fűtés

fűtés, fűtőérték, kazán, költség, megújuló anyagok, tél

Durrantsunk be, de mivel és hogyan

PP-Eletforma

Hogyan tudunk a legokosabban fűteni? Mi kerüljön a kazánba: fabrikett, szén vagy fa? A fűtési szezon kellős közepén, ám az első igazán hideg napokat követően az építőanyagok forrását jelentő centrum szakértői ezúttal azt vizsgálták meg, kinek a zsebében marad a legtöbb a tél végére?

Tovább olvasom »
arcápolás, fűtés, hidratálás, kozmetika, méregtelenítés, szmog

Jön a szmog! Így védd a bőrödet ellene

PP-Eletforma

A fűtési időszakban megemelkedik a légszennyezettség, ami jelentősen károsítja arcbőrünket. A megfelelő méregtelenítés, és hidratálás elengedhetetlen ahhoz, hogy elkerüljük az akár súlyos gyulladásokkal is járható bőrproblémák kialakulását.

Tovább olvasom »
energia, fűtés, hitel, otthon, rezsicsökkentés, számla, takarékosság, termosztát

Így fűtünk mi…

PP-Eletforma

A háztartások majdnem fele nem teszi meg a megfelelő lépéseket az energiacsökkentés érdekében – derült ki a Honeywell Az Otthonok fűtése – tapasztalatok és szokások című kutatásából. A háztartások negyedének hitelt kell felvennie, hogy kifizesse a fűtésszámláját, és majd felük nem használ termosztátot a megfelelő hőmérséklet fenntartására. Az, hogy nem használunk modern fűtésszabályozási eszközöket, hozzájárul a magas fűtésszámlákhoz.

Tovább olvasom »
fűtés, hőszigetelés, kazán, lakásfelújítás, otthon

Hogyan építsünk okos otthont – nemcsak nőknek?

PP-Eletforma

Jó lenne, ha a bejárati ajtó felismerne minket és magától kinyílna, amikor hazaérünk? Vagy úgy lépnénk be a meleg lakásba, hogy közben tudjuk, nem fűtöttük egész nap az üres szobákat? Intelligens megoldások sora segít bennünket abban, hogy tudatosabban működtessük az otthonunkat. Az újHÁZ Centrum szakértői szerint azonban igazi megtakarítást csak akkor érhetünk el velük, ha minőségi alapanyagok kiválasztásával kezdjük az otthonteremtést.

Tovább olvasom »
fűtés, kandalló, otthon, panellakás

Így lesz csodás kandallód a panellakásodban

PP-Eletforma

A kandalló drága, beépítése bonyolult, sok helyen pedig egyáltalán nem lehetséges. De ekkor sem kell teljesen lemondanunk róla! Az úgynevezett látványkandallók a kellemes hangulatot éppúgy megteremtik, mint hagyományos társaik, némelyekkel pedig még fűteni is lehet.

Tovább olvasom »
építési szabályok, fűtés, kandalló, látvány, szabályok, trend

Így fűtsünk be a Mikulásnak!

László Márta

Egyre többen gondolják úgy a gázárak emelkedésével, hogy érdemes legalább kiegészítő fűtésként a fatüzelést is bevetni. Ráadásul a modern, úgynevezett vízteres kandallók révén akár az egész lakás fűtésében is fontos szerepük lehet. S bár egy kandalló hőtermelő képessége nem megvetendő, funkciója szerint sokkal több, mint egy fűtőtest: stílusos fókuszpont, romantikus hangulatteremtő kiegészítő.

Tovább olvasom »
fűtés, halál, kazán, kémény, lakás, mérgező anyagok, szellőztetés, veszély

Az őszi tragédiák okozói – te is veszélyben vagy?

