férfi

egészség, férfi, meddőség, sztereotípiák, termékenység, vitamin

Uraim, ebből még komoly baj lehet

PP-Eletforma

Azt hiszik a pasik, hogy a nemi szerepeknek megfelelően az élet csupán a teljesítményről szól. Hogy ez miért is alakult ki így, az nem annyira fontos! Az már sokkal inkább, hogy még a 21. században is az erősebbik nem megtesz mindent azért, hogy megfeleljen egy olyan képnek, ami nemcsak fals, de nem is fenntartható. Keves férfiak, gondolkoni kell! 

Tovább olvasom »
fáradékonyság, férfi, hajhullás, kopasz, meddőség, paróka, tápanyag, vitamin

Ezt jelentheti, ha kopasz a pasid

PP-Eletforma

A férfiak egyik legrettegettebb hajviselete az, amit régebben a szerzeteseknek vágtak: kopasz fejtető. De a szerzetesekkel ellentétben, ha ez magától alakul ki, akkor az egész fejtetőről eltűnik a haj, és csak a tarkó és halánték részeken marad belőle. Furcsa, de a hajhullással együtt sokszor olyan tünetek is jelentkeznek, mint a fáradékonyság, vagy a meddőség, így a hajkorona elvesztését sem szabad félvárról venni! Ratkó Tünde szülésznő elmondja, mi állhat a háttérben?

Tovább olvasom »
férfi, hormon, ivóvíz, meddőség, perfluor-karbonát, tesztoszteron, vitamin

Tudod Te, mit iszol?

PP-Eletforma

Mostanában egyre nagyobb visszhangot kap az a tény, hogy a férfiak körében a meddőség legalább annyira elterjedt, mint a hölgyek esetében. Számos elmélet létezik arra vonatkozóan, hogy mi lehet a kiváltó ok, de most már az is biztos, hogy az ivóvíz is beleszól a folyamatba. Kutatások bizonyították, hogy egyes anyagok a vízben képesek megzavarni az endokrin-rendszert, így befolyásolva a termékenységet. A felmerülő kérdésekben Ratkó Tünde szülésznő segít eligazodni. 

Tovább olvasom »
ajándék, anyagi megterhelés, férfi, karácsony, menü, műszaki tárgy, nő

Ki várja jobban a Jézuskát?

PP-Eletforma

Ajándékvásárlással telik a december a legtöbb magyarnak. Több mint kétharmaduknak kisebb-nagyobb anyagi megterhelést jelentenek az ünnepek – derült ki az ismert műszaki áruházlánc és webáruház legfrissebb kutatásából. A túlköltést a lakosság 78%-a igyekszik azzal kivédeni, hogy kedvezményesen szerzi be az ajándékokat, a sorban állást elkerülendő pedig minden harmadik ember inkább online vásárolja meg a fa alá valót. Az ajándékok közt továbbra is népszerűek a nagyobb háztartási eszközök, bár a magyarok fele saját bevallása szerint sokkal jobban várja a karácsonyi étkezéseket, mint az ajándékokat. Vajon a nőknek tényleg könnyebb meglepetést okozni? A felmérésből ez is kiderült.

Tovább olvasom »
Erdély, férfi, kutatás, múmia, tudomány

Titokzatos múmia réjtélyeit fürkészik a magyar tudósok

László Márta

Csupa rejtély annak a férfinek az élete és halála, akinek múmiája A világ múmiái kiállításon látható. A kutatók a következő hónapokban próbálják megfejteni titkait. A rendkívül jó állapotban megmaradt testet a Magyar Természettudományi Múzeum egyik alagsori gyűjteményében őrizték éveken keresztül. Most azonban a kiállításon bárki megtekintheti a férfi földi maradványait. Mivel neve nem ismert, valószínű származási helye után, erdélyi múmiának nevezték el.

Tovább olvasom »
férfi, hormon, mozgás, sperma, stressz, vitamin

Valóban olyan nagy mumus, vagy csak eltúlozzuk?

PP-Eletforma

Egészen más reakciót vált ki a férfiakból elsőre a családalapítás, mint a nőkből. Főleg akkor, ha azt előre eltervezik, vagy akkor, ha nem sikerül olyan gyorsan, mint szeretnék. Ilyenkor a stressz veszi át az uralmat, ami akár a szexualitásra is rányomhatja a bélyegét. A témában Ratkó Tünde szülésznő van a ratkotunde.hu segítségére.

