gondoskodás

3 mondat, anyák napja, Centrál, gondoskodás, színház, vitamin

Vidd el anyádat – színházba!

László Márta

Gondoskodni jó. Mindig jó. Anyaként a gyerekről gondoskodni természetes, néha nem könnyű, de nagyszerű dolog, ha – immár felnőve – mi is tudunk gondoskodni édesanyánkról. Anyák napja közeledtével most egy különleges ötlettel rukkolt elő az egyik legismertebb egészséges üdítőket gyártó cég.

Tovább olvasom »
felelős állattartás, gondoskodás, madáretetés, magvak, tél

Itt a madáretetés ideje!

László Márta

A havas téli hetek beköszöntével elérkezik a madáretetés szezonja. Különösen a kis testű énekesmadaraknak életmentő is lehet az emberektől kapott táplálék. Fontos, hogy aki etetésre adja a fejét, az felelősséggel, egész télen keresztül folytassa is. Ha ugyanis a kis szárnyasok odaszoknak, de elfelejtünk enni adni, képesek megfagyni!

Tovább olvasom »
baba, Czeizel Intézet, gondoskodás, őssejt, Szabó Zsófi, terhesség

Úristen, vajon milyen anyuka leszek?

PP-Eletforma

Várakozás, izgalom, de egyben új kihívás és felelősség is –  néhány hét és Szabó Zsófi édesanya lesz. A gyönyörű műsorvezető mindennél jobban várja kisfia érkezését. Ahogy ő fogalmaz, álomszerűen éli meg terhességét, szerencsére semmilyen nehezítő körülmény nem akadályozza élete egyik legcsodálatosabb időszakában. A babával kapcsolatos kérdésekben pedig családja, barátai véleményét, tanácsait is jó szívvel fogadja.  

Tovább olvasom »
édesanya, gondoskodás, Horváth Éva, Kristóf, megelőzés, orvosi vizsgálat, Skubi úr

Horváth Éva: Skubi úr már most egy igazi felfedező

László Márta

Horváth Éva kisfiáról már a pocakban is sejteni lehetett, hogy határozott személyiség. Kristóf, akit édesanyja Skubi úrnak becéz, szeret a középpontban lenni, így Évát szinte egy pillanatra sem hagyja teendő nélkül. Sőt, van néhány olyan közös program, amit kifejezetten Kristóf kedvéért vezetett be a csinos anyuka.

Tovább olvasom »
baleset, betegség, gondoskodás, lakábiztosítás, megelőzés, nyár, otthon

Még a beteg Morzsidon is segíthet a lakásbiztosításod!

László Márta

Csuklótörés a hétvégi telken, táskából kiesett irattárca a bankkártyával, Morzsi kutyussal állatorvoshoz kell szaladni, reggel csak hűlt helye a garázsban tárolt kerékpároknak, a szállodai szobából eltűnt digitális kamera, zárba tört kulcs. Helyzetek, amikor nem mindig a lakásbiztosítás jut először eszébe az embereknek, pedig egy jó konstrukcióval ilyen esetekben is segítséget nyújt a biztosító. A Groupama Biztosító megbízásából végzett országos reprezentatív kutatásból kiderül, mennyire ismerjük lakásbiztosításunkat.

Tovább olvasom »
biztosítás, gondoskodás, jégeső, megelőzés, védelem, vihar

10-ből 9-en nálunk tudják!

László Márta

Egyre tudatosabban készülnek fel a magyar családok a nyári, rendkívüli viharokra. Már idén is volt részünk bőven heves esőzésekben, zivatarokban, jégverésekben, a villámlások pedig jelentős károkat okoztak. Legalábbis ez derült ki a Groupama legfrissebb kutatásából. 

Tovább olvasom »
apa, család, gondoskodás, gyereknevelés, szabadidő, szeretet, vásárlás

Már az apák sem olyanok, mint régen!

Krajcsó Judit

Napjaink modern családjaiban az apák már nem tekintély, hanem szeretetelven működnek és párjukkal közösen hozzák meg a gyermekneveléssel kapcsolatos döntéseket. Az Apa Magazin felmérése azt a tendenciát is megerősítette, hogy egyre több családban a férfiak maradnak otthon a gyerekekkel.

Tovább olvasom »
biztosító, dolgozó nő, gondoskodás, kutatás, nyugdíj, részfoglalkoztatás, takarékosság

Elfelejtenek gondoskodni nyugdíjukról az elfoglalt nők

László Márta

A magyar nők 78 százaléka azt gondolja, nyugdíjasként rosszabbul fog élni, mint dolgozó nőként – derül ki az Aegon nyugdíjkutatásából. Ugyanakkor hölgyek mindössze 27 százaléka számít rendszeres megtakarítónak, aki gondoskodik nyugdíjas éveiről, míg partnerükre ebben a kérdésben 57 százalékuk számít.

Tovább olvasom »
anyaság, családi élet, gondoskodás, háztartás

A jóéjtpuszi is megteszi köszönet helyett?

PP-Eletforma

Vitathatatlan tény,  hogy az édesanyák, még ha észrevétlenül is, a család működésének mozgatórugói. Egy országos reprezentatív kutatás arra kereste a választ, hogy milyen formában jelenik meg a gondoskodás a családok hétköznapjaiban, s mit tesznek az édesanyák a család életének zavartalan működéséért.

Tovább olvasom »
állatvédelem, gondoskodás, védett madár

Hová tűnnek a fecskéink?

PP-Eletforma

Felborult a természet több évezredes megszokott menetrendje, és ez nagy próbatétel elé állítja a költöző madárfajokat, így a nálunk fészkelő füsti-, molnár- és partifecskéket is. Itthoni költésükhöz a feltételek megteremtése mindinkább emberi gondoskodást is igényel. Meghálálják: elpusztítják a nálunk új, az emberre is veszélyes trópusi rovarokat.

Tovább olvasom »
depresszió, egészség, gondoskodás, szeretet

Sokat kockáztat, aki másról gondoskodik

PP-Eletforma

A másokról gondoskodóknak egyes kutatások szerint 15 százalékkal gyengébb az immunrendszere, mint azoknak, akiknek nem nyugszik ilyen felelősség a vállán. A hosszú távú feszültség elnyomja a sejtek védekezési képességét, így könnyebben kapnak el vírusokat, és nehezebben győzik le a betegségeket. Kutatók szerint ezek az emberek sokkal hajlamosabbak a megfázásra, de a rákra is.  

Tovább olvasom »