homeopátia

antibiotikum, gyógyítás, homeopátia, természet, új kórokozók, veszély

Barát vagy ellenség az antibiotikum

PP-Eletforma

Évente a felnőttek 1, a gyermekek 2 doboz antibiotikumot szednek be, vagyis az elmúlt években minden magyar emberre átlagosan egy doboz antibiotikum jutott. Ezzel Európában a középmezőnybe tartozunk. Dr. Sal Péter gyermekorvos, homeopata szerint a legnagyobb sorskérdések között kell kezelnünk az antibiotikum-használatot, hiszen az az 500 ezer tonna antibiotikum, melyet az emberiség elfogyaszt 1 év alatt, megjelenik a világunkban, természeti környezetünkben. Ha a jelenlegi trendek folytatódnak, ezzel olyan kórokozókat termelünk ki, melyek le fognak győzni minket!

Tovább olvasom »
homeopátia, karácsony, sérülés, ünnep, vészhelyzet

Macskajajtól lábtörésig

PP-Eletforma

A karácsony az év egyik legszebb időszaka, együtt a család, gyönyörködhetünk a gyertya lángjában, a karácsonyfa fényeiben, közösen élvezhetjük a finom falatokat, és lecsúszhat egy-két pohár ital is. Idilli kép, de ha nem vigyázunk, könnyen rémálommá válhat a karácsonyi álom. Dr. Földes László, a Mantra Szabadegyetem igazgatója elárulta, melyek a legjellemzőbb balesetek az év vége felé, és hogy mit tehetünk, ha már megvan a baj.

Tovább olvasom »
árnika, csipkebogyó, homeopátia, kapcsos korpafű, szarkaláb, szépség

Plasztikai sebész helyett isten patikája

PP-Eletforma

A szépségért meg kell szenvedni – tartja a mondás, de hogy meddig megyünk el, hogy elérjük a vágyott célt, az teljesen egyénfüggő. Sokan akár sebészkés alá is fekszenek, míg mások próbálnak a természetes módszerek mellett maradni. Dr. Simon-Fiala Ágnes homeopata orvos elárulta, hogy melyek azok a szerek, amelyek segítségével a szépészeti beavatkozások mellékhatásait csökkenthetjük, és néhány olyan titkos fegyverről is lerántotta a leplet, amelyekkel kíméletesen, biztonságosan, drasztikus beavatkozások nélkül is tehetünk szépségünkért.

Tovább olvasom »
egészség, homeopátia, Meghan Markle, sztárok, titkok

Ki nem találod, mi van Megán sussexi hercegné neszeszerjében?

PP-Eletforma

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a sztároknak milyen könnyű, hiszen szépek, gazdagok, és általában sugárzóan boldogok is. De az igazság az, hogy bár ezt igyekeznek nem nagydobra verni, valójában őket sem kerülik el a betegségek. Sokan vannak köztük olyanok is, akik igyekeznek tiszta gyógymódokat bevetni egy-egy probléma esetén, vagy egészségük megőrzése és a szabad élet érdekében.

Tovább olvasom »
áltudomány, ezotéria, gyógyítás, homeopátia, komplementer eljárás, kuruzslás, MTA, tudomány

Tudósok kontra kuruzslók

PP-Eletforma

Új állásfoglalást adott ki a Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományok Osztálya A bizonyítékokon alapuló orvoslás elvei és a komplementer eljárások címmel. Ebben leszögezik: elengedhetetlen, hogy a terápiás eredményeket a komplementer eljárások („alternatív medicina”) esetében is tudományos módszerekkel bizonyítsák. Az MTA orvosi osztálya sürgeti a komplementer eljárások jogi szabályozásának újragondolását. Az osztály javaslatait az Egészségügyi Tudományos Tanács is támogatja.

Tovább olvasom »
gyógyszer, homeopátia, minősítő eljárás, orvos, vizsgálat

Bizonyítékok nélküli orvoslás

PP-Eletforma

Az MTA Orvosi Tudományok Osztályának tagjai nyílt szavazáson egyöntetűen, ellenszavazat és tartózkodás nélkül támogatták a Svéd Királyi Tudományos Akadémia kezdeményezését, amely szerint a homeopátiás készítményeket ugyanolyan hatékonysági vizsgálatoknak kell alávetni, mint a hagyományos gyógyszereket.

