háziállat

háziállat, kutya, szállás, szokás, utazás

Kutyajó világú kutyavilág

László Márta

Egyre népszerűbb a kutyás nyaralás, már a háziállattal rendelkező vendégek negyede utazik rendszeresen kedvencével, vagy üdültek már legalább egyszer együtt a Szallas.hu állatok világnapja alkalmából készített kutatása szerint. A közös vakáció hátterében rendszerint az áll, hogy nincs kire hagyni az állatot. Jellemzően alig néhány ezer forinttal költenek többet kutyás nyaralás esetén, de a szállásadók jó része felárat sem kér a négylábú szállóvendég után. Az utazók összességében úgy látják, az állatbarát lehetőségek évről évre bővülnek.

Tovább olvasom »
felmérés, háziállat, ikea, illemszabály, otthon, szokások

Legidegesítőbb otthoni szokásaink

Krajcsó Judit

Tányér nélkül enni, utcai cipőben végigtrappolni a frissen felmosott padlón, morzsák és széthagyott ruhák a lakásban, házi kedvencek az ágyban – ezek zavarják a leginkább otthonukban a magyarokat, derül ki az IKEA reprezentatív kutatásából. Azt is biztosan szóvá tesszük, ha valaki felrakja a lábát az asztalra, a szanaszét hagyott holmikról nem is beszélve.

Tovább olvasom »
háziállat, szívférgesség, szúnyog

A szúnyogcsípés újabb veszélyei

PP-Eletforma

Májusban menetrendszerűen megjelentek a vérszívó szúnyogok, hogy csípésükkel sok kellemetlenséget okozzanak nem csak az emberek, de a házi kedvencek számára is. Meddig tart a szezon, mikor csíp a szúnyog, és mely betegségek írhatók a vérszívó számlájára? Az alábbi összeállításból kiderül!

Tovább olvasom »
boldogság, háziállat, otthon

Van út a boldogság felé

PP-Eletforma

Az Állat- és Növényszeretet Napja pedig jó alkalom arra, hogy elinduljunk rajta, hiszen egy házi kedvenccel nem csak köztudottan boldogabb az élet, de még a párkeresésre is pozitív hatással lehet.

Tovább olvasom »
háziállat, petárda, szilveszter

Szilveszteri petárdabalesetek – házi kedvenceink is veszélyben

PP-Eletforma

Az óévbúcsúztatókor használt pirotechnikai eszközök durva hang-és fényhatásai a házi kedvencek számára sokkos pánikot okozhatnak. Egy magából kifordult házi kedvenc félelmében akár támadhat – haraphat is, de a leggyakoribb, hogy elszökik, elkóborol. Sok kóborló kutya – macska soha többé nem kerül haza. Egy kis odafigyeléssel megelőzhető lehet, hogy a Szilveszteri petárdázásból eredően a háziállatok kapcsán kellemetlen szituációk képződjenek.

Tovább olvasom »
evolúciós antropológus, háziállat, terápiás kutya

Az okos kutya

PP-Eletforma

Az utóbbi 10 évben forradalom zajlott le a kutyák intelligenciájának kutatásában, gondolkodásukról és viselkedésükről többet tudtunk meg, mint az ezt megelőző 100 évben. Ezt összegzi Brian Hare kutyakutató, evolúciós antropológus Az okos kutya című könyvében, kiemelve, hogy a kutyáknak több dolga van, mint valaha: bombákat keresnek, csempészáru után szaglásznak, részt vesznek betegségek felkutatásában, állatvédelemben, de terápiás céllal is tartjuk őket.

Tovább olvasom »
állattartás, egészség, háziállat

Vigyázat! Egyre több az országban a veszett állat

PP-Eletforma

A veszettség a magyar vörös rókák körében ismét sűrűbben fordul elő. Szeptember közepe óta már tucatnyi állatnál igazolták a fertőzést, a vírus Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyét érinti. Egyelőre rejtély, hogy a betegség hogyan jutott be észrevétlenül az ország közepére.

Tovább olvasom »
állatorvos, háziállat, színes hír

Vigyázzunk a gyilkos jutalomfalatokkal!

PP-Eletforma

Állatorvosok és háziállat-tulajdonosok segítségét kéri a gyógyszereket és élelmiszereket ellenőrző amerikai hivatal (FDA), miután az utóbbi években összesen több száz kutya és macska halálát okozták országszerte a valószínűleg Kínában gyártott jutalomfalatok.

Tovább olvasom »
Állatok Világnapja, állattartás, háziállat

3 + 1 érv az állattartás mellett

Práger Kitti

A 30-as évek óta október 4-e az Állatok Világnapja. Mi magyarok kifejezetten sok kutyát és macskát tartunk, így keveseket kell győzködni arról, hogy miért is jó, ha megosztjuk otthonunkat egy négy vagy kétlábúval. Mi összeszedtünk néhány érvet az állattartás mellett.

Tovább olvasom »
állattartás, gyerek, Gyerekek és kutyák, háziállat, kutya

Mikor lesz már kiskutyánk?-Gyerekek és kutyák

PP-Eletforma

Minden gyermek életében elérkezik az a kor, amikor egy kiskutyát, kiscicát, de legalább egy hörcsögöt szeretne. A szülőknek ilyenkor számos szempontot kell figyelembe venniük, hiszen amellett, hogy egy élőlény sorsáról dönt a család, a felelősségteljes állattartás alapjait is ebben az időszakban tanulhatják meg a kicsik.  

Tovább olvasom »