has

egészség, gyomor, has, kismama, köménymag, leves

Kiloptuk a házipatikából: köménymagleves

László Márta

Erre mondta a nagyi, hogy az égzengésre is jó. A köménymag jó az emésztési panaszokra, a hasfájásra, a hasmenésre, a puffadás ellen, sőt a kismamák reggeli rosszullétére is ezt javasolják. Áldott hatásait már a Biblia is említi, de Európában csak a XIII. században terjedt el. Annyira érdekesen fanyar az íze, hogy más fűszerekkel ritkán kombinálják. Egy biztos, a Távol-Keleten és Észak-Afrikában honos növény fényes karriert futott be az európai házipatikákban.

Tovább olvasom »
fogyás, has, kezelés, mezoterapia, plasztika, rádiófrekvencia, szépség

Fogyás után is feszes has

PP-Eletforma

Sokszor elképzelted, hogy milyen lesz majd, ha sikerült lefogyni a felszedett kilókat? Láttad magad fitten és csinosan? Szinte biztos, hogy ebben a képben nem szerepelt a megereszkedett bőr a hason. A jelentős fogyás – nem kívánt – következményeként gyakran megereszkedik, elvékonyodik a hason bőr. A gond sajnos a leadott kilók számával arányos. Azonban jó eséllyel nem kell kés alá feküdni, a legtöbb esetben létezik más megoldás.

Tovább olvasom »
alvás, has, hízás, magassarkú cipő, stressz, zsírégetés

Miért mindig a hasamra hízok? – 6 tipp ellene

László Márta

A haskörfogat növekedése sok összetevőből áll össze. Rögtön az elején kezdjük azzal, hogy a gyenge hasizom miatt a has jobban képes elődomborodni. Ha ehhez hozzávesszük, hogy egy kis emésztési zavar miatt tágabbak, gázosabbak a belek, akkor nem lenne csoda, ha még zsírfelesleg nélkül is elődomborodna a pocak. De nem csak erről van szó. Ha Te is így jársz folyton, és szeretnéd mgismerni a lehetséges megoldásokat, olvasd el Dr. Gulyás Tamás cikkét!

Tovább olvasom »
elhízás, fogyás, has

Súly(os) gondok

PP-Eletforma

Fogynom kéne, de már annyiszor próbáltam, s a legbiztosabb kúra után is elég hamar visszajönnek rám a kilók. Alig eszem, engem még a víz is hizlal, teljesen tehetetlennek érzem magam, nem tudom, mihez kezdjek egyre növekvő úszógumimmal és terebélyesedő hasammal, csípőmmel. Ugye, többeknek ismerősek a fenti gondolatok? Bizony sokan vannak, akiknek nap mint nap komoly küzdelmet jelent megbirkózni gyarapodó súlyukkal…

Tovább olvasom »
harakiri, has, öngyilkosság

Ahol “az Én” a hasban lakik…

Krajcso Judit

A japán szamuráj filmeket nézve mindig elborzadunk, amikor a hős, ősi rítus szerint “harakirit” követ el. Amíg ez számunkra egy brutális öngyilkossági módnak tűnik, az ő kultúrájuk szerint ez éppen az erényt és a megtisztulást jelenti.

Tovább olvasom »
gyomor, halál, has, hasi aorta, hasi fájdalom, szétrobbant gyomor

Szétrobbant a gyomra! Mi történt?

PP-Eletforma

Először csak erős hasi fájdalmakat és sűrű hányingert érzett. Gyomorrontásra gyanakodott, de a kínzó fájdalom a köldök körül, komolyabb bajt jelzett. Az orvos még aznap kórházba utalta. Már késő volt, műtét közben meghalt. Szétrobbant a gyomra…

Tovább olvasom »
férfi, has, hormon, sör

Ez a pocak nem sörpocak

PP-Eletforma

Amerikai kutatások szerint a tesztoszteron – a legfőbb férfi hormon – csökkenése is felelős lehet azért, hogy a férfiak akár már 30-as éveik elején elkezdjenek pocakot növeszteni.

Tovább olvasom »
egészség, gabona, has, kövér

Teljes kiőrlésű termék fogyasztásától laposabb lesz a hasad

PP-Eletforma

Mindazoknak, akik laposabb, feszesebb hasat szeretnének, érdemes a teljes kiőrlésű termékekre voksolniuk. Dr. Babai László, az Oxygen Medical prevenciós szakértője szerint az alma típusú elhízást nem csak esztétikai okokból érdemes visszaszorítani, de a jelentős egészségügyi kockázatok miatt is. Ehhez pedig a mozgás mellett hasznosak lehetnek bizonyos élelmiszerek.

Tovább olvasom »
diéta, egészség, has, kövér, sovány

Számolja ki: kövér Ön valójában?

PP-Eletforma

Szinte nincs olyan ember, aki ne panaszkodna testsúlyára. Aki túl vékony, annak egy kicsit teltebb alak kellene, aki túl telt, az pedig karcsú akar lenni. Lássuk be, az utóbbi gyakoribb. Ön is túlsúlyosnak érzi magát? Derítse ki, hogy tényleg az-e!

Tovább olvasom »
bél, has

IBS- Három betű, sok panasz

PP-Eletforma

A titokzatos hastáji tünetek okait a legtöbb esetben nem sikerül azonosítani. Az irritábilis bél szindrómától szenvedő betegek diagnózisként sokszor kénytelenek az idiopátiás, vagyis ismeretlen eredetű jelzőt elfogadni, pedig a megfelelő táplálkozás sokat javíthat állapotukon. 

Tovább olvasom »
fogyókúra, has, zsír

Itt az újabb veszély!- hasi zsír

PP-Eletforma

Egy közzétett felmérés eredménye szerint az európai lakosság riasztóan magas aránya – a megkérdezettek 88 százaléka – nem tud az úgynevezett rejtett hasi, avagy viscerális zsír létezéséről. Pedig, ha ez a fajta zsír túl nagy mértékben van jelen szervezetünkben, akár az életünket is megrövidítheti. 

Tovább olvasom »