harag

érzelmek, gyűlölet, harag, kapcsolatok, megbocsátás, probléma, újakezdés

Meg tudjuk-e bocsátani a megbocsáthatatlant?

Krajcsó Judit

Meg lehet-e bocsátani a gyermekkori bántalmazást, elhanyagolást? Ha a társunk szerelmet hazudik, vagy a barátunk elárul? Amikor a  hátunk mögött kinevetnek, vagy szemtől szemben megaláznak? Olyan helyzetek ezek, amelyek még a legegészségesebb lelkületű embert is térdre kényszerítik, sebet ejtenek, amely úgy tűnik, sosem fog begyógyulni…

Tovább olvasom »
érzelmi intelligencia, harag, lélek, megbocsátás, stressz

Stresszkontroll – kapcsolj ki most mindent!

Krajcsó Judit

Köztudott, hogy a stresszes időszakoknak komoly érzelmi, sőt fizikai következményei vannak, pedig a stressz-szint csökkentését néhány magatartásbeli változtatással el lehet érni. Travis Bradberry, az Entrepreneur szerzője 4 tippet ad, hogyan kontrolláljuk az életünkben jelentkező stresszt!

Tovább olvasom »
belső béke, boldogság, Boldogságprogram, elengedés, harag, megbocsátás, sértődés

Felszabadít a megbocsátás!

László Márta

Megbántottak? Mélységes sértettséget érzel? Ugye ismerős, benned is biztosan kavarogtak már hasonló gondolatok. Cseppet sem könnyű dolog, és sokszor hosszú évekbe telik, míg valaki végül teljesen el tudja engedni a benne felgyülemlett dühöt. Fontos azonban tudni, hogy a megbocsátást olyasvalami, amit elsősorban önmagunkért, nem pedig a minket megbántó emberért kell megtennünk! A harag elengedése nemcsak a hangulatodra, de az egészségedre is pozitív hatással lehet – vallja Bagdi Bella életmódfejlesztő tréner, aki az egyik legfontosabb boldogságfokozó technikára, a megbocsátásra hívja fel a figyelmet. 

Tovább olvasom »
düh, harag, író, könyv, programajánló

Hogyan bánjunk a haraggal?

PP-Eletforma

Az előadás és az azt követő beszélgetés a harag, mint pszichológiai jelenség különféle aspektusait járja körül. Szó lesz arról, hogyan fejlődik ki, milyen formákat vesz fel, mi a funkciója, hogyan kapcsolódik a csalódottsághoz, a fájdalomhoz és a félelemhez, továbbá arról, hogyan kezelhetjük úgy, hogy ne okozzon fájdalmat. 

Tovább olvasom »