gyógyítás

ámogatás, egészségügy, gyógyítás, K&H gyógyvarázs, szavazás

Dönts! Melyik gyógyító intézmény kapjon támogatást?

Krajcsó Judit

60 gyermekegészségügyi intézmény jutott tovább a K&H gyógyvarázs területi pályázat második fordulójába, ahol a végső eredmény kialakítása a nagyközönségen múlik. 2017. december 31-ig ugyanis szavazatával bárki hozzájárulhat ahhoz, hogy a saját lakóhelyéhez tartozó kórház, gyermek háziorvos rendelő, mentőállomás vagy védőnői szolgálat támogatáshoz jusson.  

Tovább olvasom »
bizalom, felmérés, figyelem, gyógyítás, kardiológia, orvos

Az orvos figyelme is gyógyít

PP-Eletforma

Nemrégiben bebizonyosodott, hogy nem csak a gyógyszerek képesek csökkenteni a betegek fájdalmát, de a bizalomgerjesztő orvosi jelenlét is. Dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont szakembere a szakértelem és az empátia jelentőségéről beszélt.

Tovább olvasom »
csontritkulás, gyógyítás, izület, kalcium, méz, rák, stressz, szépség, torokfájás

Van 19 tippünk, hogyan szépülj, gyógyulj mézzel!

Krajcsó Judit

Az istenek eledelének tartott méz számos jótékony hatását ismerjük, ami nem csupán belsőleg történő fogyasztásával tud érvényesülni, hanem külsőleg alkalmazva is, ezért számos kozmetikum és gyógynövényes krém összetételében szerepel összetevőként. Most mutatunk 19 házi praktikát, amivel szépülhetünk és gyógyulhatunk is!

Tovább olvasom »
Európai Rákellenes Kódex, gyógyítás, Magyar Rákellenes Liga, megelőzés, rák, szűrés

A legjobb gyógymód

PP-Eletforma

Sokszor esik szó a daganatos betegségek gyógyításáról, új kezelési lehetőségeiről. Érdemes azonban észben tartani a régi igazságot: a legjobb gyógymód a megelőzés. A rizikótényezők csökkentésével, kiküszöbölésével a daganatos megbetegedések egyharmada megelőzhető lenne. Ezért a személyes felelősség az egészséges életmód kialakításában tematikával szervezett konferenciát a Magyar Rákellenes Liga, ahol a megújult Európai Rákellenes Kódexet is bemutatták.

Tovább olvasom »
bohócdoktorok, gyerek, gyógyítás, orvos, rajzpályázat

Mutasd meg, miért ő a csodadokid!

Krajcsó Judit

Különleges módon hívja fel a hazai gyermekorvosok áldozatos munkájára a figyelmet – a Házipatika.com. A Csodadoki rajzpályázatra 5-12 esztendős gyerekek rajzait várják, melyeken a szívüknek kedves gyógyítókkal kapcsolatos legkedvesebb élményeiket örökíthetik meg.

Tovább olvasom »
aromaterápia, gingko, gyógyítás, gyógynövények, illatok, könyv, lélek, psziché, terápia

Természetes receptek a lelkednek

Krajcsó Judit

Testi bajainknak gyakran lelki okai vannak, ezért egészségünk megőrzése nem csupán fizikai állapotunk, hanem lelki egyensúlyunk szempontjából is elengedhetetlen. Ebből a könyvből megtudhatjuk, milyen természetes módszerekkel érhetjük ezt el.

Tovább olvasom »
allergia, gyógyítás, immunrendszer, terápia, tünetek

Veszélyes-e az allergén immunterápia?

PP-Eletforma

Három évig kell szednie azt az anyagot, amire allergiás, de a kezelés végére – sőt a tapasztalatok szerint már a kezelés első évében is – jelentősen, átlagosan 80 százalékkal csökkennek az allergiás tünetei. Ön bevállalná?

Tovább olvasom »
betegés, gyerek, gyógyítás, játékok, kórház, mese, nyár

Mit játsszunk, ha beteg a gyerek?

PP-Eletforma

A nyár a legtöbb gyerek számára felhőtlen játékkal, szabadban futkározással, élményekkel telik. De mi van akkor, ha gyermekünk lebetegszik, és szobafogságra kényszerül? Van 7 tippünk, hogyan tehetjük ezt a nehéz időszakot kicsit örömtelibbé!

