friss

dresszing, friss, olcsó, saláta, tavasz

Fejes saláta zellerrel nyakon öntve

László Márta

Ilyenkor annyira jól esik egy falat tavasz! Ez a recept pont ilyen! Gondold csak el! A friss zöld levelek találkoznak az erőt adó zeller pikáns ízével! A kerti grillezéshez is igazi különlegesség! Bámulatosak a természet ízei! Használjuk bátran azokat! 

Tovább olvasom »
friss, hétköznapi rutin, illatok, megújulás, mosás, ruha, stressz, tavasz, természet

3 egyszerű lépés a stresszmentes életért

László Márta

Egyre stresszesebben élünk. A tennivalók végeláthatatlan listája, a kiszámíthatatlan időbeosztás, és hogy mindig elérhető legyél,  bizony könnyen nyugtalanná és fásulttá tehet. Egyszerűbb, kiegyensúlyozottabb életre vágyunk, és 92%-unk arra is készen állna, hogy életstílusán változtatva megkapja mindezt. Mit szólnál hozzá, ha egyszerű, apró lépésekkel is képes lennél a stressz menedzselésére? Mutatom!

Tovább olvasom »
egészséges, friss, gofri, lazac, svéd recept, vörösáfonya

Gofri parti – különleges feltétekkel

László Márta

Szerintem az a jó buli, ha az ember szinte mindent elő tud készíteni, mire jönnek a vendégek. Onnantól csak a szervírozás marad, ami épp elég feladat. Szeretem a pont egy harapásnyi, kanapés dolgokat, mert, ha úgy adódik, tányérok nélkül egy szalvétával is kínálhatod. Jó dolog újra találkozni az osztálytársakkal, a csoporttársakkal, szabadság után a munkatársakkal. Az ízletes gofritál – olyan friss és egészséges feltétekkel, mint a túró, az áfonya, a zöldségek és a marinált lazac – teli találat a partihoz! 

Tovább olvasom »
friss, fűszernövény, piac, tárolás, zöldfűszer

Friss fűszer, zöld fűszer

Kandikó Éva

Kedvenc hétvégi tevékenységem a piacra járás. No főleg április és október között, mert akkor van értelme piacolni, télen inkább csak kötelesség, mert olyankor a választék nem túl szívderítő. 

Tovább olvasom »
friss, könnyű, paradicsom, saláta

Szudáni vegyes salátám

László Márta

Minden saláta otthont talál nálunk. Imádok kísérletezni is! Ezt a receptet egy régi fecnin találtam. Valahol feljegyeztem, és azóta is gyakran készítem. Szudáni a neve, de minden alkatrésze jól ismert nálunk. Így aztán kísérletezésre fel!    

Tovább olvasom »
bevásárlás, friss, tojás

Húsvéti tojásmustra – milyet vegyünk?

PP-Eletforma

A tojás tápláló és biztonsággal fogyasztható, bőséges forrása a fehérjéknek és számos nélkülözhetetlen tápanyagnak. A boltokban kapható esztétikus csomagolású tojásosdobozok viszont nem mindig a legjobb minőségű tojásokat tartalmazzák. Elmondjuk, mire érdemes figyelni!

Tovább olvasom »
friss, kenyér, római tál

Sütöttél már kenyeret?

Práger Kitti

Érdemes. Az az érzés, mikor felszeled a magad dagasztotta kenyérkét csodás. Ráadásul garantáltan adalékanyagmentes élelmiszert kapsz és sokáig el is áll a házilag sütött kenyér. Arról nem is beszélve, mennyivel finomabb, mint a bolti. Itt a hideg, jól esik begyújtani a sütőt!

Tovább olvasom »