humor

Borfély Alexandra, Felméri Cecília, forgatás, humor, lélektani dráma, spirál, Sződliget, új film

Forog a Spirál

László Márta

Megkezdődött Felméri Cecília első nagyjátékfilmje, a Spirál forgatása. A sződligeti horgásztó szolgál majd a négy évszakon átívelő film helyszínéül, melynek főszereplői az Oscar-jelölt, Arany Medve-díjas Testről és lélekről Európai Filmdíjas főszereplőnője, Borbély Alexandra!

Tovább olvasom »
humor, Irigy Hónaljmirigy, sztárok, videók, zene

Új humorsorozattal tarol az Irigy Hónaljmirigy

Krajcsó Judit

Bemutatta legújabb vicces videóját az Irigy Hónaljmirigy saját YouTube csatornáján. Az amerikai showman, Jimmy Fallon népszerű sorozata alapján született Jimmy a falon verzió első klipjében Nagy Feróval együtt játszott a magyar paródia banda, a későbbiek folyamán többek között olyan sztárok is felbukkannak majd, mint Kis Grófo, Ganxsta Zolee, Hooligans Csipa vagy a Vastag testvérek.

Tovább olvasom »
e-learning, humor, iskola, tanulás, z generáció

Így lehet viccesen matekot tanulni

Krajcsó Judit

Tény, hogy minden második középiskolás diáknak akadnak kisebb-nagyobb gondjai a matematikával. Nekik is segíthet egy új lehetőség, amely kifejezetten a Z generáció igényeire szabva oktatja a tantárgyat. Ráadásul mindezt humorosan teszi…

Tovább olvasom »
bajnokság, bor, Holdvölgy, Horváth Máté, humor, MÁK Bisztró, Sommelier, tokaji

Sommelier-bajnok: A győzelem még szerényebbé teszi az embert…

PP-Eletforma

Hogy milyen egy sommelier-bajnokság belülről, a győztes szemével? Hogyan lehet felkészülni rá, és milyen váratlan – vagy akár vicces – szituációk fordulhatnak elő? Melyik iskola a sommelier-k „jedi-képzője”? Mindez kiderül, interjúnkból, amelyben Horváth Máté országos sommelier bajnok, a budapesti MÁK Bisztró munkatársa mesél az Év Sommelier-je 2017 verseny és az Európa-bajnokság legemlékezetesebb pillanatairól, valamint a munkájáról és a Tokaji Borvidékhez fűződő kapcsolatáról.

Tovább olvasom »
Aréna, előadás, humor, inspiráció, Litkai Gergely, Wake-Up! Day

Litkai Gergely: inspirálnak a behéz helyzetek

László Márta

Litkai Gergely hamarosan egy olyan előadást tart a Papp László Budapest Sportarénában, ahol nemcsak a nevetésen lesz a hangsúly. A humorista inspirációs előadást tart majd a Wak-Up! Day tízezres közönsége előtt, ennek kapcsán nyilatkozott a nehéz helyzetekről, s arról, hogy mikor boldog igazán.

Tovább olvasom »
humor, Showder Klub, tavasz, vidámság

Lökik tovább a showdert!

László Márta

Március 27-én vadonatúj évaddal térnek vissza az RTLII képernyőjére a Showder Klub legismertebb humoristái. Aranyosi Péter, Dombóvári István, Dumaswing Kovács András Péter, Illés Ferenc, Janklovics Péter és a Szomszédnéni produkciós Iroda. Ráadásul a Showder Klub újoncai és ifjú titánjai is feltűnnek majd a tavaszi évadban.

Tovább olvasom »
humor, Münz András, szerelem, új könyv

Szerelemszombat

László Márta

Egyszer egy zsákutcát csak elneveznek rólam! – mondja magáról Münz András, akinek nemrég jelent meg Szerelemszombat című kötete. Az író nevét jól ismerheti az olvasó a Nők Lapja és Ludas Matyi lapjairól. Most lapozz bele a könyvbe is!   

Tovább olvasom »
ének, humor, műsor, playback, sztárok, zene

Megint jönnek a szemtől-szemben tátogók!

Krajcsó Judit

Folytatódnak januárban is a Playback Párbaj tavaly decemberben indult adásai. Az izgalmas és humorban bővelkedő műsorban hazai hírességek mérkőznek meg egymással két körben, feladatuk ismert előadók slágereit eljátszani a lehető leghitelesebb módon, az eredeti dalokra tátogva.

