írás

ajándékcsomag, írás, mese, pályázat, Varró Dániel

Na, ez nem mese

PP-Eletforma

Meseíró pályázatot hirdet egy lengyel gabonakávéval foglalkozó cég. A kiírás elsősorban azoknak szól, akik szeretnek írni, és akiknek a fantáziavilág jelenti a kikapcsolódást. A pályázatokat Varró Dániel, József Attila-díjas költő értékeli majd, a legjobb történetek pedig belekerülnek a társaság saját kiadású mesekönyvébe, amely egyedi illusztrációkkal e-book formájában jelenik meg.

Tovább olvasom »
100 szóban a város, budapest, írás, kiállítás, nyertes, pályázat

100 szónak is az – Albérletkell- lett a nyertese

Krajcsó Judit

Több, mint ezer mű érkezett a 100 szóban Budapest történetíró-pályázatra, melynek első helyezettje a beregszászi Bárdos Dávid, a Semmelweis Egyetem orvostanhallgatója lett. A legjobb 12+1 történetet illusztrátorok és fotósok munkáival kiegészítve mutatják be a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Átriumában és a Madách téren. A kiállítás október 20-ig látható a CAFe Budapest Fesztiválon.  

Tovább olvasom »
írás, pszichológia, személyiség

A kézírás lebuktatja a hazug embert

PP-Eletforma

Az izraeli Haifa Egyetem tudósai úgy vélik, legjobban a kézírása alapján lehet leleplezni a hazug embert. A pszichológusok szerint a kézírás változik, mikor valaki hazudik. Azért van így, mert az agynak keményebben kell dolgoznia a kitalált tényeken, így ez a folyamat megzavarja a normál írás menetét.

Tovább olvasom »
horoszkóp, írás, kéz, személyiség

Az árulkodó kézírás:ismerd meg személyiségedet!

PP-Eletforma

A grafológiát, vagyis a kézírás elemzését még ma is sokan csak erős fenntartásokkal tekintik tudománynak.Pedig már az ókori görögök, majd a rómaiak is különös jelentőséget tulajdonítottak a kézírásnak, melyből komoly következtetéseket vontak le írójának jellemére, személyiségére vonatkozóan.

Tovább olvasom »