Fővárosi Nagycirkusz

előadás, Fővárosi Nagycirkusz, húsvéti program, Lúdas Matyi, művészet

Lúdas Matyi megígérte

László Márta

Újra látható a Lúdas Matyi a Fővárosi Nagycirkuszban! A produkciót azért hozták létre, hogy megmutassák a társművészetek miként tudják egymást erősíteni egy rendhagyó előadásban. Ebbéli szándékukat siker koronázta, a Lúdas Matyi immár negyedik alkalommal tért vissza a Fővárosi Nagycirkuszba.

Tovább olvasom »
artista, bál, farsang, Fővárosi Nagycirkusz, hagyomány

Álla a bál a cirkuszban

László Márta

Artista Bált rendez a Magyar Cirkuszigazgatók Egyesülete és az Artistaművészek illetve a Cirkuszi Dolgozók Szakszervezete a Fővárosi Nagycirkuszban. A régi hagyományokat felelevenítve sok év kihagyás után ma ismét ünnepelnek a művészek és családtagjaik. A jövőben minden februárban újra megrendezik majd a manézsos mulatságot. 

Tovább olvasom »
buborék, csoda, Fővárosi Nagycirkusz, jótékonyság, Semmelweis Egyetem Pető András Pedagógiai Intézete

Amikor a tudás meghajlik a csoda előtt

PP-Eletforma

A Semmelweis Egyetem Pető András Pedagógiai Intézetének jótékonysági gálaműsorán nemcsak a kicsiket, hanem a tudományos élet neves képviselőit is varázsbuborékok repítették el a csodák birodalmába. A Fővárosi Nagycirkusz karácsonyi műsorának sztárja Agustín Viglione héliummal teli szappanbuborékai nemcsak létükkel kápráztatták el a Magyar Tudomány Ünnepe záró eseményének résztvevőit, hanem azt is jól igazolták, hogy az emberi szorgalommal, leleménnyel és hallatlan türelemmel végrehajtható csodák legnemesebb szimbóluma az artistaművészet.

Tovább olvasom »
csodagömb, elefánt, Fővárosi Nagycirkusz, manézs, minszki lovas akrobaták, új műsor, varázslat

Csodagömb – Cirkuszi Nagykarácsony

László Márta

Ezzel a címmel mutatja be új műsorát a Fővárosi Nagycirkusz. A klasszikus cirkuszi számokból felépülő műsor varázslatos világában fellépnek zsonglőrök, akrobaták, bűvészek, lovas akrobaták (egyenesen Minszkből), egy megnyerő stílusú illuzionista, egy bájos indiai elefánt és egy varázslattal kacérkodó úgynevezett buborékszámot is láthatnak az érdeklődők. 

Tovább olvasom »
akadálymentesített előadás, Fővárosi Nagycirkusz, narráció, tapogatás, vak és gyengénlátók, világszenzáció

Bravó! Világszenzáció a Fővárosi Nagycirkuszban!

László Márta

Vak és gyengénlátó nézőket fogad 11 órakor Békés megyéből a Fővárosi Nagycirkusz. A világon elsőként arra tettek a kísérletet, hogy ezeknek az embereknek is elérhetővé és élvezhetővég tegyék a cirkuszi produkciót. Az Antarktisz gyermekei – Jégbe zárt cirkuszvilág című produkciót mutatják be. 

Tovább olvasom »
cirkusz, Fővárosi Nagycirkusz, idős artisták, jótékonysági előadás, támogatás

Segítsd az idős artistákat!

László Márta

Nyugdíjas artistaművészek és cirkuszi dolgozók megsegítésére rendez jótékonysági előadást augusztus 11-én 19 órakor a Fővárosi Nagycirkusz az Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezetével együttműködve. Az Antarktisz gyermekei – Jégbe zárt cirkuszvilág előadásának teljes bevételét a művészek támogatására fordítják. Gyere Te is! 

Tovább olvasom »
Fővárosi Nagycirkusz, július, korcsolya, program

Mi ez? Júliusi koribuli a prondon!

PP-Eletforma

Közkívánatra – júliusban, szombaton esténként szabad a jég – szabad a korcsolyázás a Fővárosi Nagycirkusz jegén! Olyan jól sekerült a Cirkuszok Éjszakája, hogy a rendezők újra várnak! Jó program ebben a melegben!  

Tovább olvasom »
ázsia, cirkuszművészet, Fekete Péter, Fővárosi Nagycirkusz, kultúra

Fekete Péter Ázsiában is ász

László Márta

Megszokhattuk már, hogy ha a világban bárhol a cirkuszművészettel kapcsolatosan valami izgalmas dolog történik, azon mi magyarok is ottvagyunk. Jelenlétünk fontos a szervezőknek Kínától egészen Montreálig. Ezúttal Asztanára figyel a szakma, arra a városra, amely az EXPO 2018 miatt is a figyelem középpontjában áll.

Tovább olvasom »
Atlantisz, Fővárosi Nagycirkusz, MACIVA, mitológia, víz, zsonglőr

Atlantisz gyermekei mi vagyunk!

László Márta

Hat éve nem látott ilyen produkciót a magyar közönség! Orosz, ukrán, magyar művészek és szakemberek dolgoznak együtt egy órási vízi produkcióban. A magyar szereplők közül Kristóf Krisztián hét év után először lép magyar porondra! Az egész manézs hatalmas medencévé alakult át, ami száraz előadóhellyé is tud változni nyolc hidraulikusan emelkedő, és süllyedő lapnak köszönhetően.

Tovább olvasom »
artista, Fővárosi Nagycirkusz, szelfi, sztárok, új műsor

Cirkuszolnak a sztárok

PP-Eletforma

Októbertől több újdonsággal kedveskedik a Fővárosi Nagycirkusz a közönségnek. Útnak indítja Adj arcot a művésznek! elnevezésű programját, amelynek célja az artistaművészek gépies megjelenítése helyett a hús-vér emberi kvalitások kihangsúlyozása. Be akarják mutatni , kik valójában, azok a nagyszerű emberek, akik nap mint nap csodákra képesek a porondon. Emellett minden előadáson egy sztár bukkan fel a díszpáholyban, aki családjával nézi meg a cirkusz legújabb műsorát, a Balance-ot.

Tovább olvasom »