Tovább olvasom »
házasság, humor, kompromisszum, párkapcsolat, szenvedély, szerelem, szex

Nem szokás szeretni azt, ami a miénk…

Krajcsó Judit

Úgy nézett rá, mint egy első randis. Valami kedveset súghatott a fülébe, mert a nő elmosolyodott, és hagyta, hogy a férfi finoman arcon csókolja mindenki előtt, a zsúfolt és ideges pénztári sorban. Ismerem őket. Már 34 éve házasok, és láthatóan még ugyanazzal szenvedéllyel szeretik egymást. Mi a titkuk? Létezik élethosszig tartó szerelem?

Tovább olvasom »
humor, kilencedik csatorna, sorozat, szórakozás, TV2

Először is kapsz egy fülest!

László Márta

Október 30-án mutatkozik be a Humor+, a humorcsatorna. Az indulás estéjén szórakoztató átverésekkel érkezik a csatorna vadonatúj, saját gyártású tartalmaként a Kapsz egy fülest. A későbbiekben rendhagyó mini-ütközetekkel rajtol az Ember vs. Légy című műsor, valamint a vígjátéksorozatok sokszínű tárházából is válogathatnak majd az érdeklődők, legyen szó országos premierekről vagy a legnagyobb közönségkedvencekről.

Tovább olvasom »
Anca Miruna Lăzărescu, Cinefest, Darvas Ferenc, film, humor, road movie

Utazás apánkkal a Cinefesten

László Márta

A Cinefest versenyprogramjában láthatja először a magyar közönség az Utazás apánkkal című humoros, hidegháborús road movie-t, melyben a prágai tavasz idején két fiú és idős apjuk egy Wartburggal felkerekedik, hogy Aradról az NDK-ba utazzon. A 34. Müncheni Nemzetközi Film Fesztiválon a film zeneszerzője, Darvas Ferenc elnyerte a legjobb filmzenéért járó díjat. Anca Miruna Lăzărescu, a magyar-román német koprodukció rendezőnője elkíséri alkotását a magyar premierre, Miskolcra. A film 2017 januárjától lesz látható a hazai mozikban.

Tovább olvasom »
házasság, humor, kompromisszum, megbocsátás, párkapcsolat, szerelem, Valentin nap

10 dolog, ami jót tesz minden párkapcsolatnak

PP-Eletforma

A párkapcsolat olyan,mint egy kényes növény. Mindig öntözgetni kell, ápolni, beszélni hozzá és simogatni, hogy ne hervadjon el, ne száradjon ki, sőt még új hajtásokat, virágokat is hozzon. Van tíz olyan jó tanácsunk, amelyet akár a kezdő szerelmesek, vagy a már több éve házasságban élők is megszívlelhetnek. Talán segít…

Tovább olvasom »
anyaság, család, gyerek, humor, könyv, mártirság, tanács

Te sem születtél anyának!

PP-Eletforma

Ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy bármiben hibás lennél vagy nem jól működsz… Nem ismerünk, nem tudjuk, miként éled az életed, miként neveled a gyerekeidet, milyen a személyiséged, milyen családból jöttél… Legújabb könyvünk szerzője mindössze azt szeretné elmondani minden leendő szülőnek, hogy anya és apa akkor lesz valakiből, amikor a gyermeke megszületik. Előbb egyszerűen nem megy.

Tovább olvasom »
humor, kapcsolat, kedvesség, komoly szándék, párkapcsolat, társkeresés

2016 a kedves pasik és a humoros csajok éve

PP-Eletforma

A társkeresőkön a legtöbben valóban komoly kapcsolatot, társat keresnek. A Csajok és Pasik friss felméréséből az is kiderült, hogy az ideális pár mindkét nem szerint elsősorban kedves és humoros kell legyen. A kutatás emellett arra is rámutatott, hogy tulajdonképpen nincs összefüggés aközött, hogy milyen külsejű sztár tetszik nekünk, és hogy milyen párt keresünk. Szívesen nézegetjük George Clooney-t és Scarlett Johanssont, de randizni a mackós pasikkal és a „szomszéd lányokkal” akarunk.

Tovább olvasom »
humor, kommunikáció, mosoly

Dobj egy mosolyt!

Práger Kitti

A mosoly az egyetlen olyan kommunikációs eszköz, amely minden kulturális szakadékot áthidal. A gesztusok és a nyelv elválasztanak, a mosoly azonban közelebb hoz egymáshoz.

