ínyencség

borjú oldalas, desszert, grill, hal, Hévíz, ínyencség, oldalas, pác, szezon, zöldség

Tuti séf ad tippeket és receptötleteket

László Márta

A jó idő beköszöntével hivatalosan kezdetét vette a grillszezon. A szabadtéri sütögetés tökéletes hétvégi program a barátok vagy a család összehozására. Sőt, még az alakunknak is jót tehetünk az ínycsiklandozó grillételekkel, ha figyelembe vesszük Barcza Zoltán, a hévizi Carbona séfjének tippjeit.

Tovább olvasom »
csokoládé, édesség, ganache krém, ínyencség, kávé

Crostata Mocha

László Márta

A csokoládés mokka krémmel készített Crostata mindent visz, megéri időt szánni az elkészítésére! Ez a recept az 1895-ben Torinóban alapított gyár egyik féltett egyik kincse. A csokoládé és a kávé ötvözése pedig bámulatos eszköz ahhoz, hogy elkápráztassuk a kedvesünket Bálint-napon! 

Tovább olvasom »
DoQ, ínyencség, képoszta, ősz, Szabolcs, vaddisznó

Vaddisznós szabolcsi töltött káposzta

László Márta

Imádom a vadételeket! Ilyenkor ősszel, meg egész egyszerűen a konyhába, illetve az asztalhoz csábítanak! Úgy látszik, nemcsak én vagyok ezzel így, mert a DoQ egy egész sorozatot szentel ezeknek a recepteknek – minden csütörtökön 17 órakor! Ez a recept is onnan származik! 

Tovább olvasom »
bárány, ínyencség, kukta, pörkölt, vörösbor

Vörösboros báránypörköltem

László Márta

Saját, jól bevált hentesem ajánlotta, hogy remek bárányhús érkezett, amikor épp tanácstalanul álltam a pult előtt, és valami újdonságra vágytam. Rögtön kaptam is az alkalmon! Akkora sikert arattam, hogy csak na! Egy falat sem mardt, és ahogy mondasni szokták, a mosogatógépnek sem akadt sok dolga! Feltétlenül próbáld ki! Erre is érvényes, hogy nagyobb adagot érdemes készíteni egyszerre, mert ízletesebb lesz!     

Tovább olvasom »
egészség, francia zeller, ínyencség, saláta

Francia királyi szeretők csábereje

László Márta

Egyszerű is, meg úri is ez a zseniális zellersaláta, amit Monacóban gyakran előforduló televíziós kolléganőmtől tanultam. Ma már egyre többen szeretik a zellerszárat, de amikor úgy 30 éve berobbant a konyhámba, még nem sejtettem, hogy mekkora siker lesz a baráti körben. Azt már csak később tudtam meg, hogy a XVII. században gyakran használták a francia királyi szeretők, mert úgy vélték, erősíti a nemi vágyat. Ezt nem tudom, de az biztos, hogy erősíti az immunrendszert. Erre pedig most, tél elején, nagy szükségünk van!    

Tovább olvasom »
előétel, fácán, ínyencség, különlegesség, ősz, saláta

Fácánsaláta

László Márta

Ez a recept hat éhes szájhoz elegendő. Különösen az ínyenceknek, és az őszi ízek kedvelőinek ajánlom! Színes falevelek, doromboló kályhák, egy kis kényeztetés… Nekem ezt jelenti ez a saláta!  

Tovább olvasom »
cékla, egészséges, ínyencség, saláta

Nyers céklasaláta – Márti üdítő ötlete

László Márta

Kedvencem a cékla! Minden módon elkészítve! Igaz, hogy mindkét kezed bíborvörös, mire elkészül, de kit érdekel! Tudjuk, hogy a keleti orvoslás egyik legnagyobb “fegyvere” a cékla, de a Földközi-tenger környékén is már 3 ezer éve ismerik. Csökkenti a vérnyomást, a koleszterin szintet, a csontritkulás, a szívroham veszélyét, rengeteg benne az antioxidáns, a folsav… és isteni finom!!!!  

Tovább olvasom »