gyógyulás

felfrissülés, gyógyulás, izület, kikapcsolódás, pihenés, termálvíz, wellness

Lustálkodd magad egészségesre

László Márta

Felgyorsult élettempónkban az ébrenléti időnk alatt szinte egyfolytában csinálunk valamit. Amikor néha mégis néhány percnyi szünethez jutunk, nem tudunk mit kezdeni vele, nyomban lelkiismeretfurdalás tör ránk, hogy nem csinálunk semmi hasznosat. Pedig nemcsak az „édes semmittevés” szófordulat igazolja, de számos tény is alátámasztja, hogy a lustálkodásra igenis szüksége van a szervezetnek. 

Tovább olvasom »
2019, fiatalítás, gasztronómia, gyógyulás, harmónia, Hévíz, offline, wellness

Itt vannak a legmenőbb 2019-es wellness trendek

PP-Eletforma

Továbbra is nagyon divatos időtöltés a wellnessezés, jól mutatják ezt a hazai szállodák elmúlt éves foglaltsági adatai. Ugyanakkor a bőség zavarával küzdünk: olyan nagy már a kínálat, hogy ember legyen a talpán, aki eligazodik ezen a területen. Az alábbiakban a hévízi, igen ismert, nagy hagyományokkal rendelkező, közkedvelt gyógy- és wellness szállodájának szakértője mutat néhány olyan 2019-es wellness trendet, amelyet mindenképpen érdemes kipróbálni!

Tovább olvasom »
alakformálás, egészség, gyógyulás, mozgásszervi rehabilitáció, reumatológia

Az egészség és az élsport szolgálatában

PP-Eletforma

Bemutatkozik az Endo Plus Service Kft. legújabb márkája a Terápia Shop, ahol a lakosság által is könnyedén használható terápiás eszközöket forgalmazunk. Olyan gyógyszer- és mellékhatás mentes készülékeket kínálunk Önnek, melyek enyhítik a fizikai fájdalmakat, és otthoni használatuk felgyorsítja a sérülésekből való felgyógyulást.

Tovább olvasom »
gyógyulás, íngyulladás, köszvény, sérülés, tendinitis, túlterhelés

Mit kezdhetünk a gyulladással?

PP-Eletforma

Számos oka lehet a bokafájdalomnak – a sérüléstől az ízületi gyulladásig, a fájdalom mértéke pedig az egészen enyhétől a terhelésre való képtelenségig terjedhet. Dr. Páll Zoltán, a Budai Fájdalomközpont sebésze, traumatológus, sportorvos főként a tendinitis, az íngyulladás okaira és kezelésére hívta fel a figyelmet.

Tovább olvasom »
beteg gyerek, gyógyulás, kórház, mese, önkéntesség

Mesedoktor kerestetik!

Krajcsó Judit

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programban részt vevő kórházak visszajelzései alapján a nyári szünetben kevesebb önkéntes érkezik mesét olvasni. Pedig különösen jól jön ilyenkor egy mese, hiszen a gyerekek nyáron még nehezebben élik meg a kórházban töltött napokat, a bezártságot. A segíteni vágyó mesedoktorokat most új időpontokkal várják az ország összes megyéjében.

Tovább olvasom »
agyalapi mirigy, gyógyulás, hormon, jóindulatú daganat, kezelés, műtét

Krónikus fejfájás, tejcsorgás, meddőség – mi ez?

PP-Eletforma

A hipofízis jóindulatú daganata első hallásra igen veszélyesnek és ritka problémának tűnhet, ám valójában igen sokaknál alakul ki, és szerencsére az esetek legnagyobb részében teljes felépülés vár a betegre. Hogy milyen tünetek utalhatnak rá és hogy mi ilyenkor a teendő, arról dr. Polyák Annamáriát, a Budai Endokrinközpont endokrinológusát kérdeztük.

Tovább olvasom »
diabetes, gyógyulás, kezelés, lábszárfekély, orvosi méz, seb

Meghökkentő terápia cukrosoknak

PP-Eletforma

A cukorbetegség okozta lábszárfekély komoly életminőség romlást eredményezhet, mivel nagyfokú fájdalommal és fertőzésveszéllyel jár. Súlyos esetekben tartós mozgásképtelenséghez vezethet, szélsőséges esetekben a végtag amputációját is szükségessé teheti.

Tovább olvasom »
gyerekek, gyógyulás, jótékonyság, Kiss Ramóna, onkológia, Őzők Alapítvány, rajz, Tűzoltó utcai Gyermekklinika, vidámság

Kórházban a sztárcsapat

László Márta

Kiss Ramóna három „Lázadó” amazonnal fogott össze, hogy együtt csaljanak mosolyt a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt gyerekek arcára. A Kicsi Óriások szereplői közül Kincső, Petra és Eszti örömmel kísérték el csapatkapitányukat a délelőtti programra, ahol a JOY-Tündér és Őrzők Alapítvány kampányának keretében közös rajzolással lepték meg a klinikán gyógyuló, vagy éppen felülvizsgálatra várakozó gyerkőcöket.

Tovább olvasom »
gyógyulás, Jobb Veled a Világ Alapítvány, kórházmisszió, lélek, muzsika, test

Gyógyító ének testnek és léleknek

László Márta

Bagdi Bella személyiségfejlesztő tréner, énekesnő, a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke és csapata újabb sikerprogrammal járja az országot. Bella zenésztársaival kórházmissziós koncerteken az ország gyógyintézeteiben segíti nemcsak a betegeket, hanem a dolgozókat is, hiszen a dalok pozitív üzenetei mindenkit feltöltenek. Október 10. a Lelki egészség világnapja.   

Tovább olvasom »
beteg, gyerek, gyógyulás, mesedoktor, mosoly, önkéntesek, társadalmi összefogás

Egyszer volt, hol nem volt…

PP-Eletforma

„Egyszer volt, hol nem volt” – több mint 10 000 alkalommal hangzott el ez a mondat az ország 44 kórházában a K&H gyógyvarázs mesedoktorok jóvoltából. A program kétéves születésnapja alkalmából rendezett fogadáson a 10 000. és a leggyakoribb meseolvasó mellett elismerést kapott a Szent László Kórház is, amely eddig a legtöbb meseolvasót fogadta.

Tovább olvasom »
betegség, felmérés, gyógyulás, influenza, munka, pihenés

Betegen is dolgozunk! Ez nooormááális?

PP-Eletforma

Világviszonylatban nézve évente 2-3 alkalommal esünk át megfázásos, influenzás megbetegedéseken az őszi-téli szezonban, és átlagosan 5 napig tart a felépülés. Sokszor azonban nem pihenéssel, hanem munkával töltjük a gyógyulás napjait is. Miért nem maradunk otthon?

Tovább olvasom »
adakozás, gyógyulás, rák

Esély az életre

Práger Kitti

Ismét segítő kezet nyújtottak Armuth Viviennek! Miután alapítványok, sztárok és sok ezer civil több millió forintot adakozott, hogy a kislány élhessen, a Gyermekrák Alapítvány segítségével most ahhoz a drága gyógyszerhez is hozzájuthat, amely a teljes felépülést jelentheti számára. Nemrég még úgy tűnt, Viviennek pár hete maradt hátra, most azonban minden esélye meg van arra, hogy fájdalmak nélkül, boldogan élhessen.

Tovább olvasom »