Facebook hozzászólás
780

Gorgonzolás, diós tagliatelle

A tagliatelle – széles metélt – az egyik kedven tészta fajtám. Az étel pedig egyike azoknak a vacsoráknak, amik egy fárasztó, undok nap után igazi melegséget költöztetnek a gyomorba éppúgy, mint a lélekbe.

Gorgonzolás, diós tagliatella, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
10-15 dkg gorgonzola
egy nagy marék dió apróra vágva
1 dl tejszín

bors
rozmaring

Elkészítés:
Amíg a tészta fő, a megvagdalt diót kissé pirítsuk meg, majd tegyék félre. Egy serpenyőben olvasszuk fel a gorgonzolát, öntsünk hozzá tejszínt, és forraljuk fel együtt a kettőt, majd adjuk hozzá a megpirított diót is. Ízesítsük a szószt fűszerekkel – a sóval óvatosan! -, én adtam most hozzá egy kis rozmaringot is, de nem igazán éreztem az ízét. Ha a mártás kicsit besűrűsödött, a kifőtt tésztát rászedjük, ha nagyon sűrű lenne, a tészta főzővizéből egy-két evőkanállal lazíthatunk rajta.

Pikáns paprikakrémes tagliatelle szűzérmével
A szűzérme nemes alapanyag, nem is olcsó, érdemes vele úgy bánni, hogy valami kényeztetően finom étel jöjjön létre belőle. Ha kedveled a tagliatellét, húsos párosításban is érdemes kipróbálnod.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!