front

front, kismama, szülésznő, terhesség, várandósvitamin

Na, ezt már tényleg nem birom!

PP-Eletforma

A nyár, a frontok és a hőmérséklet-ingadozás erősen megnehezítik a kismamák dolgát. A hatalmas pocakkal ugyanis ezeket a hatásokat sokszor nehezebben viselik a nők, mint előtte. Szerencsére azonban lehet ellene tenni. A védekezés módjáról, és a frontok, hőmérséklet-ingadozás hatásairól Ratkó Tünde szülésznő beszélt. 

Tovább olvasom »
egészség, front, gyógyítás, időjárás, védelem

Fény az Európai Unióból

PP-Eletforma

Sok embernek okoz komoly egészségügyi panaszokat az időjárás. Ezért indította el az ICI Interaktív Kommunikációs Zrt. egy alapvetően új szemléletű meteogyógyászati® diagnosztikai eszköz és szolgáltatás kutatását, illetve fejlesztését 2016. augusztus 1-jén. Az európai uniós támogatással indított projekt most fejeződött be, az új eszközök már a páciensek rendelkezésére állnak a Meteo Klinikán.   

Tovább olvasom »
front, kánikula, stressz, szívbeteg, víz

Kutya egy ideje van a szívbetegeknek

PP-Eletforma

A szívbetegeknek fokozottan érdemes vigyázniuk magukra a kánikulában és az időjárási frontok idején. Különösen igaz ez, ha 50 év felettiek, társbetegségeik vannak és/vagy túlsúlyosak. Dr. Vaskó Péter, a KardioKözpont szakorvosa hasznos tanácsokkal szolgál. 

Tovább olvasom »
eső, front, frontérzékenység, időjárás, napfény, szél

Hol esik, hol fúj, hol meg süt a nap… Mi meg megőrülünk

PP-Eletforma

Különösen a nők, az idősek, és a gyengébb immunrendszerű, más betegségekkel is küzdő személyek viselik nehezen a mostanság igen gyakran változó időjárási frontokat, de a gyerekek, sőt, az állatok is élénken reagálhatnak a változásokra. Milyen tünetekre kell számítanunk és mit tehetünk a csökkentésük érdekében? A témáról dr. Babai László, az Oxygen Medical prevenciós szakértője beszél. 

Tovább olvasom »
böjt, front, hormon, mozgás, stressz, tavasz, tavaszi fáradtság

Űzd el a tavaszi fáradtságot!

PP-Eletforma

A folyamatos teljesítménykényszer, a stressz rengeteg energiát fogyaszt, a túlhajszoltság első jele pedig a kimerültség, amit a szokásos tavaszi fáradtság csak tetéz. A mindezzel járó ingerlékenység a munkahelyen és otthon is csak fokozza a rossz közérzetet.  

Tovább olvasom »
fejfájás, front, hideg, időjárás, meleg, változás

Vigyázat! Frontos vagyok!

PP-Eletforma

Bizonyára ismerős, hogy némely napokon képtelenek vagyunk koncentrálni, vagy egyszerűen csak lassúbbá válnak a mozdulataink, szétszórtságtól, fejfájástól, fájdalomérzékenységtől szenvedünk. A tünetek egy részéért a légkör ionizációs viszonyai a felelősek.

Tovább olvasom »
étkezés, fejfájás, front, migrén

Mit együnk migrén ellen?

PP-Eletforma

Melegfrontok idején sokak életét keserítheti meg az akár napokig is elhúzódó migrén. A panaszok ellen sokat tehetünk, ha a tányérunkra kerülő ételeket helyesen válogatjuk össze. Nem mindegy azonban, hogy milyen összetevőket zárunk ki étrendünkből, a legújabb kutatások ugyanis azt mutatják, hogy a hagyományosan javasolt sajtok, csokoládék és alkoholos italok mellőzése sem jelent mindenki számára garanciát a rohamok elkerülésére.  

Tovább olvasom »
eső, front, időjárás

Az eső és a lélek összefüggései

PP-Eletforma

Az anyatermészet két őseleme a föld és a víz, melyek állapota szoros összefüggésben van a Nappal, mely körül Földünk kering. S e hármas bonyolult – az ember által csak részben befolyásolható – kapcsolata van a legjobban hatással az Ember lelki- és fizikai állapotára, s e kettő által szellemi teljesítőképességére.

Tovább olvasom »