iroda

brendezés, design, iroda, kényelem, munkavégzés, open office

Nem a design, a kényelem számít

László Márta

Magyarország egyik első számú munkakörnyezet-tanácsadója nemrég felmérte, hogy milyen elvárásaik vannak az irodai dolgozóknak a munkakörnyezetükkel szemben.  Milyen munkatérben dolgoznának szívesen? Milyen szempontokat vesznek figyelembe, ha új munkahelyet kell választaniuk? Egyáltalán szempont-e az iroda kialakítása? Sok munkaadó most meglepődik!

Tovább olvasom »
hitel, ingatlanpiac, iroda, költözés, okosotthon, társasház

Erre érdemes figyelni idén az ingatlanpiacon!

László Márta

2016 még csak a bemelegítés volt ahhoz képest, ami idén és jövőre vár ránk az ingatlanpiacon. A fellendülés elsősorban a forgalom tekintetében folytatódik. Az OTP Ingatlanpont szakértője pontokba szedte, milyen tényezők mozgatják a 2017-es ingatlanpiacot. Valkó Dávid szerint többek között olyan fogalmakkal írható le az idei év, mint az okosotthon, a társasházi reneszánsz, a munkahely-motivált költözés, vagy a hitelből vásárlás.

Tovább olvasom »
iroda, mozgás, mozgásszervi fájdalmak, nyak, táplálkozás, ülés, váll

Kelj fel, és járj!

PP-Eletforma

Egyre  több azoknak az irodai dolgozóknak a száma, akik krónikus ízületi fájdalmakról számolnak be. Ennek elsősorban a napi több órás egy helyben ülés, valamint a túlzott számítógép használat az oka. Fokozza a problémát az is, hogy sokan nem táplálkoznak helyesen, munkaidő után pedig nem fordítanak elég figyelmet a megfelelő mennyiségű mozgásra.

Tovább olvasom »
egyenjogúság, felmérés, férfi, iroda, munkahely, nő, vezetők

Meglepő? Még a nők is férfi főnökre vágynak

Krajcsó Judit

A munkavállalók hatékonyabbnak tartják a vegyes összetételű csapatokat, beosztottként ugyanakkor még nőként is szívesebben dolgoznak férfi irányítás mellett – derült ki a Randstad Workmonitor legfrissebb felméréséből. Nemcsak a karrierépítés, a fizetés terén is hátrányban vannak a nők, a legnagyobb különbség a vezető pozíciókban mutatkozik.

Tovább olvasom »
halláskárosodás, iroda, munkahelyi ártalom, népbetegség, stressz, zaj

Ártalmas az irodai zaj

László Márta

Egy egész Európára kiterjedő kutatás szerint a magyarok 25%-a gondolja úgy, hogy túl zajos a a munkahelye. Ez pedig azt jelenti, hogy a zaj következtében keletkező halláskárosodás Európában a leggyakoribb munkahelyi betegség. A zajnak ugyanakkor a halláskárosodás mellett komoly stressz keltő hatása is van. A káros tünet nemcsak azokon a munkahelyeken jelentkezik, ahol a zaj meghaladja a törvény szerint előírt határértéket, ezáltal kötelezővé válik a védőeszközök használata, de a manapság népszerű egyterű irodákban az általános zajnak is lehet pszichére káros hatása.

Tovább olvasom »
aranyér, burn out, egészség, iroda, légkondi, monitor, munka, szemszárazság, ülőmunka, visszerek

12 tipp az egészséges irodai munkához

PP-Eletforma

Azt gondolhatnánk, hogy egy irodában dolgozni teljesen veszélytelen, ám az ülőmunkának valójában számos egészségkárosító hatása lehet. Védjük ki ezeket! A legjobb tippeket dr. Mármarosi István, az Oxygen Medical foglalkozás-egészségügyi szakorvosa segítségével gyűjtöttük össze.

Tovább olvasom »
éjszaka, iroda, munka, munkatárs, takarítás

Éjszakai műszak az irodában

PP-Eletforma

A nappali takarítás egyre népszerűbb Nyugat-Európában, ebből kifolyólag a takarítók szerepe megváltozott: már nem láthatatlan, éjszakai műszakosok, hanem a nappali munkamenet szerves részei. Az irodai takarítások több mint fele kora reggel, vagy munkaidőben zajlik, szemben a magyarországi gyakorlattal – állapította meg egy felmérés.

Tovább olvasom »
gerincfájdalom, iroda, izületi fájdalmak, váll

5 gerincvédő tipp irodai dolgozóknak

PP-Eletforma

Ki ne ismerné a napi 8-10 órás ülőmunka következtében jelentkező fájdalmat a derék – nyak – váll vonalán? Az irodai dolgozók többsége küzd a jelenséggel, de csak kevesen tudják: ha nem tesznek ellene, az komoly ízületi problémákat, valamint a gerinc működésében jelentkező rendellenességet eredményezhet.

Tovább olvasom »
iroda, munkahelyi egészségvédelem, orvosi rendelő

Az irodai munkavégzés veszélyei

PP-Eletforma

Gondolná, hogy egy átlagos irodai munkanap számos láthatatlan veszélyforrást rejteget, amelyek az idő múlásával fejtik ki negatív hatásukat? A huzamosabb ideig tartó ülés okozta gerincbántalmak, a monitor szemre gyakorolt káros hatása, valamint az iroda levegőjében keringő kórokozók mind-mind veszélyeztetik egészségünket. Dr. Nagy-László Nóra, a Budai Egészségközpont foglalkozás-egészségügyi szakorvosa hívja fel a figyelmünket néhány kockázati tényezőre, valamint hasznos tanácsokkal segít nekünk abban, hogy hogyan kerülhetjük el a rossz testtartást, a tartós fájdalmat vagy a szemek romlását.

Tovább olvasom »
bútor, hangulat, iroda, környezet, siker

Hogyan érzik magukat, ahol napjaik nagy részét töltik?

Timar Gigi

Az irodát sokan ma is a sikeres üzlet egyik fontos tényezőjének tekintik, ráadásul ma már az is egyértelmű, hogy az iroda berendezésénél, bár nagyon fontos, nem elegendő a puszta funkcionalitás. A cég sikere a kollégák közérzetén is múlik, az pedig jelentős részben azon, hogyan érzik magukat abban a térben, ahol napjaik nagy részét töltik. Ennek is köszönhető, hogy a legújabb irodai berendezések nemcsak kényelmesek és praktikusak, de szemet gyönyörködtetők is, többségük éppúgy alkalmas otthoni, mint irodai használatra. A multifunkcionális irodák lehetőséget teremtenek koncentrált munkavégzésre, csapatmunkára, megbeszélésekre, szükség esetén akár kikapcsolódásra is.

Tovább olvasom »
iroda, kényelem, pannon, stílus, zöld

Ideális munkakörnyezet, új stílus zöldben-képekkel

Sebok Orsolya

Zöldben dolgozni nagyon jó. Egyrészt, mert így a cég dolgozói is úgy érezhetik, valamivel hozzájárulnak a fenntartható világ kialakításához. Másrészt, mert az ideális munkakörnyezet növeli a munka hatékonyságát. A Pannon most átadott törökbálinti irodaháza szinte összeolvad környezetével. Magyarország egyik legmodernebb interaktív vállalati központja nemcsak az egyik legzöldebb munkahely, hanem egy új munkastílus meghonosításának helyszíne is

Tovább olvasom »