jég

gasztronómia, ital, jég, karakter, koktél, longdrink, skót whisky

5+1 hűsítő tipp nem csak whisky-imádóknak

László Márta

Tisztán, jéggel, forrón, koktélként: nem is gondolnánk, milyen sokféle verzióban kerülhet poharunkba Skócia legnépszerűbb export terméke. Télen fel is melegedhetünk mellette, nyáron pedig ízlésünknek vagy az alkalomnak megfelelő frissítőt készíthetünk belőle. A scotch, avagy a skót whisky azoknak is tartogat meglepetéseket, akik egyébként nem rajonganak az aranyló ital karakteres ízéért.

Tovább olvasom »
balaton, fotók, hideg, jég, öblök, tél

Rossz hír jött a Balatonról

László Márta

Csak úgy repkednek a mínuszok az egész országban! A sarkvidéki levegő már nem esik jól, hiszen mindjárt itt a március, és a tavasz még mindig várat magára. Ezek a csodás jeges felvételek azért elkápráztatnak: mindig elbűvöl mire képes a természet!

Tovább olvasom »
aperitife, farsang, Golden Globe, jég, kávé, tonik

A Golden Globe igazi sztárja

László Márta

Akár hiszed, akár nem, a Golden Globe díjkiosztó résztvevői egyszerűen beleszerettek e nagyszerű italba. Ezzel Te is elkápráztathatod barátaidat. A hagyományos aperitifek tökéletes alternatívája, amely kiemeli a kávé minőségét, és szokatlan virágszerű ízzel gazdagítja azt. A titok: a jeget legalább 24 órával fogyasztás előtt el kell készíteni!

Tovább olvasom »
céklalé, gyümölcs, jég, koktél, sárgarépa

Virgin téli zöldség-gyümölcs koktél

László Márta

A jég a koktélok alapanyagának jolly jokere: ha az összetevők egy részét lefagyasztjuk, majd az italban tálaljuk, garantált a siker, hiszen az olvadás hatására minden korttyal új ízeket fedezhetünk fel. Ha fokozni akarjuk a látványt, akkor az összetevőket különféle formájú jégkockakészítőben is lefagyaszthatjuk, de akár friss gyümölcsöt is jégbe zárhatunk – állítja Bokor Norbert, a NaturMed Hotel Carbona vezető bártendere.

Tovább olvasom »
abroncs, autózás, hó, jég, óvatosság, tél, vezetés

6 hasznos tipp a téli vezetéshez

László Márta

Más vezetési technikát követel a téli időjárás akár egy hölgy, akár egy úr ül a volánnál. A bátrak, ám de meggondolatlanok azonban erről nem vesznek tudomást, és ezzel gyakran komoly gondot okoznak nemcsak maguknak, másoknak is. Ha utánagondolunk, csak ezen a télen már mennyi súlyos baleset történt, nem árt megfogadni a Bridgestone szakértőjének tanácsait!  

Tovább olvasom »
időjárás, jég, kár, klímaváltozás, magyarország, mezőgazdaság, vihar

Viharos évünk volt

PP-Eletforma

A 2016-os év időjárási viszonyai hektikusabban alakultak a tavalyinál, így a mezőgazdasági piac egyik meghatározó biztosítójához is mintegy 15%-kal több mezőgazdasági kárbejelentés érkezett idén. Magyarország legtöbb térsége érintett volt az egész nyáron át tartó heves viharokban, esőzésekben, jégesőkben, de a legnagyobb mezőgazdasági károk Kelet-Magyarországon keletkeztek az idén.

Tovább olvasom »
élmény, hotel, jég, szálláshelyek, tél

Fagyos hotelek, forró fogadtatás

PP-Eletforma

Az időjárás ugyan egyelőre nem adott rá okot, de lassan ideje ráhangolódni a télre; közeleg a korcsolyázás, hólapátolás, az ünnepi fények és a forralt bor időszaka. Az egyik szálláskereső weboldal összegyűjtött 5 különleges szálláshelyet, ahol a vendégeknek jeges téli élményben lehet részük.

Tovább olvasom »
hőség, jég, kánikula, légkondi, ventilátor, világos színek

Légkondi nélkül is van élet!

László Márta

Ma már a légkondi nem luxus, sok otthonban működik ilyen szerkezet. A GDN Ingatlanhálózat referenseinek tapasztalata azt mutatja, hogy a vásárlók keresik, akár hajlandóak többet is fizetni egy megfelelő klímaberendezéssel ellátott lakásért. Nyáron komoly fegyvertény lehet, ha az érdeklődő a forróságból a hűs szobába lép be. Vannak azonban, akik nem bírják, vagy nem szeretik a légkondit, nekik szeretnénk segíteni abban, hogy könnyebben átvészeljék a nyári hőséget.

Tovább olvasom »
ital, jég, kávé, koriander, recept

Jeges Bukeela Ka Ethiopia

PP-Eletforma

Ez az egyszerű és frissítő jegeskávé recept kihangsúlyozza a Bukeela ka Ethiopia kifinomult aromáit. A még izgalmasabb ízvilág eléréséhez enyhén fűszerezze meg őrölt korianderrel, amely felerősíti a kávé virágos jegyeit.

Tovább olvasom »
alkoholmentes, alkoholos ital, gyömbér, jég, kávég, koktél, recept

Őrület! Jegeskávé gyömbérrel!

PP-Eletforma

Különleges kávés koktélokkal is meglephetjük szeretteinket, barátinkat! Ím egy tipp, az aromajegyeket fantasztikusan képviselő Ristrettóra! Ez az egyszerű jegeskávé, a még kifinomultabb ízek eléréséért adj hozzá gyömbért, ami kiemeli a gyümölcsös ízjegyeket, valamint a kávé kellemes keserűségét. Ezt a nap bármely szakában magadévá teheted!

Tovább olvasom »
jég, téli sportok, testmozgás

Csúszós örömök

PP-Eletforma

Korcsolyázni jó, alapszinten nem is túl nehéz megtanulni. Az enyhe telek ugyan némi gondot jelentenek a sport szerelmesei számára, de reménykedjünk: előttünk még két igazán téli hónap, hátha az időjárás is belátja ezt! Akkor pedig még természetes jégen is csúszkálhatunk.

Tovább olvasom »
jég, programajánló, Risza, tánc, verseny

A jégen is megindult a “Risza”!

PP-Eletforma

Februárban öt alkalommal Indulhat a Risza a Westend Jégteraszán is. A gyerekek most már nem csak a táncparketten, hanem a jégen is összemérhetik az ügyességüket számtalan ajándékért, és közben egy jó mókában lehet részük. 

Tovább olvasom »