Tovább olvasom »
gyógyítás, megelőzés, megfázás, méz, új gyógyszer

Mézpasztillával gyógyítanak a magyar gyógyszerészek

PP-Eletforma

Magyar gyógyszerészek csapata hosszú évek munkájának eredményeként fejlesztette ki a Floney® Mézpasztillát, amely kiváló lehetőséget biztosít a megfázás megelőzésére és kezelésére egyaránt. Maga a technológia innovatív és távlatokba mutató, mert egy új aktív hordozóanyagra, a szilárd mézre épül.

Tovább olvasom »
ápoló, beteg, gyógyítás, Katona Sándor, önálló élet, orvos, Pest Megyei Flór Ferenc Kórház, rehabilitáció, szeretet, törődés

A szeretet osztálya

László Márta

Naponta hallunk elképesztő történeteket a hazai egészségügy állapotáról, az orvos- és ápolóelvándorlásról, a gyógyszer- és eszköztelenségről. Azt is sokat hallani: jaj, csak betegek ne legyünk! … Egykori televíziós kollégám, Katona Sándor sem hitt a szemének, amikor kórházba került. Írását azért adom közre, hogy tudjátok, most is vannak kivételek, dolgoznak kivételes emberek az egészségügyben, akik tudják: a szeretet, a figyelmesség, a törődés maga is gyógyít. Megérdemlik az elismerést!    

Tovább olvasom »
gyógyítás, halál, orvos, patológus, szakma

Miért nem szeretjük a patológusokat?

PP-Eletforma

Létezik hazánkban egy olyan orvosi szakterület, amelyről homályos, rémisztő képek élnek a köztudatban, így a legtöbb ember igyekszik elkerülni a vele történő találkozás lehetőségét is: ez a patológia. Mi az igazság erről a hiányszakmáról? Tényleg csak a boncolás a feladatuk? Ezt boncolgattuk mi is…

Tovább olvasom »
beteg, gyógyítás, kampány, kávé

Köszikávé – ugye te is segítesz?

PP-Eletforma

Idén is megrendezi a Szemem Fénye Alapítvány jótékonysági eseményét, az Országos Köszikávé Napot.Szeptember 25-én várják a csatlakozókat, akik segítségével, mintegy 3 millió forintot szeretnének összegyűjteni gyermekhospice tevékenységünk támogatására. Mindössze 200 forinttal kell ezen a napon többet fizetni a napi kávéadag elfogyasztása után.

 

 

Tovább olvasom »
csalán, cukorbetegség, fahéj, gyógyítás, gyógynövény, tea

A cukorbetegség 6 természetes gyógyítója!

PP-Eletforma

Számos gyógynövényt találunk a természetben, amelyek segítenek szabályozni az anyagcsere folyamatokat és csökkentik a vércukorszintet. Éppen ezért a napi folyadékszükségletünk egy részét megelőzés céljából, vagy kiegészítő terápiaként fedezhetjük ezekre ható gyógyteákkal is. Íme a legjobbak!

Tovább olvasom »
állatok, gyógyítás, madarak, madármentés, segítség, természetvédelem

A férfi, akinek nagyon hálásak a madarak

PP-Eletforma

Lakásában szabadon repkednek a már gyógyulófélben lévő madarak, a többiek pedig szakszerű ellátást, gyakran fizioterápiás kezelést is kapnak, mielőtt szabadon engedné őket. Lehoczky Krisztiánnak ez természetes, szerinte minden embernek segítenie kellene a bajba jutott, beteg madarakon.

Tovább olvasom »
cékla, daganatos betegség, gyógyítás

Hitted volna? Ennyi mindenre jó a cékla!

PP-Eletforma

A cékla vérvörös gumói ritkán kerülnek az asztalunkra, pedig jótékony hatásai évezredek óta ismertek. Leginkább a Breuss-kúrát ismerők fogyasztják tudatosan és előszeretettel daganatos betegségek kiegészítő kezelése során. De a cékla nem csak rákkezelésre használható…

Tovább olvasom »
gyógyítás, mozgásszervi betegség, születési rendellenesség

Hungarikum: 100 eddig gyógyíthatatlan kisgyermek közül 80 egészségesen élhet

PP-Eletforma

A születési agykárosodások következményeivel majd 15 millióan küzdenek a világon. Dévény Annának és tanítványainak az ilyen esetek 80 százalékában sikerült áttörést elérniük. Nem csúcstechnológia, drága gépek, megfizethetetlen segédeszközök szükségesek a gyógyuláshoz. A legfontosabb eszköz az emberi kéz és a képzett szakgyógytornász, aki tudja, hogyan használja azt.