PP-Eletforma

Alig pár hete tart a fűtési szezon, ám a tűzoltóknak már bőven volt munkájuk a begyulladt kémények miatt. Pedig a megfelelő karbantartással és körültekintő üzemeltetéssel  megelőzhetők a szén-monoxid és füstmérgezéssel járó tragédiák is. Te már ellenőrizetted a szakemberrel a fűtésrendszert?

Tovább olvasom »
fűtés, korszerűsítés, megtakarítás, ősz, szezon

A kazán, amitől azt várjuk, hogy ne fűtsön

PP-Eletforma

A megfelelő szigetelés után a fűtéskorszerűsítés az otthon energiatakarékosságának következő hatásos lépése. A jó kazánra már szabály is kötelez, de a használat módja is számít. A fűtéskorszerűsítés fontos eleme az ingatlanok energiatakarékosabbá tétele. Az elavult, régi, alacsony hatásfokkal működő fűtési rendszerek lecserélésével, fűtéskorszerűsítéssel akár 20-30 százalékkal is csökkenthető az ingatlanok energiafelhasználása, ami egy fűtési szezonban akár 50-75 ezer forintos megtakarítást is eredményezhet az OTP Lakástakarék modellszámítása szerint.

Tovább olvasom »
energiatakarékosság, fűtés, lakásfelújtás, otthon, penész, pénz, spórolás

Lakásfelújítás okosan – hogyan járunk jól?

PP-Eletforma

Rosszul is járhatunk a meggondolatlan lakás-felújításokkal, beruházásokkal? Mit újítsunk fel, cseréljünk ki a lakásunkban, ha kevés a pénzünk, és mit, ha sok? Mi legyen az első lépés, és mi az utolsó? Mitől lesz kisebb a rezsi, de rosszabb a közérzetünk? Most gyakorlati választ adtak a kérdésre.

Tovább olvasom »
balesetveszély, fűtés, mérgezés

21 nap életveszély?

PP-Eletforma

Három hétig is tarthat, mire intézkednek a hatóságok, ha életveszélyes a gázhálózat. A kéményseprők, ha megállapítják a bajt, postai levélben intézkednek. Jogszabályi változást sürgetnek a szakemberek, azért, hogy ne legyen Magyarországon több, rossz szellőzésből eredő mérgezés és halál!

Tovább olvasom »
energiatakarékosság, fűtés, spórolás

Így spórolhatunk a fűtésen

PP-Eletforma

Nem is gondolnánk, mennyit megspórolhatunk, ha kicsit odafigyelünk a háztartásunk napi működésére. Kezdjük rögtön a fűtéssel, hisz otthonunk energiaigényének több mint 70%-át ez teszi ki, nem utolsósorban azért, mert nem fűtünk hatékonyan.

Tovább olvasom »
fűtés, fűtési szezon, költségek, légkondi, légkondicionáló

Nem biztos, hogy pénzkidobás klímával fűteni

PP-Eletforma

A gyors időjárás-változások kihívás elé állítanak minket szinte minden évszakban a megfelelő otthoni hőmérséklet elérésében. Hitted volna, hogy akár kedvezőbb áron fűthetünk arra alkalmas klímával, mint gázzal? Fűtési tanácsok az átmeneti időszakra és a kemény mínuszokra.

Tovább olvasom »
fűtés, fűtési szezon, spórolás

Nem biztos, hogy spórolsz azzal, ha letekered a radiátort!

PP-Eletforma

Sokan már nyáron elkezdenek aggódni, hogyan fogják a fűtési időszak megnövekedett költségeit kigazdálkodni. Vannak, akik egyszerűen letekerik a radiátorokon vagy a termosztáton a fűtésfokozatot, abban bízva, hogy így takarítanak meg a legtöbbet. Ez azonban nem ilyen egyszerű. Sőt, előfordulhat, hogy épp rontunk a helyzeten!

Tovább olvasom »
fűtés, fűtési szezon, rezsi

Ez az igazi rezsicsökkentés!

