Facebook hozzászólás
699

Habroló

Klasszikus cukrászdai sütemény a habroló, de otthoni körülmények között is el lehet készíteni. Tölteléke sokféle lehet, használjuk ki ezt a sokszínű felhasználhatóságot!

Habroló, Kép: Fodor Emese
Kép: Fodor Emese

Hozzávalók:
50 dkg fagyasztott levelestészta
3 darab tojás felvert fehérje
3 evőkanál kristálycukor
1 darab tojás sárgája

Elkészítés: 

A leveles tésztát kigöngyölöm, ha már előre kinyújtottat vettem, vagy vékonyra nyújtom sodrófával, ha tömböt vettem. Megkenem a tojássárgájával, kb. fél centis csíkokra vágom, és feltekerem a fémcsövekre úgy, hogy a csíkok egymással fedésben legyenek. Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem, és pirosra sütöm. Ezalatt a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött habbá verem. Habzsákba töltöm. A tésztát kiveszem a sütőből, lehúzom a csőről, kicsit hűlni hagyom, majd megtöltöm a habbal.

Zserbógolyó
Gyors, sütés nélküli édesség, aki szereti a zserbó ízvilágát, az nagyon fogja kedvelni. Semmi más dolgod nincs vele, mint összegyúrni a hozzávalókat, majd csokiba mártani. Csábító!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!