izületi fájdalmak

gerincfájdalom, iroda, izületi fájdalmak, váll

5 gerincvédő tipp irodai dolgozóknak

PP-Eletforma

Ki ne ismerné a napi 8-10 órás ülőmunka következtében jelentkező fájdalmat a derék – nyak – váll vonalán? Az irodai dolgozók többsége küzd a jelenséggel, de csak kevesen tudják: ha nem tesznek ellene, az komoly ízületi problémákat, valamint a gerinc működésében jelentkező rendellenességet eredményezhet.

Tovább olvasom »
fájdalom, izületi fájdalmak, térdfájdalom, ultrahang

Gyakran fáj a lábad? Ez lehet az oka

PP-Eletforma

Sokak visszatérő problémája a kellemetlen lábfájdalom, mely olykor akár mozgásképtelenséget is okozhat. Amennyiben a panasz pár napon belül nem javul, úgy érdemes utánajárni, mi okozhatja a gondot. Ennek kiderítésére szolgál az ízületi ultrahang, melyről dr. Szabó Andrea, az Ultrahang Központ radiológus főorvosa beszélt.

Tovább olvasom »
izület, izületi fájdalmak, porckopás

Sportsérülés: porckopás fiatalon

PP-Eletforma
Itt a tavasz, sokan ilyenkor kezdünk újra sportolni, hogy a strandszezonra formába lendüljünk. Ha hosszú kihagyás után hirtelen vágunk bele egy újfajta edzésbe, az ízületeink könnyen megsérülhetnek. Hogyan kerülhetjük el a sportsérülést, mit és hogyan sportoljunk, ha már fáj? Íme néhány praktikus tipp az Ízületőr szakértőitől.
Tovább olvasom »
izületi fájdalmak, kéz, lélek

Az ízületi fájdalmak lelki okai

PP-Eletforma

Cselekvéseinket a kezek szimbolizálják. Bárkit megtámadhatunk és megölelhetünk vele, kézbe tudjuk venni a dolgainkat, vagy éppen bele is marhatunk vele valakibe. Az ízületek szorosan a kézhez kötődnek, fájdalmai a lélek problémáit tükrözik.

Tovább olvasom »
egészség, izület, izületi fájdalmak

Sokaknak fáj az élet – de tehetünk ellene!

PP-Eletforma

A 35 évnél idősebb magyarok fele megterhelőnek érzi az olyan hétköznapi tevékenységeket, mint a házimunka, a cipekedés, a lépcsőzés, a közlekedés, a kisgyermekek emelgetése vagy a kertészkedés. Ráadásul a 35–50 évesek fele fájdalmat is tapasztal közben. A fájdalom leggyakoribb oka lehet a porckopás, amely már a korosztály egynegyedét érinti – derült ki egy friss hazai felméréséből.

Tovább olvasom »
házimunka, izület, izületi fájdalmak

8 tipp a kíméletesebb házimunkáért

PP-Eletforma

A házimunka gyakran megerőltetőnek bizonyulhat, ha ízületi problémáink vannak. A mindennapi élet is olyan terheket róhat az ízületekre, mint a sport. Törődjünk hát úgy ízületeinkkel, mint a sportolók: táplálkozzunk egészségesen, mozogjunk, és szedjünk porcépítő készítményeket! Meg persze kövessük az itt javasoltakat, és akkor úgy végezhetjük el a ház körüli teendőket, hogy az ízületeink is épen maradnak.

Tovább olvasom »
izom, izületi fájdalmak, nyak

Mitől fáj a nyakunk?

PP-Eletforma

Nem fordul, megfeszül, lemerevedik, nyikorog. A fájdalom sokszor ok nélkül jön, s aztán megy, vagy makacsul tartós marad. Vajon mitől fáj a nyakunk? A szerteágazó okokról és kezelésükről kérdeztük a szakértőt.

Tovább olvasom »
izületi fájdalmak, orvos válaszol, porckopás

Kopott ízületek? Van egy gyors és hatékony megoldás a gyógyítására!

PP-Eletforma

Az ízületkopás az egyik leggyakoribb betegségnek számít ma Magyarországon. Általában sérülések, gyulladások, veleszületett kóros elváltozások okozzák. A súlyos kopások mozgáskorlátozottságot, fájdalmat, ízületi folyadékgyülemet okoznak a betegnek – ezek esetén pedig sajnos szükségessé válik protézis beültetése. A leggyorsabb, leghatékonyabb műtéti módszert egy magyar orvos fejlesztette ki.

Tovább olvasom »
izületi fájdalmak, sport, térdfájdalom

Olajozd át a megkopott ízületeidet! Így!

PP-Eletforma

Recseg-ropog a térded, nehezebb és kissé fájdalmas lett a lépcsőzés? Már biciklizés és futás közben sem úgy falod a kilométereket, mint régen? Valószínűleg kopnak az ízületeid, amelyeket újjávarázsolni már nemigen lehet, ám az olajozásra vannak még tippjeink!

Tovább olvasom »
fájdalomcsillapítás, izület, izületi fájdalmak, krónikus fájdalom, térdfájdalom, térdizület

Mit tehetünk, ha kopik a porc?

PP-Eletforma

A fiatalokat is érintheti a nyak, a derék, a váll, a térd vagy az ujjak ízületeinek fájdalma, de negyven felett valóban sokaknak megkeseríti a mindennapjait. Dr. Dobos Márta, az Oxygen Medical holisztikus szemléletű ortopéd orvosa a mozgás és a fájdalomcsillapítás lehetőségeit ismertette.

Tovább olvasom »
arthritis, autoimmun betegség, izületi fájdalmak, rheumatoid arthritis

Tavasszal miért erősödnek fel az ízületi fájdalmak?

PP-Eletforma

Tavasszal az időjárási változások hatására és a téli, mozgásszegény hónapok után a hirtelen megnövekedett fizikai aktivitás és fokozódó igénybevétel miatt sokan panaszkodnak sajgó ízületeikre. A fájdalmakat azonban nem minden esetben a gyakori légköri változások vagy a fokozatosság és a bemelegítés hiánya okozza, az ízületi panaszok autoimmun betegséget is jelezhetnek.

Tovább olvasom »
izületi fájdalmak, porckopás, Természetes gyógymódok

Természetes módszerek kopásos ízületi bajokra

PP-Eletforma

Az ízületek erősebb terhelésre, túlhajtott fizikai munka és/vagy sport miatt, ill. traumák következtében gyorsabban kopnak. A kopás nemcsak a fő terhet cipelő térdet, csípőt, hanem bármilyen más ízületet is érinthet. Vannak, akiknél a csigolyák közötti porckopás, másoknál a vállak vagy a könyök és csukló ízületek túlterhelése okozza az ízfelszínt borító porcok elvékonyodását és mozgáskor való fájdalmát.

Tovább olvasom »
izületi fájdalmak, megfázás, téli betegségek

Támadnak a téli betegségek!

PP-Eletforma

Bőrbetegség, fel- és megfázás, depresszió, ízületi fájdalmak – csupa olyan probléma, ami akkor jelentkezik, amikor hideg van.Nem is csoda, hiszen ilyenkor legyengül az immunrendszer, és a test nehezen tudja legyőzni a fertőzéseket, baktériumokat, vírusokat.

Tovább olvasom »