fodrász

étrend-kiegészítő, fodrász, haj, hajhullás, hormonok, találkozás, vitamin

Mikor beszélünk kóros hajhullásról?

PP-Eletforma

Minél idősebbek leszünk, annál kevésbé vagyunk megelégedve a hajunkkal, s bár az emberek közel a felének jelenleg is hullik a haja, de ennek ellenére szinte semmivel nem kezeljük a hajvesztést. Ismerjük-e a hajhullás okait? Mikor kóros az elvesztett haj mennyisége?

Tovább olvasom »
Atelier hajshow, Dancsó Erika, fodrász, Haute Coiffure France, mester, Párizs, verseny

Valójában egy hölgy az igazi Gedeon bácsi

László Márta

Dancsó Erikának sikerült az, ami a legtöbb mesterfodrásznak csak álom marad. Első magyarként képviselheti hazánkat február 12-én Párizsban, a Louvre dísztermében megrendezendő Haute Coiffure France (HCF Trophy) nemzetközi fodrászversenyen. A szakma elitjét összefogó csúcsrendezvényen a legújabb divatnak megfelelő frizurákat mutatják be.

Tovább olvasom »
fazon, festés, fodrász, frizura, karácsony, ünnepek

Hajszál az ünnepi levesben?

PP-Eletforma

A karácsonyi készülődés közepette sokszor éppen magunkra nem tudunk elég időt fordítani. Takarítás, egész napos sütés-főzés, díszítés, rohanás. Ha voltunk is fodrásznál, a frizura ételszagú lesz, ha megmossuk, tönkremegy. Bosszantó, mint a hajszál az ünnepi levesben. De ezeket a tippeket megfogadva, nem lesz gond a frizuráddal.

Tovább olvasom »
divat, felmérés, fodrász, hajmosás

Csütörtökön a magyar fodrász nem mos hajat

PP-Eletforma

A fodrászok akkor is követik a hajmosási protokollt, ha a saját hajukról van szó. Páratlan napokon mosnak hajat. Valamiért csütörtökön csak alig. A vegyszeres egyenesítést vagy göndörítést nem használják. Ellenben festik és vasalják a hajukat – de hát senki sem lehet tökéletes. A saját frizurájuk viszont rendezett, ezért azzal alig kell foglalkozni reggel – derül ki a Lafferton Fodrászat 275 hazai fodrász körében végzett felméréséből. Az időzítés nem véletlen: július 22. Magdolna, a fodrászok védőszentjének napja.

Tovább olvasom »
fodrász, frizura, hajviselet

Túl keveset járnak fodrászhoz a nők?

PP-Eletforma

Hogyan ápolják a hajukat ma a nők? A többség mindenesetre a praktikumot tartja szem előtt, és általában hangsúlyozni, kiegészíteni szeretné megjelenését a frizurájával. 50 ezer nő adatainak elemzése ad képet a magyar hajviseleti és hajápolási szokásokról.

Tovább olvasom »
fodrász, frizura, pláza

Hajvasaló automata került egy plázába

PP-Eletforma

Mintha fodrászunk is mellénk szegődött volna vásárlás közben: az Arena Plaza területén hajvasaló automatákat szereltek fel júniusban. A készülékek segítségével másfél perc alatt felfrissíthetjük frizuránkat, hogy megszépült külsővel vethessük bele magunkat újra a shoppingolásba.

Tovább olvasom »