fülfájás

fülfájás, fülgyulladás, közösség, nátha, ősz, ovodások

Ezért betegeskednek ennyit az óvodások

PP-Eletforma

Sokan máris otthon lábadoznak az ősszel közösségbe került, óvodáskorú gyermekek közül. A leggyakoribb betegség ilyenkor a nátha, ezzel egy időben sok kicsinél jelentkezik fülfájás, fülgyulladás is. Dr. Holpert Valéria gyermek fül-orr-gégész, foniáter, a Fül-orr-gégeközpont orvosa elmondta, milyen okai lehetnek, ha a betegségek gyakran követik egymást.

Tovább olvasom »
baktériumok, fülfájás, gyógynövény, gyulladás, hallójárat, olaj, tél

Így előzzük meg a téli fülfájást

PP-Eletforma

Télen a hallójárat vékony laphámja könnyebben kiszáradnak, berepedeznek, ami a hallójárat gyulladásához vezethet. A létrejövő mikro-repedésekben könnyebben megtapadnak a betegségeket okozó baktériumok, a hallójárat melege pedig kedvező feltételeket teremt ezek elszaporodására. A gyógynövény olajokat tartalmazó fülcseppek rendszeres használatával azonban hosszú távú védelmet nyújthatunk az érzékeny füleknek. 

Tovább olvasom »
fertőzés, fülfájás, nyár, strand

4 hasznos fülest kaptunk fülfájásra – tovább adjuk!

PP-Eletforma

A nyári melegben szívesen hűsölünk a vízparton vagy a medence szélén, de a strandolás nem csak vidámságot, hanem veszélyeket is tartogat. A fülbe számos módon kerülhetnek kórokozók, ami fájdalommal, sőt akár lázzal járó gyulladást is okozhat. Aggodalomra azonban semmi ok: Dr. Garay Zsolt fül-orr-gégész szakorvos elmondja, hogyan ússzuk meg a nyaralást fülfájás nélkül!

Tovább olvasom »
Ada, fülfájás, ikrek, nyaralás, tenger

Vízibolhákkal nyaral a népszerű műsorvezető

PP-Eletforma

Ada 9 éves fiai imádják a vizet, idén már nyaraltak a Balatonnál és hosszú idő után először hamarosan végre a tengerben is újra pancsolhatnak. A népszerű műsorvezetőnek fontos, hogy amit csak lehet, megmutasson ikreinek a világból, és arra is ügyel, hogy a nyaralás alatt semmi ne zavarja meg a fiúk szórakozását.

Tovább olvasom »