Facebook hozzászólás
556

Indiai csirkefalatok rozéhoz Eszter konyhájából

Direkt kínálja magát a rozé az egzotikus ízekhez, és érdemes is kísérletezni. Bodrogi Esztert, a Fűszer és Lélek blog szerzőjét akkor érte nagy meglepetés, amikor összekóstolta ezeket a falatokat a borral. Elsőre inkább egy édes tokajit képzelt volna hozzá, de a visszafogott fűszerezés mellett a nagygombosi rozéval egész egyszerűen páratlan! Csak annyit tudok hozzátenni, hogy a teraszon egy délutáni beszélgetéshez valóban isteni finom, különleges élmény!     

Indiai csirkefalatok rozéhoz, Kép: Furmint Photo
Kép: Furmint Photo

Hozzávalók:

Elkészítés:

A csirkemellfilét enyhén megsózzuk, majd a koriandermaggal és a csilipehellyel megfűszerezzük.

Bodrogi Eszter, Kép: Furmint Photo
Bodrogi Eszter, Kép: Furmint Photo

Nejlonzacskóba tesszük, levákumozzuk. Ezután 60 Celsius-fokos vízfürdőbe tesszük, és két órán át hőkezeljük. Közben a lila hagymát vékonyan felkarikázzuk, majd az olívaolajon megfonnyasztjuk. A készre szuvidált csirkemellet apróra vágjuk, elkeverjük a lila hagymával, a krémsajttal és a currypasztával. Ha szükséges, még megsózzuk. A masszát az apró kosárkákba töltjük, és megszórjuk a nagyon apróra vágott petrezselyemmel, illetve a piros gránátalmaszemekkel.

Mustáros céklaleves karamellizált szőlővel
Forrón, langyosan és hidegen is isteni ez a céklaleves – mondja Bodrogi Eszter, aki ezt varázsolta elénk a nagygombosi rozék kísérőjeként, és persze mondanom sem kell, hogy a must és a szőlő is Nagygombosról érkezett. A Fűszer és Lélek blog szerzője igazi őszi ételeként ajánlja ezt a költeményt! Elképesztően finom!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!