halászlé

halászlé, Mezőföld, ponty, Sebők István, Zichy Park Hotel

Mezőföldi halászlé

László Márta

Mezőföld halászleve attól más, mint az összes magyar különlegesség, hogy kizárólag pontyból készül. Ráadásul a halat is a helyi tavakban fogják. Mindezt a bikácsi Zichy Park Hotel vezető konyhafőnöke mesélte el nekem a közelmúltban. Érdemes oda kirándulni, mert Sebők István számtalan helyi, ősi paraszti receptet kutatott fel, újragondolta, és azokat ott mind meg is kóstolhatod!     

Tovább olvasom »
előétel, hal, halászlé, laktató, palacsinta

Halas palacsintám rántva

László Márta

Őszi, családi kirándulásunkat Pakson, a Halászcsárdában fejeztük be. Isteni ebédet választottunk – természetesen csupa-csupa helyi halakból. Ezt a fogást már én is többször elkészítettem, és ezúttal sem tudtam ellenállni! Ha Te is valami hétvégi különlegességre vágysz, szombatra készíts halászlevelet, vasárnap pedig használd fel a megmaradt halhúst!   

Tovább olvasom »
bajai, gyufatészta, halászlé, karácsony, ponty

Bajai halászlé

Kandikó Éva

A karácsonyi halevés szokása valamennyi európai keresztény országban elterjedt. Nálunk és a lengyeleknél a karácsony elmaradhatatlan fogása a halleves. Oroszországban a lazaccal és kaviárral töltött palacsinta, a blini, a németeknél a pirítóssal tálalt kaviár, a svédeknél a lutfisk elengedhetetlen fogás.

Tovább olvasom »
bogrács, halászlé, program

Hogyan csináljunk finom halászlét? Eláruljuk!

PP-Eletforma

Te tudod, hogy miben különbözik a szegedi, a balatoni és a bajai halászlé? Most egy igazi szakértő segít eligazodni a halászléfajták között, és így kiválaszthatod, hogy melyik a kedvedre való! Akár halászléfőző-versenyen is részt vehetsz július 10. és 13. között a 19. Családbarát Bajai Halfőző Fesztiválon, de ha csak enni szeretnél, akkor is érdemes oda ellátogatnod!

Tovább olvasom »