gnocchi

burgonya, gnocchi, nudli

Gnocchi kalauz

Kandikó Éva

A ma ismert gnocchit nagyjából  az 1880-as évek óta üdvözölhetjük itáliai konyhák tányérjain népszerű primi piattiként, azaz előétel formájában. Olaszországszerte közkedvelt étel, vannak tartományok, ahol még az általános közkedveltségnél is jobban odavannak érte, egyúttal nagy mesterei is a habkönnyű gnocchinak.

Tovább olvasom »
galuska, gnocchi, olasz, paradicsom, paradicsomos

Paradicsomos gombás gnocchi

Kandikó Éva

Tartalmas, laktató, ízletes és zamatos fogás – hús nélkül. Fehérje tartalma azért van, a tésztában lévő tojás, illetve a mártáshoz használt gomba miatt, és szénhidrátban sem szegénykedik.

Tovább olvasom »
gnocchi, mandulaliszt, sütőtök, zabpehely liszt

Sütőtökös gnocchi egészségesen

bulkshop.hu

Nem hasonlít a boltban kapható gnocchikhoz, más lisztből, más hozzávalókból készül, más lesz az állaga és az íze is, nagyon finom puha, újramelegíthető. Nagy előnye, hogy a maradék sült tökök hasznosításának is kitűnő, ízletes módja.

Tovább olvasom »
burgonya, galuska, gnocchi, liszt, olasz, parmezán

Óriás gnocchi

Kandikó Éva

Minden népnek megvan a maga burgonyás galuska receptje, bár az olaszok járnak élen a gnocchi készítésben. Észak-Olaszországban nagy kedvenc ez a változat, jóféle vörös borral öblítik le. Ez a recept is bizonyítéka annak, hogy a legegyszerűbb a legjobb.

Tovább olvasom »
cukkini, gnocchi, kaliforniai paprika, paradicsom szósz

Paradicsomos, zöldséges gnocchi

Kandikó Éva

Ezt a zöldséges gnocchit egy kiállításon járva tanultam, van már vagy 6-7 éve. Azóta is állandó szereplője a konyhai repertoáromnak, mert amilyen egyszerű elkészíteni, olyan meggyőző a végeredmény, ami a tányérra kerül.

Tovább olvasom »
gnocchi, nudli, sütőtök

Sütőtökös gnocchi

Kandikó Éva

Ugyanúgy készül, mint a krumplis nudlik. Kevés hozzávaló, egyszerű elkészítési mód. Adhatunk mellé paradicsom szószt, vagy valamilyen tejszínes, fűszeres mártást, de tejfölös-fetással is isteni.

Tovább olvasom »
erdei gomba, gnocchi, tejszín, vargánya

Vargányás gnocchi, az ősz ajándéka

Kandikó Éva

Az egyik legjobban sikerült receptem, mióta csak ténykedem a konyhában, és az bizony már nem mostanában kezdődött. Ősszel tele vannak a piacok szebbnél szebb erdei gombákkal, ezek ára sajnos elég borsos, a vargányáé is több ezer forint. Nem kell belőle túl sok, mert az íze igencsak intenzív, de arra nagyon figyeljünk oda vásárláskor, hogy garantáltan ne legyen bogár rágta, férges a gomba, amit veszünk, mert az nemcsak nagy bosszúság, de a pénztárcánkat érzékenyen érintő kár is.

Tovább olvasom »
burgonya, gnocchi, sajtos, tészta

Négysajtos gnocchi

Kandikó Éva

Gnocchit, és más burgonyás tésztákat készíteni egyáltalán nem ördöngösség. Azt nem állítom, hogy ugyanannyi időbe telik, mint a mirelitet kifőzni, bár a víz felforralása és a főzési idő ugyanannyi, azért a zacskó felvágása, valamint a gombóc tészta összeállítási ideje messze nem azonos. De megéri a plusz ráfordítás.

Tovább olvasom »
gnocchi, olaszos, pesto

Házi gnocchi zöld pestóval

PP-Eletforma

Egyszerű és nagyon finom tésztaétel, bár kétségtelen, hogy kicsit munkás, különösen ahhoz képest, hogy gnocchit és pestót is lehet készen kapni. Ennek ellenére érdemes nekivágni, mert a befektetett munkát sokszorosan megtéríti a különleges végeredmény.

Tovább olvasom »
gnocchi, sajtmártás, vajhal

Lila gnocchi vajhallal és gorgonzolamártással

PP-Eletforma

Kár lenne tagadni, hogy egy ételhez a látvány éppúgy hozzátartozik, mint az illat és az íz. Egy lila krumpligombóc éppen ezért sokkal izgalmasabb lehet, mint egy megszokott sárgásfehér nagyobb méretű galuska. De ha nehéz hozzájutnunk lila húsú burgonyához, ne csüggedjünk: sárga vagy fehér húsú krumplival is elkészíthetjük ezt az ételt!

Tovább olvasom »