ízesítés

egészség, ízesítés, umami, vegyszermentes

Édes-savanyú-sós-keserű – UMAMI + egy video

Innertaste

Mindannyiunkkal előfordult már fakanállal a kezünkben, hogy a receptünket katonásan követve is hiányérzetünk támadt az ízek sűrűjében: pl. biztos kell bele még egy kis só!.., tolok bele még egy kis fűszert…, hát most ez ilyen lett… Vagyis, valami hiányzott, ahhoz a bizonyos wow-faktorhoz. Kövess hát Alice, indulunk Csodaországba!

Tovább olvasom »
egészséges, ízesítés, kínai konyha, umami

Kínai étterem-szindróma helyett umami-titok

Innertaste

Az umamit az élelmiszeripar szintetikusan előállított mononátrium-glutamát formában használja az olcsó, gyenge minőségű alapanyagokból készült termékek ízesítésére. A probléma a felhasznált MSG mennyiségében rejlik. 1 evőkanál belőle 1,7 kg parmezán sajt glutamin tartalmának felel meg, és nyomtalanul feloldódik akár 3 dl kínai zacskós levesben. Az ilyen mértékű túladagolások vezetnek a kínai étterem-szindrómához, ami tarkózsibbadással, szédüléssel, émelygéssel járhat. Szóval, ne egyél meg 2 kg parmezánt egyszerre, és nem lesz baj!

Tovább olvasom »
Dosso Gabi, grill, Harsányi Levente, ízesítés, nyár, pác, pulyka

Harsányi Levente tudja, mitől döglik a grillezett pulyka

László Márta

A grillezés az egyik legkedveltebb elfoglaltság a nyáresteken, amikor a főzés végre kiléphet a konyhából. Nem csoda, hiszen a finom falatok mellett sokszor nagy társaság és kellemes életérzés is kapcsolódik hozzá. A pulykahús az idei sláger a grillezéskor. Azt azonban kevesen tudják, miként kell elkészíteni, hogy mennyei legyen a végeredmény. Harsányi Levente tévés-rádiós műsorvezető saját bevallása szerint vérprofi a grillrács mellett.  

Tovább olvasom »
citrom, élvezet, ízesítés, jeges kávé, lemon, nyár

5 tuti frissítő ok a nyári kávézáshoz

PP-Eletforma

Nemcsak a kávérajongók kényeztethetik magukat különlegességekkel, de a Frappuccinók, jeges teák és limonádék kedvelői is hamar megtalálhatják új kedvencüket ajánlatunkból. Öt ok, amiért érdemes a nyári melegben ezt választanunk – állítják az egyik legismertebb márka szakértői!

Tovább olvasom »
gyorsfagyasztott, hasábburgonya, ízesítés, jelölés, minőség, NÉBIH, tájékoztatás

Lőttek a sültkrumplinak

László Márta

A Szupermenta sültkrumpli termékteszt folytatásaként ezúttal 16 gyorsfagyasztott hasábburgonya komplex vizsgálatát végezte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A hatóság laboratóriumaiban a termékeket élelmiszerbiztonsági és minőségi paraméterek alapján egyaránt vizsgálták. Jelölési hiba minden terméknél akadt, három sültburgonya forgalmazójával szemben pedig – minőségi problémák miatt – élelmiszer-ellenőrzési bírságot szab ki a hatóság.

Tovább olvasom »