illóolaj

egyensúly, fertőzés, fül, gyertyázás, illóolaj

Amit tudnod kell a fülgyertyázásról!

PP-Eletforma

A fülgyertya használata azoknak javasolt, akik sokat tartózkodnak a szabadban, vízi sportokat űznek, esetleg fülproblémáktól szenvednek. Működése nagyon egyszerű. A gyertyából áramló hő átmelegíti a fülcimpa mikrorendszerét, hatással van a reflexzónákra, továbbá szabályozza a fül -nyirokmasszázs tisztító működését is.  Az igen magasfokú gyógyítási ismeretekkel rendelkező Pueblo Hopi indiántörzs által nemcsak Európába került a fülgyertya, hanem a széleskörű használata, és elterjedése is nekik köszönhető.

Tovább olvasom »
csábítás, illat, illóolaj, párkapcsolat, szex, vágy

Vágykeltő illatok – Te melyikre indulsz be?

Krajcsó Judit

Nemcsak az ízlelésnek, tapintásnak, hanem a természetes és mesterséges illatoknak fontos szerepük van a párkapcsolatainkban . Ha kedvesünkkel egy kis romantikára vágyunk, mindenképpen hívjuk segítségül a vágykeltő illatokat is. Most megmondjuk, hogyan csábíts velük!

Tovább olvasom »
feltöltődés, frissülés, illóolaj, szauna, testi-lelki tisztulás

Égi manna az illóolaj!

PP-Eletforma

Tél végére, amikor már elegünk van a hidegből, ködből, a nehéz, téli ételekből, vagy az esőből, a kevés napsütésből, és a nyomott hangulatból, kellemes, testet-lelket tisztító forróságra és nyugalomra vágyunk. Bevehetjük magunkat egy fürdőbe!

 

Tovább olvasom »
illóolaj, jetlag, utazás

Illóolajok utazóknak

PP-Eletforma

A terápiás tisztaságú olajok olyan, kifejezetten utazással járó, vagy nyaralás alkalmával előforduló kisebb „betegségeken”, vagy inkább kellemetlenségeken segíthetnek, mint a szédülés, a leégés, az émelygés, az utazási betegség, vagy a szúnyogcsípések.

Tovább olvasom »
illóolaj, rózsa, szív

Törődj a szíveddel!

PP-Eletforma

Különösen a hidegebb, őszi-téli hónapokban tanácsos néhány csepp illóolajat csepegtetni párologtatónkba, így nemcsak kellemes illat lesz a lakásban, hanem közérzetünk is észrevétlenül javulni fog. A párológtatóban használt mécses lángja – bármily kicsi tűz is – melegséggel tölti el az embert, és fokozza a meditálásra, elmélkedésre való vágyat.

Tovább olvasom »