Facebook hozzászólás
659

Feta sajtos hajdina

A hajdina csodás gabona, a keserűfűfélék családjába tartozik, és története igen messzire nyúlik vissza. Mostanában reneszánszát éli, tekintve, hogy igen sokféleképpen lehet felhasználni, akár a magokat, akár az abból készült lisztet, és mivel gluténmentes, sokan használják napi szinten a hajdinát.

Hajdina, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:

2,5 dl hajdina
10 dkg feta sajt
10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
kb. 30 dkg vegyes zöldség, karfiol, répa, brokkoli vegyesen
3 szál újhagyma
1 marék fekete olajbogyó

bors
oregánó
bazsalikom
olívaolaj

Elkészítés:
A hajdinát alaposan öblítsük le, majd a háromszög alakú magokat kétszeres mennyiségű vízbe együk oda főni. A zöldségeket vágjuk nagyjából egyforma darabokra, és egy kevés olajon pároljuk őket puhára. Ha elkészült, adjuk hozzá a lecsöpögtetett, összevágott aszalt paradicsomot, a karikára vágott újhagymát, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal. A zöldség ragut keverjük össze a megfőtt hajdinával.  Tálaláskor morzsoljuk a tetejére a feta sajtot, szórjuk meg az újhagyma karikára vágott zöld szárával, gyengéden locsoljuk meg az ételt pár csepp olívaolajjal.

Feta sajtos paradicsomos ropogós
Elsősorban reggelire ajánlja a recept beküldője ezt a sajtos, paradicsomos finomságot. Egyszerűen elkészíthető, mutatós étel, az olasz konyha remeke.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!