gondolkodás

gondolkodás, hormonok, lélek, mozgás, probléma, sport, stressz

Hogyan segít a futás a lelki problémákon?

Krajcsó Judit

Van, aki kiordítja, van, aki kifüstöli, megint mások kifutják magukból a napi stresszt. Az tény, hogy a futásnak, mint minden mozgásnak rendkívül sok pozitív hatása van. A hatékony stresszoldás érdekében azonban minőségi futásra kell törekedni, és érdemes pár szempontot betartani. Soroljuk!

Tovább olvasom »
gondolkodás, iskola, képességfejlesztés, oktatás, óvoda, sakk, tanulás

Sakkjátszótéren készülnek fel a sulira az ovisok

Krajcsó Judit

A napokban mutatták be az iskolák alsó tagozataiban már sikerrel alkalmazott Sakkpalota program új, óvodások számára kidolgozott elemeit. A Sakkjátszótér komplex képességfejlesztő program beépítésével már ötéves kortól készíthetik fel a gyerekeket az iskolai életre és a digitális kor kihívásaira a szülők és a pedagógusok.

Tovább olvasom »
gondolkodás, Kepes András, könyv, kultúra, Világkép, világnézet

Kepes András új könyve lett a karácsonyi sláger

László Márta

Már nincs olyan barátom, aki ne vette volna meg magának, ismerőseinek, családtagjainak egykori kollégánk, Kepes András új könyvét. Ezúttal is szenzációs, amit ír a világról, annak változásairól, amiről nem veszünk, vagy nem akarunk tudomást venni. Gondolatai elképesztő mélységektől elképesztő magasságokig emelkednek, és csak sajnálom, hogy ma nincs olyan televízió, olyan műsor, ahol egy így gondolkodó ember és kolléga nem kap helyet, műsort!     

Tovább olvasom »
a gondolat ereje, a szó ereje, gondolat, gondolkodás, valóság

A gondolatok megteremthetik a valóságot?

PP-Eletforma

Valóban, ha sokáig ismételgeted korlátaidat, akkor azok magad köré fognak épülni, szinte észrevétlenül- tartja egy buddhista mondás. Az vagy, aminek gondolod magad. Vagy esetleg az vagy, amit mások gondolnak rólad? Az igazság a két kérdés között rejtezik.

Tovább olvasom »
gondolkodás, pozitív, pozitív gondolkodás, rossz az élet

Ne engedj a Nemeknek!

PP-Eletforma

Vannak napok, időszakok, amikor az ember feje felett összegyűlnek a felhők. Akkor arra a megállapításra jut, hogy rossz az élet. Ilyenkor túl sok a Nem, és kevés az Igen. A Nemek átveszik az irányítást az Igenek felett, és nem engedik, hogy azok győzzenek.

Tovább olvasom »
álmodozás, ember, gondolkodás, lélek, szeretet

Eljött az álmodozom, tehát vagyok korszak!

PP-Eletforma

Mint ismeretes Darwin a Bajok eredete című, máig megíratlan munkájában három embertípust különböztet meg. A gondolkodó embert, az álmodozót és a tudatos embert. S bár a felsorolás – világtörténelmi szempontból – evolúciós sorrendet is jelent, a három típus között társadalmi hasznosság és szerethetőség szempontjából nem szerencsés különbséget tenni. Mert ez a bajok eredete. 

Tovább olvasom »
egészség, gondolkodás

Az agyban dől el az egészséges életmód

PP-Eletforma

A testmozgás mennyiségét befolyásoló fő tényezők: az önmaguk által érzékelt képesség és a vágy a mozgásra. 5 167 kanadai bevonásával készült tanulmány kimutatta, hogy az aktív életforma legfontosabb akadálya pszichológiai összetevőkben rejlik.

Tovább olvasom »