húsgombóc

curry, darált hús, egzotikus, húsgombóc, indiai

Currys húsgombóc

Kandikó Éva

Nagy divat manapság indiai étterembe járni, indiai ízesítésű ételeket enni. Azoknak, akik még csak most ismerkednek az indiai konyha világával, bátran ajánlom ezt a húsételt, mert a curry még nem nagy durvulás ezen a területen, mégis bele lehet kóstolni kicsit abba az egzotikus íz világba. A húsleves és a bor használata kimondottan európai vonal, nem beszélve a húsgolyók előzetes átsütéséről. Az biztos, hogy különleges ételt tálalhatsz, ha kipróbálod a receptemet.

Tovább olvasom »
csombor, Erdély, füstölt csülök, húsgombóc, korhelyleves, savanyú káposzta

Erdélyi korhelyleves – lightosan

László Márta

Remekül megy a korhelyleves a farsangi bulizáshoz! Kedves barátaim családi receptjét bízom most rátok! Ez egy különleges variáció, és óvatosan, de a cukrosok is ehetnek belőle! Egyszerűen pompás a békétlen gyomornak! Ha sok vendég jön, és nagy mennyiségben készítik, télen is a nyári konyhában főzik, mert már maga főzés is remek buli!

Tovább olvasom »
gyors recept, húsgombóc, kukoricás recept

Kukoricás húsgombóc

PP-Eletforma

Ha az embernek nincs kedve sokat bíbelődné az ebéddel vagy a vacsorával, de nem is akarja valamilyen sematikus fogással letudni, akkor ez a húsgombóc ideális választás: finom, gyors, egyszerű. És tulajdonképpen akár vendégváró falatkaként is elővarázsolható.

Tovább olvasom »
almaleves, Gyümölcsleves, húsgombóc

Forró mentás almaleves húsgombóccal

PP-Eletforma

Ez a különlegesség pont megfelel az évszaknak: gyümölcsös volta még a nyárra emlékeztet, ám már nem hideg, hanem forró. S ami még inkább ősziessé és persze delikáttá is teszi, az a gyümölcslevesekben szokatlan húsbetét. Persze számos fogás bizonyította már, hogy gyümölcs és hús nagyon is megférnek egymással.

Tovább olvasom »