Tovább olvasom »
depresszió, egészséges táplálkozás, férfi, hajhullás, hiánybetegség, meddőség, mozgás

Férfibajok kendőzetlenül

PP-Eletforma

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a hiánybetegségek bizony a férfiakat is érinthetik. Ráadásul erősen, és sokszor nagyon hasonló következményekkel, mint a nők esetében. Megoldás azonban erre a problémára is van, de tenni kell érte! Ratkó Tünde szülésznő segít. 

Tovább olvasom »
férfi, gyermekvállalás, meddőség, mozgás, sperma, szerves kötésű anyagok

Így lehetsz igazi férfi!

PP-Eletforma

A sperma minősége áll a férfi meddőség hátterében a leggyakrabban. Ez önmagában nem egy jó dolog, mégis szerencsésebb, ha nem betegség okozza a gondot, hiszen a sperma minőségén mi magunk is képesek vagyunk javítani, ráadásul nincs is olyan nehéz dolgunk. Ratkó Tünde szülésznő segítségít eligazodni.

Tovább olvasom »
család, férfi, nő, nyaralás, párkapcsolat, pihenés

Itt a hosszú házasság titka!

László Márta

Avagy hogyan ne vesszünk össze a nyaralás alatt? Jobban keresik az élményeket a nők, míg a férfiak inkább passzív kikapcsolódással töltődnek fel nyaraláskor. Az egyik legismertebb biztosító legfrissebb kutatása szerint a nők és a férfiak elképzelése a pihenésről vagy a nyaralás alatti idő eltöltéséről több szempontból is eltér, melyre érdemes akár előre felkészülni! Itt a hosszú házasság titka?

Tovább olvasom »
arc, borotva, férfi, idő

Kedvelik a pasik a pörgősebb reggeleket

László Márta

Nemcsak a nők tudnak egyszerre több mindent csinálni – az általános elképzelésekkel ellentétben. A férfiak nagy része – annak érdekében, hogy reggel időben elindulhasson otthonról – szintén több feladatot is ellát egyszerre. Ez derül ki egy ismert borotválkozási márka felméréséből.

Tovább olvasom »
család, férfi, házasság, könyv, párkapcsolat

Hová tűnt a férfienergia?

Krajcsó Judit

Hová tűntek a férfiak? – kérdezik lépten-nyomon nők és férfiak egyaránt, ezzel párhuzamosan pedig tudósok, kutatók kongatják a vészharangot. A férfiak eltűnése a nyugati világ egyik legsúlyosabb és legnagyobb veszélyekkel fenyegető jelenlegi problémája. Ez a könyv is ezt a kérdést járja körbe.

Tovább olvasom »
férfi, kényeztetés, nő, párkapcsolat, szimpatikus, utálatos, vozó

Mi kell a nőnek?

László Márta

Mitől férfi a férfi, és mitől nő a nő? Mit keres a nő, és mit utál a férfi? A Lovebox friss kutatásából kiderült, hogy az intelligens, humoros, fúrni és faragni tudó férfiak viszik a prímet a nők körében, míg a férfiak a humoros, őszinte és szexi nőkért vannak oda. Persze az sem hátrány, ha jól főz valaki. A többség úgy látja, hogy már nincsenek hagyományos nemi szerepek, de a megkérdezettek fele mégis úgy gondolja, hogy az anyagi biztonságot a férfinak kell megteremtenie. Mindeközben a nők a teszetosza pasiktól mennek a falnak, a férfiak pedig a féltékenykedésre és a „Mi a baj? Semmi.”-re ugranak. Íme a részletek, ha még több érdekességre vagy kíváncsi!

Tovább olvasom »
életmód, férfi, kezelés, meddőség, nő, szülésznő, vitamin, vizsgálat

Nem egymás szemére kell hányni!

PP-Eletforma

Szomorú tény, hogy Magyarországon a meddő párok aránya kifejezetten magas. Ám ennek ellenére is nagyon sokan nem igazán értik, hogy mit is takar ez a kifejezés, és hogy kire is vonatkozik. Ugyanis a meddőség nem egyenlő a nők problémájával, ugyanúgy érintheti a páros másik tagját is. A témában Ratkó Tünde szülésznő segít eligazodni. 

Tovább olvasom »
férfi, mobil, nő, nyár, szokások, telefonhasználat

Ez nem fontos a víz alatt

László Márta

Hatékonyabban használják ki az okostelefonjaikat a nők, mint a férfiak, előrébb járnak a mobilfizetés, a navigáció és egy sor más, a nyaralás alatt fontos alkalmazás használatában – derült ki abból a kutatásból, amit a Huawei Technologies készíttetett többek között Magyarországon is. A felmérés szerint a két nem más dolgoban is különbözik. A férfiak a jó hátlapi kamerát, a nők viszont a gyorsaságot – a processzort – részesítik előnyben a nyaralás kor. A medencébe viszont továbbra sem vinnénk magunkkal okostelefont, mindössze a felhasználók harmada tartja fontosnak, hogy a telefon vízálló legyen.