Tovább olvasom »
gyerekbetegség, gyógyítás, nátha

Így gyógyítsd kíméletesen a gyerekedet!

PP-Eletforma

Sűrű kézmosás, fertőtlenítés, saját evőeszköz és „ne turkáld az orrod kisfiam”! Mindezekkel megelőzhető a legtöbb betegség. De mit tegyünk, ha mégis megfázik és náthás lesz a gyerek?  Gyógyszerrel nem akarjuk tömni, de óvatosságból a gyógynövényekkel sem szívesen próbálkozunk. Van néhány remek gyakorlatias tippünk a gyógyításra!

Tovább olvasom »
adomány, gyógyítás, Tűzoltó utcai Gyermekklinika

Adománygyűjtés kezdődött a súlyos beteg gyermekekért

PP-Eletforma

A Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikája kiemelkedő szerepet játszik a magyarországi beteg gyermekek ellátásában; itt ápolják többek között a leukémiás, illetve daganatos gyermekek felét. Zavartalan és magas színvonalú ellátásuk érdekében a Klinika intenzív osztálya felújításra szorul, amelynek finanszírozásához a Robert Burns Nemzetközi Alapítvány magyarországi szervezete most nagylelkű adományozókat keres.

Tovább olvasom »
gyógyítás, speciális párna, természetes gyógymód

Gyógyító csodapárnák

PP-Eletforma

Nincs az a gerinc, amely egy mégoly kényelmes székben való hosszas tartózkodást előbb fájdalom, majd károsodás nélkül kibír. Kényelmes székekről most ne essék szó, de minden ülőalkalmatosság fogyatékosságait lehet és érdemes korrigálni, amihez igazi segítséget nyújtanak különféle gyógypárnák.

Tovább olvasom »
alternatív, energetika gyógyászat, gyógyítás, kineziológia, öngyógyítás

A tudattalan válaszol?

PP-Eletforma

„Valóságunkat nem az értelmünk, hanem kilencvenöt százalékban a tudattalanunk teremti” – mondja Uwe Albrecht orvos, aki az innerwise módszerével az energetikai gyógyászat új rendszerét fejlesztette ki, amely segít felismerni a bajok okát, megkönnyítve ezzel az öngyógyítást.

Tovább olvasom »
agyvérzés, csont, gyógyítás, hiperbár, izület, oxigénterápia

Oxigénnel gyorsan gyógyul!

PP-Eletforma

A terápia eredményesen alkalmazható lábszárfekély, nehezen gyógyuló sebek, csont- és ízületi sérülések esetében, plasztikai vagy helyreállító beavatkozások után, fertőzések (húsfaló baktérium, Lyme-kór), gyulladások (pl.: csontgyulladás), fülzúgás, migrén kezelésére, valamint agyvérzés miatt kieső funkciók bizonyos mértékű helyreállítására is. 

Tovább olvasom »
drog, függő, függőség, gyógyítás, szerencsejáték

Az adóemelés megoldja a szerencsejáték-függőséget?

PP-Eletforma

A kormány keddi szerencsejáték-adó emelésre vonatkozó bejelentésére reagálva az Alapítvány a Felszabadult, Tiszta Játékért civil szervezet felhívja a társadalom és a döntéshozók figyelmét arra, hogy a szerencsejáték-függőség nem szüntethető meg a pénznyerő automaták számának csökkentésével, amely a beharangozott adóemelés egyik várható következménye. 

Tovább olvasom »
allergia, alternatív, csicsóka, gyógyítás, só

Sót vegyenek! Itt a szezonja

Sebok Orsolya

A magyarok egynegyede szenved a szénanáthától, minden ötödik ember életét keseríti meg valamilyen bőrallergia, és a lakosság két százaléka érintett táplálék- vagy gyógyszerérzékenységben. Az allergiát gyógyítani nemigen lehet, de a tünetek enyhíthetők. Lehetőségekből nincs hiány azok számára sem, akik idegenkednek a folyamatos gyógyszerszedéstől.

