hobbi

hobbi, kamera, motorozás, síelés, szabadidő, szórakozás

Sielsz, motorozol, nyaralsz vele, mi az?

László Márta

Akció- vagy sportkamera névvel illetik azokat az eszközöket, amelyeket kifejezetten sport vagy szabadidős tevékenységekhez ajánlanak, és fényképek, videók rögzítésére alkalmasak. A két megnevezés között nincs különbség, de a gyártók és a készülékek képességei között nagyon is nagy eltérés lehet. Összegyűjtöttük, mire kell figyelni, ha a síelés, sportolás, utazás izgalmait akciókamerával szeretnénk rögzíteni. 

Tovább olvasom »
Arany János, hobbi, MTVA, pályázat, zene

Minden szava Arany!

László Márta

A közmédia szervezésében az Arany-emlékév jóvoltából még tavaly novemberben elindult az AranyCORE zenebajnokság. A megzenésített Arany János verseket egészen március 2-ig lehet beküldeni, a pályaművekben nincs különösebb megkötés; ha csak hobbid a zenélés, ezt a versenyt egyenesen Neked találták ki! A stílusban sincs kikötés, az elektronikus zenétől a zajzenén át, az egy szál akusztikus gitárig minden fajta zenés feldolgozást a www.aranycore.hu weboldalon tudsz feltölteni.

Tovább olvasom »
anyaság, család, gyerek szabadidő, hobbi, munka, videó

Anyának lenni jó!

Krajcsó Judit

Ebben a két perces videóban közismert anyukák mesélnek arról, miként élik meg az anyaság örömeit, hogyan osztják be az idejüket, hogy saját magukra és a hobbijukra is maradjon. Mert ugye, anyának lenni jó!

Tovább olvasom »
énidő, hobbi, párkapcsolat, szabadidő, szex

Hihetetlen, de erre indul be a legtöbb férfi

Krajcsó Judit

Vajon mi a boldog párkapcsolat titka: a közös időtöltés vagy az elegendő énidő? Mik a legnépszerűbb szabadidős tevékenységek és a legszexibb csajos és pasis elfoglaltságok? Hány kapcsolat ért már véget amiatt, mert az egyik félnek elviselhetetlen hobbija volt? És egyáltalán, mi számít elviselhetetlen hobbinak? A Csajok és Pasik online társkereső többek közt ezekre a kérdésekre kereste a választ legfrissebb felmérése során. Íme, az eredmények!

Tovább olvasom »
Besenyei, elismerés, hobbi, karrier, repülés

Óriási elismerést kap Besenyei Péter

Krajcsó Judit

Több ezer levegőben töltött óra és számos hazai, európai és világbajnoki cím – Besenyei Péter lenyűgöző, több mint 40 évet felölelő karrierjét idén a Nemzetközi Repülő Szövetség Műrepülő Szakbizottsága (CIVA) a sportág legmagasabb elismerésével, a Léon Biancotto diplomával díjazza. Hazánk legeredményesebb pilótája jövőre veheti át a díjat Lausanne-ban.

Tovább olvasom »
hobbi, trend, utazás

Lennél elefántgondozó egy hétre?

kfarkas

Az utazásról sokaknak a homokos föveny és a napozás jut az eszébe, de a valóságban a jelek mást mutatnak: egyre több turista vágyik különleges élményre a pihenése alatt. Erre utal a tematikus nyaralások térnyerése és a felnőtteknek szóló különleges táborok népszerűsége. Legalábbis külföldön.

Tovább olvasom »
egészséges életmód, hobbi, kertészkedés

6 meglepő dolog, ami miatt megéri kertészkedni

PP-Eletforma

A városi mindennapokban egyre inkább elveszítjük azt az elementáris erőt kínáló természeti kapcsolatot, amit a kerttulajdonosok többsége vagy a hobbikertészek tapasztalnak meg, amikor szabadidejüket saját kis színpompás birodalmukban töltik. Nincs is finomabb egy általunk gondosan ápolt és vegyszermentesen nevelt paradicsomnál vagy paprikánál, amire – akár saját csemetéinkre – még büszkék is vagyunk, s nem is gondolnánk, mennyi jót teszünk általános egészségi állapotunk érdekében, míg a finom eledel az asztalunkra kerül.

 

Tovább olvasom »
gyereknevelés, hobbi, sport

Bizony nem olcsó hobbik a trendi sportágak

PP-Eletforma

Bár a foci továbbra is az egyik legnépszerűbb sport a fiúk körében, divatos elfoglaltságnak számítanak a jégkorong és a küzdősportok is, a lányok körében pedig a lovaglás és a formációs táncok. Ezek azonban nem olcsó hobbik, a szülőknek sokszor mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, ha ilyen sportágat választ a gyerek.

Tovább olvasom »