ifjúság

egészség, ifjúság, megelőzés, rák, szűrés, vastagbél

Már a fiatalokat is támadja a vastagbélrák

PP-Eletforma

A végbél- és a vastagbélrák az összes rosszindulatú daganat 15%-át teszi ki. Gyakorisága a civilizált országokban egyre nő. Magyarországon férfiaknál a második, nőknél a második-harmadik daganatos halálok, ezzel világelsők vagyunk. A vastagbélrák az esetek többségében évek alatt alakul ki, korai stádiumban még nagy eséllyel gyógyítható, ezért is fontos az 50 év felettieknek a szűrés. Prof. Dr. Banai János, a Duna Medical Center gasztroenterológiai részlegének szakmai konzulense szerint rengeteg megbetegedést meg lehetne előzni, ha többen járnának vizsgálatra, és ha az emberek jobban hinnének a daganatos betegségek gyógyíthatóságában.

Tovább olvasom »
csillagok, Horváth Nóra, ifjúság, kisív, új bélyeg

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok!

László Márta

A világegyetem 2018-ban az ifjúsági bélyeggyűjtés támogatására megjelenő feláras bélyegkisív témája. A Tejútrendszer változatos alakzataiból válogatott a miniatűr alkotás grafikusa, Horváth Nóra. A kisívet 30 ezer példányban készítette el az ANY Biztonsági Nyomda.

Tovább olvasom »
bélyeg, bélyeggyűjtés, feláras bélyeg, ifjúság, Magyar Posta, támogatás, tűzoltóság

Hősök és ereklyék egy helyen

László Márta

2016-ban az ifjúsági bélyeggyűjtés támogatására megjelenő feláras bélyegkisív témája a tűzoltóság. Az újdonságon a magyar tűzoltók történetéből a kezdetektől napjainkig örökítettek meg néhány jelentős embert, találmányt illetve járművet. A kisív két címletéhez kapcsolódó felár összegét, összesen 150 Ft-ot a Magyar Posta az ifjúsági bélyeggyűjtés támogatására fordítja. A bélyegblokkot Svindt Ferenc bélyegtervező grafikusművész tervei szerint 40.000 példányban a Pénzjegynyomda gyártotta. 

Tovább olvasom »