Tovább olvasom »
diagnosztizálás, ér, gyógyítás, szívbetegség

Világszínvonalú szív-CT diagnosztizál Kaposváron

PP-Eletforma

Világszínvonalú technológiát képvisel a szív- és érrendszeri betegségek diagnosztikájában a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrumában Magyarországon elsőként ma rendszerbe állított Definition Flash CT. Az új eszközzel jelentősen nő a képalkotó diagnosztika hatékonysága, miközben a sugárterhelés minden korábbinál alacsonyabb lesz.

Tovább olvasom »
bőrrák, gyógyítás, napfény, orvos, sebészet

A leggyakoribb bőrrák is gyógyítható!

PP-Eletforma

Eredményesen felvehető a harc a bőrrák legsűrűbben előforduló típusával, a bazálsejtes karcinómával egy otthon, a beteg által végezhető, könnyen kivitelezhető és kényelmes terápia segítségével. A rákos sejtekkel a bőr saját immunrendszerének aktiválása útján megküzdő, innovatív módszer önmagában is bizonyítottan magas hatékonyságú a felületes (un. superficiális) bazalióma esetén, de kiválóan alkalmazható sebészeti beavatkozás kiegészítő kezeléseként is.  

Tovább olvasom »
avamar, búzacsíra, gyógyítás, rák

Reménykeltő eredmények a rákkutatásban

PP-Eletforma

A fermentált búzacsíra kivonat jelentősen gátolta 32-féle emberi daganatos sejtvonal szaporodását – erre a tudományos megállapításra jutottak német rákkutatók a Journal of Experimental Clinical Cancer Research folyóirat 2011. április 16-án megjelent tanulmánya szerint.  

Tovább olvasom »
angyal, ezoterika, gyógyítás, könyv, meditáció

Egy nap az Angyalokkal!

PP-Eletforma

Május 11-én angyalok szállnak le Budapest utcáira, és a hallgatókkal együtt vesznek részt Doreen Virtue és Charles Virtue meditációs és tanító napján, ahol anya és fia válaszol minden gyógyítással és angyali teremtéssel kapcsolatos kérdésre.

Tovább olvasom »
allergia, gyógyítás, immunterápia, kezelés, tévhit

Tévhitek az allergia kezeléséről

PP-Eletforma

Az Amerikai Allergia, Asztma és Immunológiai Akadémia (ACAAI) legfrissebb közleményében az allergiával kapcsolatos gyakori tévedésekre hívja fel a figyelmet. Az allergia kezelésével kapcsolatos téves információk eloszlatásához dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológusának segítségét kértük. 

Tovább olvasom »
göb, gyógyítás, jódhiány, pajzsmirigy

Amit feltétlen tudni kell a pajzsmirigy göbökről!

PP-Eletforma

A pajzsmirigy betegségei hazánkban is népbetegségnek számítanak. A diagnózist sok esetben nehezíti, hogy a csökkent, vagy emelkedett hormontermelés szerteágazó, sok esetben egyéb szervi panaszra utaló tüneteket okozhat. Az elváltozások egyik formája a pajzsmirigy göbök megjelenése. Kialakulásának okairól és a kezelési lehetőségekről Prof. Balázs Csaba endokrinológus, a Budai Endokrinközpont orvosa ad felvilágosítást.  

Tovább olvasom »
alternatív, gyógyítás, gyógynövény

Áprilistól eltűnhetnek a drogériák polcairól a gyógynövények

Sebok Orsolya

Áprilistól eltűnhetnek a drogériák polcairól a gyógynövénykészítmények egy európai direktíva értelmében, amely a gyógy- és aromanövényeket a „gyógyszer” kategóriába sorolta. Az új jogszabály szerint a naturista gyógyszereket az orvosságokhoz hasonlóan hosszadalmas és költséges bevizsgálást követően lehet csak forgalomba hozni. Heidi Stevenson angol természetgyógyász tavaly kezdett aláírásokat gyűjteni, hogy megakadályozza a sokak szerint egyértelműen a gyógyszerlobbinak köszönhető új törvény életbe lépését.

