hőhullám

egészségvédelem, folyadékpótlás, gyerekek, hőhullám, idősek, kánikula, napszúrás

Dühöngő hőhullám!

PP-Eletforma

Nagyon tartós az első idei hőhullám, megszenvedünk a hétvégén. Továbbra sem várható front, de egyre nagyobb veszélyben van az egészségünk! A tartós hőterhelés már szinte mindenki szervezetét kikészítette, de a helyzet még romlani fog. Íme, a meteogyógyász legfontosabb tanácsai.

Tovább olvasom »
hőhullám, hormon, kánikula, klímax, mozgás, öltözködés

Banyaláz kánikulában

PP-Eletforma

Sokaknak jelent nagy megterhelést a nyári hőség. Azok szenvednek még ennél is jobban, akik már beléptek a változókorba. Ekkor a kánikulától függetlenül olyan kellemetlen tünetek gyötrik a hölgyeket, mint az izzadás, a hőhullámok, az ingerlékenység és az alvászavar. Ezeket sajnos csak súlyosbítja, ha magasra kúszik a hőmérő higanyszála. Hogy miként lehet elviselni a nyári kánikulát klimax idején, arra dr. Hetényi Gábor, a Nőgyógyászati Központ szülész-nőgyógyásza adott hasznos tanácsokat.

Tovább olvasom »
hőhullám, kánikula, klímax, menzesz, nőgyógyász, nyár, vérzészavar

Klimax vagy kánikula?

PP-Eletforma

A nyári hőség sokak napjaira rányomja a bélyeget, hiszen ekkor fáradtabbak, ingerlékenyebbek vagyunk, ráadásul állandóan nyirkos a bőrünk a fokozott izzadástól. 45 éves kor felett azonban már gondolni kell arra: lehet, hogy a csökkent melegtűrés és a fokozott verejtékezés hátterében a változókor áll. Hogy miként lehet megkülönböztetni a kánikula és a klimax okozta tüneteket, és hogy miként lehet kezelni ez utóbbit, arról dr. Lőrincz Ildikót, a Nőgyógyászati Központ szülész-nőgyógyászát kérdeztük.

Tovább olvasom »
álmatlanság, hangulatváltozás, hőhullám, klímax, menopauza, nőiesség

Ne izgulj, ez még nem a világ vége!

László Márta

Hőhullámok, álmatlanság, hangulati ingadozás, éjszakai verejtékezés, vérzészavarok keserítik meg a mindennapjaid? Nem kétség, beléptél a változókorba. Azonban nem kell ettől megijedni, ez nem jelenti az öregkor kezdetét, nem egyenlő a nőiesség érzésének elhalványulásával. A menopauza kellemetlen tüneteit könnyebb elviselni, sokat tehetünk ellene, ha szemérmesség nélkül beszélünk róla!

Tovább olvasom »
hőhullám, menopauza, nemi vágy, terhesség, vérzési rendellenesség

A korai menopauza tünetei

PP-Eletforma

Napjainkban a későbbi terhességek, a 35, vagy akár 40 év feletti gyermekvállalások sem olyan ritkák. Ám azzal számolni kell, hogy egyes esetekben az a bizonyos óra sajnos gyorsabban ketyeg, mint ahogyan számítanánk rá. A témában dr. Lőrincz Ildikót, a Nőgyógyászati Központ szülész-nőgyógyászát kérdeztük.

Tovább olvasom »
dekoratív külső, egészséges táplálkozás, hőhullám, hormonok, klímax, menopauza tünetek, migrén

6 dolog, amitől jóval korábban elérhet a klimax!

PP-Eletforma

Szapora szívverés, migrénes fejfájások, rendszertelen havi ciklus alig több mint 30 évesen? Bizony, sokan pánikba esnek a szinte ismeretlen, ám a harmincasok mintegy ötödét érintő jelenségtől, és attól félnek, hogy esetleg már gyerekük sem lehet. Megelőzhető-e a korai hormonváltozás?

Tovább olvasom »
hőhullám, izzadás, menopauza

Mi okozza a hőhullámokat és az izzadást?

PP-Eletforma

A hőhullámokról, amelyeket a legtöbb nő tapasztal a menopauza során, nemrégiben bebizonyosodott, hogy egy bizonyos agyi terület a felelős a kialakulásukért. Dr. Demjén László, az Oxygen Medical nőgyógyásza, a Magyar Menopauza Társaság tagja a kellemetlen jelenség hátterét világítja meg.

Tovább olvasom »
hőhullám, hormonpótlás, menopauza, változó kor

Hőhullámok a változókor után?

PP-Eletforma

A menopauzát átélő nők többsége ismeri a hőhullámok kellemetlen érzését, és néhányan közülük még a változókor után is tapasztalhatják a tünetet. Az okokról és a megoldásokról dr. Demjén László, az Oxygen Medical nőgyógyásza, a Magyar Menopauza Társaság tagja beszélt.  

Tovább olvasom »