hatékonyság

hatékonyság, innováció, modern terápia, okosgyógyszer, társadalombiztosítás, tudomány

Ha komoly a baj, a modern gyógyszerekben bíznak a magyarok

PP-Eletforma

Legfeljebb csak kiegészítők lehetnek a házi praktikák, homeopátiás készítmények igazi betegségnél − derül ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének országos reprezentatív kutatásából. Az eredmények alapján a megkérdezettek szerint az államnak jobban kellene segítenie a magyar betegek hozzáférését az új fejlesztésű, úgynevezett okosgyógyszerekhez.

Tovább olvasom »
hatékonyság, home office, ingatlanbérlés, takarékosság, távmunka

Eljöhet az idő, hogy sose látod a főnököd

PP-Eletforma

Az otthoni iroda a jövő – már százezrek dolgoznak távmunkában. A home office elterjedésével egyre többen “verik” a gépet akár a világ másik feléről. Ezzel a megoldással a munkavállalók pénzt és időt spórolnak, a vállalkozások pedig eredményesebben működhetnek. Nálunk egyelőre csak a munkavállalók 5 százaléka dolgozik otthonról, de ez a szám gyorsan növekszik.

Tovább olvasom »
aszpirin, hatékonyság, megelőzés, szív és érrendszer, vérrögök

Honnan tudom, hogy hatástalan nálam az aszpirin?

PP-Eletforma

Egy esetleges szívinfarktus vagy stroke megelőzése gyanánt sokan szednek alacsony dózisú aszpirint, mely köztudottan –vérlemezke- thrombocyta aggregáció gátló hatással is rendelkezik.Néhányuknál azonban a kívánt eredmény elmarad, és mégis kialakulnak életveszélyes vérrögök. Mi ennek az oka?

Tovább olvasom »
figelem, függőség, hatékonyság, okostelefon, pszichológia

Hülyülünk az okostól!

PP-Eletforma

Míg az okostelefonok segítenek a kollégákkal való kommunikációban, emailjeink gyors megválaszolásában, és sürgős feladataink elvégzésében, valójában csökkentik hatékonyságunkat egy új pszichológiai kísérlet szerint, melyet a Kaspersky Lab megbízásából a Würzburgi- és a Nottingham-Trent-i Egyetemeken végezte

Tovább olvasom »
Dr. Magyar Szabolcs, feldolgozás, hatékonyság, Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft., kukorica, megújuló energia, minőség

Természetes termékek természetesen – érted!

László Márta

Nap mint nap találkozhatsz vele, amikor tejtermékeket, péksüteményeket, lekvárokat vagy üdítő- és szeszes italokat vásárolsz! Ezek egyes alkotórészeit ugyanis a Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft. gyártja. Több mint 100 éve meghatározó szereplője a hazai és a nemzetközi élelmiszeriparnak a szabadegyházi székhelyű társaság. Ma Európa legjelentősebb kukoricafeldolgozó vállalataként ismert. Ezt a munkát ismerte el a szaktárca, amikor Magyar Agrárgazdasági Minőség Díjat adományozott a cégnek. 

Tovább olvasom »