PP-Eletforma

Csaknem háromnegyedével csökkentek a fűtési költségei annak a családnak, amelynek házát teljes szigeteléssel látták el, hogy így bizonyítsák, milyen hamar térülnek meg az energiahatékonysági beruházások.

Tovább olvasom »
fűtés, környezettudatos, takarékosság

Így válasszunk fűtési rendszert

PP-Eletforma

A spórolás iránti vágy és – szerencsére – a környezetünkkel, a fenntartható fejlődéssel kapcsolatosan megváltozóban lévő szemlélet is mindinkább arra készteti az építkezőket, lakásfelújítókat, hogy korszerű, energiatakarékos fűtési módot és ehhez megfelelő berendezést válasszanak. Nincsenek nehéz helyzetben: e termékek gyártmány- és típusválasztéka rendkívül széles, és a gyártók is élen járnak az innovációban.

Tovább olvasom »
energiatakarékosság, fűtés, hőszigetelés

Energiatakarékosság hőszigeteléssel

PP-Eletforma

 

Az Európában elfogyasztott energia mennyiségének több mint 40 százalékát használják fel a házak, amelyek legnagyobb energiaigénye a fűtésből és a hűtésből származik. Ezért az épületek azok, amelyek a legnagyobb energiatakarékossági lehetőséget is magukban rejtik: korszerűbb és szakszerűbb épületszerkezet segítségével az épület energiafelhasználása akár 70 százalékkal is csökkenthető.

Tovább olvasom »
fűtés, spórolás, wc

Hogyan spórolhatunk a legtöbbet?

PP-Eletforma

Vessünk egy pillantást a legtöbb otthonban előforduló villanybojler biztonsági szelepére! A szelep feladata a felfűtés során bekövetkező térfogat-növekedés okozta túlnyomás kiegyenlítése. Ha nem fűt a bojler, nem szabad csepegni a szelepnek.

Tovább olvasom »
cserépkályha, energiatakarékosság, fűtés, környezet

Vissza a cserépkályhához!

PP-Eletforma

A cserépkályha nemcsak meleget, hanem melegséget is sugároz, és igazi dísze lehet a szobának. Ráadásul az emelkedő energiaáraktól és a szolgáltatóktól való függetlenség, meg persze a környezettudatosság is ellensúlyozhatja az üzemeltetésével járó nehézségeket.

Tovább olvasom »
fűtés, hőszigetelés, szigetelés, tetőkert, zöldtető

A tetőkertek hasznossága a kőrengetegben

PP-Eletforma

A napjainkban egyre gyakrabban zöldellő tető egyáltalán nem új találmány. Már az ókorban is gyakran használták az előkelőségek palotáit építők. A 21. században azonban nem a gazdagság és a fényűzés szimbóluma, sokkal inkább a városokból kivesző zöldterületek pótlásának egyik helytakarékos és ökológiailag is hasznos eszköze.

Tovább olvasom »
fűtés, időjárás, ősz, otthon, tél

Fázol?- “Most jól befűtünk, helyetted is!”

PP-Eletforma

A hűvös őszi napokon s még inkább télen a barátságos otthon elengedhetetlen tartozéka a kellemes meleg. Ám ilyentájt gyakran szembesülünk a gondokkal, amelyekről nyáron hajlamosak vagyunk megfeledkezni: a fűtőtest nem fűt eléggé, különben is jó lett volna szebbre cserélni, esetleg az egész rendszert átváltani korszerűbbre. Ez ugyan jövőre marad, de már most érdemes végiggondolni, milyen lehetőségek közül választhatunk.

Tovább olvasom »
fűtés, otthon, takarítás

Jön a hideg!

PP-Eletforma

Lehet, hogyaz elmúlt időszak éjszakáin még nem fáztunk és nem kellett befűteni, de a végleges fűtési szezon előtt nem árt egy kis előkészítés.Ebben az időszakban növényeink igényelnek elsősorban különös figyelmet.

Tovább olvasom »