Facebook hozzászólás
5 055

Füstölt húsos babos egytál – cserépedényben

A receptet egy Szerbiában élő ismerősömtől kaptam. Vali konyhájában nem babgulyás fő, hanem ez a cserépedényes finomság. Ez az egy tál étel bizonyára a magyar konyhák kedvence is lesz. Csak a cserépedényt kell elővenni hozzá!

Cserépedényben elkészítve az igazi, de magas falú tepsi is jó

Hozzávalók:

  • 5oo gr nagy szemű szárazbab,
  • 25o gr apró kockára vágott vöröshagyma,
  • füstölt hús (szalonna v. kolbász v.füstölt oldalas)
  • 4-5 gerezd fokhagyma,
  • olaj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 evőkanál őrölt paprika. só, bors.
Elkészítés:
A babot megmossuk, felforraljuk majd leöntjük róla a főzővizet és ismét felöntjük meleg vízzel. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a füstölt húst és puhára főzzük. (Vigyázni kell, hogy a babszemek ne essenek szét.) Az olajjal, liszttel és a paprikával elkészítjük a rántást. 25o fokra felmelegítjük a sütőt és a babot átöntjük a cserépedénybe, majd beletesszük a fokhagymát. Fedő nélkül sütjük, amíg „bőrözni” nem kezd a teteje. ( Fontos, hogy a bab süljön,  amíg majdnem az egész lé el nem „tűnik” róla)
Tálaláskor petrezselyemzölddel megszórjuk.
A babból már pitét is készítettünk! Emlékeztetőül már adjuk is a receptet!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…
1 / 3 453

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!