Tovább olvasom »
fülzúgás, gyógyítás, orvos, parkinson

Világújdonság a fülzúgás és a Parkinson-kór kezelésére

PP-Eletforma

A Tinnitus Hungary Kft. és a németországi ANM orvostechnikai vállalat március 5-én, szombaton a Hilton Budapest WestEnd-ben megtartotta első magyarországi konferenciáját, ahol egy világújdonságnak számító terápiás eljárást, az Akusztikus CR®-neuromodulációt mutatták be magyar orvosoknak. Az új kezelési módszerről, annak kifejlesztője a magyar családi gyökerekkel is rendelkező Prof. Dr. Dr. Peter Tass beszélt az érdeklődőknek. A Jülich-i kutatóközpontban született, kimagaslóan hatékony eszközzel gyógyszeres és műtéti beavatkozás nélkül, most új lehetőségek és irányok nyílnak a fülzúgás, de a Parkinson-betegségek kezelésére is. Az új terápiás eljárás és eszköz Németországon kívül elsőként Magyarországon lesz elérhető.

Tovább olvasom »
allergia, gyógyítás, tavasz, terápia

Az allergia ellenszere: immunterápia

PP-Eletforma

Még javában tart az influenza szezon, de sokak számára a várva-várt tavasz is csak újabb megpróbáltatást jelent majd. Egyre többen szenvednek allergiás panaszoktól, azt azonban kevesen tudják, hogy létezik egy módszer, melynek segítségével akár véglegesen is megszüntethetők az allergiás tünetek. Az immunterápiáról dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológus orvosa ad felvilágosítást.

Tovább olvasom »
fa, fagyöngy, gyógyítás, gyógynövény, növény, szépség

Tudja, hogy mire jó a fehér fagyöngy?

PP-Eletforma

Mivel a fehér fagyöngy az ég és a föld között terem, a történelem folytán mindig különleges tulajdonságokkal ruházták fel. A germán törzsek például körmenetnél, ha véletlenül olyan fához értek, amelyen éppen fehér fagyöngyöt találtak, …a menet megállt, és csak aranysarlóval volt szabad a fehér fagyöngyből levágni egy ágacskát.

Tovább olvasom »
gyógyítás, levegő, só

Gyógyító és szépítő a sós levegő!

PP-Eletforma

A sós levegő gyógyító erejét már az ókorban is ismerték. Előnye, hogy a várandósság időszakában és kisgyermekkortól is alkalmazható légúti fertőzések, asztma, allergia és bőrproblémák kezelésére, de jótékony hatása a stresszoldás terén is érvényesül. 

Tovább olvasom »
gyógyítás

Dr. House és a csalán

PP-Eletforma

A csalán sok tekintetben hasonlít a híres szappanopera főhőséhez. Dr. House kegyetlen, ahol teheti, mindenkibe belemar egyet-kettőt, mégis szinte mindenre tudja a választ. A csalán, mint egyik legismertebb gyom- és gyógynövényünk, hasonlóan viselkedik. Csípős, de aki használja, sok betegségtől megmenekülhet. 

Tovább olvasom »
gyógyítás, megelőzés, stroke, szélütés, vérnyomás

Fókuszban a stroke megelőzése

PP-Eletforma

Az „Éljen 140/90 alatt!” mozgalom folytatásaként a Magyar Hypertonia Társaság és a Novartis Hungária Kft. szervezésében, a Magyar Stroke Társasággal együttműködve útjára indult a „Tudatos Törődés” program. A kezdeményezés keretében a szervezők idén a magasvérnyomás-betegség megfelelő kezelésén keresztül a stroke (szélütés) megelőzésének gyakorlati megvalósítására helyezik a hangsúlyt, melyet a tavaly végzett felmérés adatai is jelentősen indokolnak. 

Tovább olvasom »
gyógyítás, rák, segítség

Itt segítséget kapnak a daganatos betegek

PP-Eletforma

A Debreceni Egyetem Orvos-és Egészségtudományi Centrum Sugárterápia Tanszékén 2010. március 2-án, 9.00 órától kerül sor a Radioterápiás Életvezetési Konzultációs szoba, valamint az újonnan kialakított infúziós helyiség ünnepélyes átadására.

Tovább olvasom »
gyógyítás, rák, segítség

Fekete világnap! Mindenki meghívott!

PP-Eletforma

A Kék Golyó 20. válaszadó klub összefogásban a „A rák ellen, az emberért, a holnapért!” Társadalmi Alapítvánnyal nyílt napot szervez a rákellenes világnap alkalmából. 2010. február 4-én ingyenes szaktanácsadással és élőadásokkal várják az érdeklődőket a Kék Golyó 20. válaszadó klubban.  

Tovább olvasom »