idősek

baleset, csontritkulás, idősek, jeges út, megelőzés, rendszeres mozgás, tél

A csontritkulás elleni küzdelem 3 aranyszabálya

PP-Eletforma

Jelentősen megnő a töréses, zúzódásos sérülések száma a téli fagyok beköszöntével a jeges, síkos járdákon, utakon. Az idősebbeknél a csontritkulás miatt az ilyen balesetek következményei egyre súlyosabbak lehetnek. Hogyan előzzük meg a csontritkulást? Hogyan enyhítsük tüneteit? Dr. Szigeti József belgyógyász, az Anna Egészségközpont orvosszakértője ad tanácsokat. 

Tovább olvasom »
egészségvédelem, folyadékpótlás, gyerekek, hőhullám, idősek, kánikula, napszúrás

Dühöngő hőhullám!

PP-Eletforma

Nagyon tartós az első idei hőhullám, megszenvedünk a hétvégén. Továbbra sem várható front, de egyre nagyobb veszélyben van az egészségünk! A tartós hőterhelés már szinte mindenki szervezetét kikészítette, de a helyzet még romlani fog. Íme, a meteogyógyász legfontosabb tanácsai.

Tovább olvasom »
fájdalom, idősek, mozgás, sport

Nemcsak a húszéveseké a világ!

PP-Eletforma

Nem mozgunk eleget! A mozgásszervi megbetegedések, a fájdalom és számos időskori probléma hátterében ez áll! Csupán minden ötödik magyar sportol rendszeresen, a 60 év felettieknél pedig még rosszabb ez az arány. Ennek következtében a nyugdíjasok 80%-ának fáj a mozgás! A terápiás lehetőségekről és a megelőzésről beszélt Dr. Zolnay Péter reumatológus, fizioterápiás szakorvos, aki a Szenior-mozgásprogram szakértője.

Tovább olvasom »
felmérés, fiatalok, idősek, jövedelemforrás, megélhetés, megtakarítás, nyugdíj

Miből élnek majd a jövő nyugdíjasai?

PP-Eletforma

Az állami nyugdíj szinte kizárólagos szerepe a most nyugdíjba vonulók körében ma még megkérdőjelezhetetlen. De vajon hogyan képzeli el nyugdíjas éveit a fiatalabb korosztály, miből lesz pénzük a jövő nyugdíjasainak? Többek között erre kereste a választ a Groupama Biztosító megbízásából készült felmérés.

Tovább olvasom »
fájdalomcsillapítás, gyógytorna, idősek, mozgás, Nyugdíjasok Országos Szövetsége, szeniormozgás

Mozdulj a fájdalom ellen!

PP-Eletforma

A népbetegségnek számító mozgásszervi fájdalom miatt nem sportolunk rendszeresen, holott ez a testi és a lelki egészség kulcsa!  – állítják a szakemberek. A Nyugdíjasok Országos Szövetségének Szeniormozgásprogramja a mozgással járó fájdalom legyőzésében segíti az idősebb korosztályt! A záróeseményt Budapesten, október 19-én rendezik.  

Tovább olvasom »
család, felmérés, idősek, öregkor, orvosi ellátás, temetkezés

Ne féljen mama, nem küldjük otthonba!

Krajcsó Judit

Százból mindössze négy magyar tervezi, hogy idősek otthonában helyezi el hozzátartozóját, ugyanakkor a megkérdezettek fele lehetségesnek tartja, hogy neki majd otthonba kell költöznie – derült ki a 4Life Direct biztosításközvetítő megbízásából készült közvélemény-kutatásból, amelynek eredményét a napokban juttatták el az MTI-hez.

Tovább olvasom »
folyadék, gyerekek, idősek, ivás, kánikulás, obezitológus

Ki ne száradj nekem!

PP-Eletforma

Rengeteg tévhit kering arról, hogy mennyi folyadékot kellene naponta elfogyasztani, különösen egy forró nyári napon, amikor még jobban oda kell figyelnünk az ivásra. Mit és mennyit igyunk általában, illetve kánikulában – – erről beszél dr. Gajdács Ágnes belgyógyász, obezitológus (testsúlygyógyász) szakorvos.

Tovább olvasom »