grillparti

grillparti, koktél, ősz, whisky

Grillgrouse koktél konzervdobozban

László Márta

Búcsúztassuk a nyarat egy utolsó szabadtéri gasztrokalanddal! Szombati Zsolt, a The Famous Grouse magyarországi nagykövetének koktélja biztosan megmelegíti a testet, a leket ha kicsit hűvös az est! Na, de majd ettől… Stílusosan: ettől leszel tűzrőlpattant!    

Tovább olvasom »
grillparti, leves, ősz, sütőtök, whisky

Sütőtökkrémleves whiskyvel grillezett tökmaggal

László Márta

Nem kell lemondanunk a hangulatos kerti partikról és a grillezett finomságok illatáról az ősz beköszöntével. A vénasszonyok nyara tartogat még néhány szép, napfényes délutánt: búcsúztassuk a nyarat egy utolsó szabadtéri gasztronómiai kalanddal. Szombati Zsolt, a The Famous Grouse magyarországi nagykövetének szezonális tippjeivel különleges, őszi ízeket csempészhetünk az asztalra.

Tovább olvasom »
fogyókúra, grillparti, saláta, zeller

Zellersalátám nyersen – maga az egészség!

László Márta

Figyelem, hölgyeim a kínaiak fiatalító növényként tartották számon! Bevallom, én sem találkoztam még olyan fogyókúrával, amelyikben ne lett volna zeller, bár a vesebetegek nem ajánlják! Csökkenti a vércukorszintet, reumára, köszvényre is jó. Ki kell próbálni isten patikáját!    

Tovább olvasom »
Bulgária, gasztronómia, grillparti, juhsajt, olaj, saláta

Bolgár salátám a grillpartihoz

László Márta

Első repülős utam – ráadásul először a szüleim nélkül – Bulgáriába vezetett. Az első bolgár étel pedig, amit ott ettem, ez a saláta volt! Először idegenkedtem a sok olajtól, de aztán nagyszerűen csúszott a húsokhoz, a kagylókhoz egyaránt! Próbáld ki a következő sütögetésen! Igazi, mediterrán csoda! Az emberek pedig fantasztikusan kedvesek!

Tovább olvasom »
alkohol, buli, cukorbetegség, grillparti, mértékletesség, óvatosság, vércukor

Mámorító estek cukrosoknak is

PP-Eletforma

Nyáron, a fesztiválok és a kerti partik idején szinte minden társaságnál előkerül az alkohol, de egy kellemes, otthoni vacsorát is jól esik olykor egy kis borral zárni. De vajon mit tehetnek a cukorbetegek? Teljesen le kell mondaniuk az alkoholról, vagy ihatnak egy-egy pohárral? Sárga Diána, a Budai Endokrinközpont dietetikusa válaszol.

Tovább olvasom »