Tovább olvasom »
egészség, gyógykezelés, homeopátia

A homeopátia nem gyógymód!

PP-Eletforma

A homeopátia nem hatékony mód egyetlen betegség kezelésére sem – vélik az ausztrál orvostudományi kutatóintézet szakemberei a témáról eddig készült tanulmányok legátfogóbb felülvizsgálata nyomán.

Tovább olvasom »
alvási apnoe, homeopátia, horkolás, magas vérnyomás, sófogyasztás

8 hatékony módszer vérnyomás csökkentésre

PP-Eletforma

Van egy jó és egy rossz hírünk! A rossz, hogy a magas vérnyomás növeli többek közt a szívinfarktus, a stroke és a veseelégtelenség kockázatát. A jó hír, hogy a vérnyomás természetes módszerekkel is csökkenthető, amelyek közül elsődleges a testtömeg csökkentése. De vannak további tippjeink is!

 

Tovább olvasom »
gyógynövény, homeopátia, szívpanaszok

Ez is oka lehet, ha nagyon ver a szíved!

PP-Eletforma

Mostanában többször is rendkívül hevesen ver a szíved? Néha még éjszaka is arra ébredsz, hogy szorít a mellkasod, és alig kapsz levegőt? Ha kivizsgáltak, és nem beteg a szíved, akkor más oka is lehet. Adunk pár tippet, hogyan szüntetheted meg a panaszokat!

Tovább olvasom »
homeopátia, orvosi tanácsok, tavaszi fáradtság

Tavaszi fáradtság? Segíthet a homeopátia!

PP-Eletforma

Itt a tavasz! Ja, hogy te fáradtsággal, ingerültséggel, alvászavarral, koncentrációzavarokkal küzdesz? Esetleg testi panaszaid is vannak? Ez rossz hír, a jó viszont az, hogy nem kell feltétlenül gyógyszerekhez folyamodnod: panaszaidat a homeopátiás szerek is enyhíthetik.

Tovább olvasom »
epekő, Gyógynövények máj-és epebetegeknek, homeopátia

Mit tehetünk, ha epekövünk van? Orvos válaszol

PP-Eletforma

Az epeköves betegek egyharmada nem tud róla, hogy köve lenne, egy másik részénél viszont akkor derül először fény rá, amikor már heves, szinte alig csillapítható görcsök jelentkeznek. A nőknél háromszor gyakrabban fordul elő epekő, mint férfiaknál. A legtöbb epekő 50–70 éves kor táján jelentkezik, bár jóval előbb is kialakulhat.

Tovább olvasom »
burnout-szindróma, gyógynövények, homeopátia, kimerültség, vitamininfúziós kúra, vitaminkúra

Vitaminkúra kimerültségre

PP-Eletforma

Sokan tapasztalták már, hogy erejük végén járnak, mind fizikailag, mind lelkileg, szellemileg túlterhelték magukat. A hosszú távú megoldást az életmódbeli változtatások jelenthetik, de gyors, természetes megoldást is ajánlunk a burnout-szindrómára.

Tovább olvasom »
allergia, homeopátia, immunterápia, immunterápia története

Politikai céloktól az allergia kezeléséig

PP-Eletforma

A 100 éves múltra visszatekintő immunterápiás kezelés felfedezésének legelső gyökerei valójában egészen az ókorig, a Kr.e. 132-63-as időkig nyúlnak vissza. Azokban az időkben a politikai ellenfelek félreállításának gyakori eszközeként alkalmazták a mérgezést. VI. Mithridatész pontoszi király ezt megelőzendő, olyan módszer kidolgozására törekedett, amely képes hatástalanítani a kígyómérget. Ennek érdekében rendszeresen, egyre nagyobb mennyiségű mérget juttatott a szervezetébe, míg végül immunissá, védetté vált az addig azonnali halált okozó anyaggal szemben. A terápia sikeresnek bizonyult. 

Tovább olvasom »