havazás

havazás, hideg, kettős fronthatás, sarkvidéki levegő, tél, zord idő

Beköszönt a zord tél – rendkívül változékony hétvége vár ránk!

PP-Eletforma

Az elmúlt hetekben hozzászokhattunk az átlagnál melegebbhez, most pár nap alatt azonban újra téliesre fordul az idő. A lezúduló sarkvidéki levegő megérkezett, a hétvégén, egy-két helyen akár -15 fok alá is lesüllyedhet a hőmérséklet, és ezt nagyon sokan, a gyengén időjárás-érzékenyek is rendkívül megszenvedik – tájékoztat Pintér Ferenc a Meteo Klinika igazgatója.

Tovább olvasom »
havazás, időjárás, tél

Készüljünk fel a hétvégi hóviharra! Figyelmeztetés!

PP-Eletforma

Jön a havazás, a hófúvás, és akár 20 centis hóréteg is kialakulhat  a hét végén – várhatóan pénteken, szombaton –, helyenként ónos esőre is lehet számítani a meteorológiai előrejelzések szerint. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság mindenkitől azt kéri, tegye meg a szükséges óvintézkedéseket.

Tovább olvasom »
havazás, hideg, időjárás

Ronda időnk lesz a héten

PP-Eletforma

Ezen a héten sem lesz kellemesebb az időjárás, mint a múlt héten volt, sőt, úgy tűnik, még többször lesz ködös az idő. Hiába lesz hát a hét első felében viszonylag magas a hőmérséklet, a napsütés hiánya minden bizonnyal növelni fogja hidegérzetünket. A hétvége már inkább hasonlít majd a télre, és még a nap is kisüthet, majd meglátjuk…

Tovább olvasom »