Tovább olvasom »
Comedy Central, humor, Vine

Hat másodpercben támad a Comedy Central

PP-Eletforma

A magyar televíziók közül elsőként a Comedy Central használja a legújabb mobil alkalmazást, a Vine-t a műsora népszerűsítésére. A hat másodperces, spontán videók friss kezdeményezésnek számítanak szerte a világon, a humorcsatorna pedig gyorsan reagált: máris elkészültek az első mikrofelvételek. Badár Sándor, Litkai Gergő, Hajdú Balázs és Orosz György a Comedy Central bemutatja nyolcadik évadára hívják fel a figyelmet – sajátos módon.

Tovább olvasom »
humor, könyv, könyvajánló, Laár András

Laár András: Kiderülés

PP-Eletforma

Laár András dalainak és színházi munkásságának ismerői, rajongói jól tudják, a humor és a zene mellett van egy komolyabb, filozofikus arca is. Ebben a kötetben azokat a gondolatokat követhetik nyomon az olvasók, amelyek e komolyabb arcát mutatják be. A világról és benne rólunk, emberekről osztja meg töprengéseit, de közben megismerjük legszemélyesebb belső világát is, saját családi történeteit, amelyek tanulságait is elénk tárja. 

Tovább olvasom »
felmérés, Hofi Géza, humor, humorista, személyiség

Hofi Géza boldog lenne…

PP-Eletforma

A 18-24 éves korosztály Hofi Gézát tartja a magyar televíziós személyiségek elsőszámú alakjának – derül ki egy friss felmérésből. A legendás humorista szerzőtársa, a zeneszerző-karmester Malek Miklós örül annak, hogy a fiatalok újra meg újra felfedezik és merítenek Hofi Géza művészetéből.

Tovább olvasom »
hit, humor, mosoly

Néha birkák vagyunk, nem bárányok

PP-Eletforma

A birka egy alapvetően, kedves, szerény állat, szép bundája van, s nem túl okos jószág. A juhok szeretnek csoportosan lenni, vagyis összeverődve nyájban legelészni. Néha, mi emberek is olyan bután viselkedünk, mint a birkák, s a nyájszellem vezérel bennünket…

Tovább olvasom »
humor, jókedv, nevetés, tánc

A jókedv biztos forrása: a tánc

DPA

Van egy sportág, amit mindig elfelejtünk, pontosabban nem komoly edzésként tartjuk számon: ez a tánc. Pedig ez a mozgásforma legalább annyira hasznos, mint egy aerobikedzés. Megvizsgáltuk alaposabban, milyen pozitív hatásai vannak.

Tovább olvasom »
boldogság, humor, nevetés

Ha éhen is halunk, legalább nevetve

PP-Eletforma

Az amerikai gazdaság hanyatlásával az élet nagyon nehézzé vált, de a kitartóak már nem vásárlással próbálnak túlélni. Nevetéssel.Nem a jó öreg egyszerű nevetéssel, hanem a nevető jógával, azzal az edzésformával, amely a mélyről jövő nevetést és hangos “meditációt” ötvözi ritmikus tapsolással, pingvinszerű körbe-körbe totyogással és “vonatozással”, valamint mély jógalégzéssel. 

Tovább olvasom »
humor, mosoly

A nap poénja! Kacagjon velünk!

DPA

Hol az őrültség határa, hol kezdődik? Ha magunkban beszélünk? Ha ufókat látunk? Ha szentül hisszük, hogy Jézus magyar volt? Vagy ha ezt még terjesztjük is? Ha mindezen röhögünk egy jót? Derüljön jókedvre velünk!

Tovább olvasom »
egészség, humor, kapcsolat

Nevess a szerelemért!

DPA

A humor fontos része az életnek, egy kapcsolatnak, a nehéz szituációkat, a konfliktusokat is könnyebb megoldani, ha nem vesszük túl komolyan magunkat. Vannak azonban olyan helyzetek is, amikor nem szabad viccelni, mert akár lelki sérülést is okozhatunk vele.

Tovább olvasom »
hétvége, humor, nyár, program, verseny

Edzőtábort tartanak a csigáknak

PP-Eletforma

Batyus Galopp néven megrendezik a Nemzeti Vágta őrült változatát. A rendezvényre bármivel lehet nevezni, ami nem közlekedési eszköz: a tyúk, a tehén, a kecskesajt vagy a csiga is indulhat. A fődíj pedig az Ivádi Szent Grál.

Tovább olvasom »