik az egyedi mozgásformák. Manapság bárki szabadon választhat, hogy rúdtánc vagy éppen jóga órára szeretne eljárni attól függően, hogy milyen mozgást végez szívesen. Ilyen alternatív módszer a GFlex is, amely az erőt, az egyensúlyt, a hajlékonyságot és a mélyizmok stabilitását fejleszti. 

Tovább olvasom »
AERIAL YOGA, függőágy, jóga, testmozgás

Új őrület hódít hazánkban

PP-Eletforma

Új őrület hódít hazánkban: egyre több hölgy próbálja ki az aerial yogát. Egy rendhagyó óra erejéig három ismert hölgy is beugrott a függőágyba: VV Gigi, Köböl Anita és Szunai Linda ismerkedett meg a yoga előnyeivel. 

Tovább olvasom »
bio, jóga, programok, vegetáriánus, zöldség

Vegetáriánus Fesztivál, nem csak vegáknak!

PP-Eletforma

2011. augusztus 27-28-a között immár tizenötödik alkalommal rendezik meg a VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁL-t, mely táplálkozási szakemberek előadásait, csoportos jógát, relaxációs- és táncfoglalkozásokat, valamint makrobiotikus és vegetáriánus ételkóstolókat, öko és bio szemléletű termékbemutatót kínál – nem csak vegetáriánusoknak!  

Tovább olvasom »
hit, jóga, önismeret, személyiség

Jóga, az önvaló tudománya

PP-Eletforma

A jóga tradicionális tanításai azokhoz az óind lételméleti irányzatokhoz tartoznak, amelyek hosszú évezredek óta a létező világ és az emberi lét legfontosabb kérdéseire keresik a választ. Melyik irányzatai? Mi a valódi célja és hogyan lehetséges elsajátítani? 

Tovább olvasom »