Tovább olvasom »
férfi, GDP, háztartás, háztartási munka, idő, nő, önkéntes munka, pénz, szabadidő

Számold ki, mennyit keresnél láthatatlan munkával egy év alatt?

PP-Eletforma

A láthatatlan munka jelenleg nem számít bele a bruttó hazai össztermék értékébe, ám a fizetetlen munka a KSH számításai szerint évente 1565 milliárd forinttal, vagyis 25%-kal növelné a GDP értékét. Április első keddje a láthatatlan munka, azaz a háztartási teendők napja volt– ennek kapcsán az időfelhasználásra vonatkozó KSH-adatokból válogattunk.

Tovább olvasom »
férfi, gyerekvállalás, meddőség, megtermékenyítés, sperma, szülés, utódok

Baj van a férfiak spermaképével!

PP-Eletforma

Népszaporulati témában főleg nőkről szóló statisztikákat olvashatunk, így ha kimondatlanul is, őket okoljuk a népességfogyásért. Holott statisztikák szerint a párok 50%-ánál, újabb szülészorvosi tapasztalatok szerint a párok 60%-ánál a férfi megtermékenyítő képességével van baj.

Tovább olvasom »
divat, férfi, tél, trend

Így lehetsz trendi pasi a mínuszokban!

László Márta

Reggel, amikor kinézel az ablakon, látod, hogy az éjjel leesett a hó és már a köd is azt sugallja, hogy nagyon fogsz fázni. De fogalmad sincs mit vegyél fel, hogy az üzleti ebéden is elegáns legyél. Ismerős helyzet? Télen is lehetsz megnyerő és stílusos, csak egy-két réteget fel kell venned még pluszban. Íme négy szett, amellyel átvészelheted a telet és elragadó lehetsz a reggeli tárgyalástól az esti randiig.

Tovább olvasom »
cipő, csontok, divat, felmérés, férfi, lábméret, vásárlás

Egyre nagyobb lábon élünk?!

PP-Eletforma
Ismerünk olyat, akinek 46-osnál nagyobb a lába? Hol vásárolunk, és mik a legfontosabb cipővásárlási szempontok átlagos és nagyobb lábmérettel? Halmozzuk a cipőket vagy csak akkor vásárlunk újat, ha az előző már tönkrement? Az Oversize.hu friss felmérése többek közt ezekre a kérdésekre kereste a választ, és olyan érdekességeknek is utánajárt, hogy mikor készült az első igazi pár cipő.
Tovább olvasom »
egyenjogúság, felmérés, férfi, iroda, munkahely, nő, vezetők

Meglepő? Még a nők is férfi főnökre vágynak

Krajcsó Judit

A munkavállalók hatékonyabbnak tartják a vegyes összetételű csapatokat, beosztottként ugyanakkor még nőként is szívesebben dolgoznak férfi irányítás mellett – derült ki a Randstad Workmonitor legfrissebb felméréséből. Nemcsak a karrierépítés, a fizetés terén is hátrányban vannak a nők, a legnagyobb különbség a vezető pozíciókban mutatkozik.

Tovább olvasom »
férfi, izomtömeg, kisebbségi érzés, nem jelleg, tesztoszteronszint

Mitől nem elég férfias a férfi?

László Márta

Pubertáskor után a legtöbb fiú és férfi férfias, izmos alkatra vágyik. Ez természetesen nem jelent egyet body-builder felépítéssel, ám egy bizonyos kor után szükségszerű, hogy az erősebbik nem képviselőin nagyobb izomtömeg alakuljon ki. Bár a genetika igen sokat nyom a latba, amikor az ember alkatát vizsgáljuk, ám ha a férfias vonások nem jelentkeznek, annak hátterében alacsony tesztoszteronszint is állat. Hogy miként lehet orvosolni a problémát, arról dr. Tar Attilát, a Budai Endokrinközpont gyermek és felnőtt endokrinológusát kérdeztük.

Tovább olvasom »
borbálafű, férfi, libidó, megoldás, stressz, szex

Stressz, a libidógyilkos

László Márta

Egyre több férfi küzd szexuális gondokkal, a legfőbb kiváltó ok a fáradság és a stressz. A rohanó és túlhajszolt világban ma már nem elég, ha egy férfi genetikailag jó adottságokkal rendelkezik, ugyanis a folyamatos teljesítéskényszer alatt libidócsökkenés következik be. A jó hír, hogy van megoldás!

Tovább olvasom »
férfi, gyógynövény, libidó, párkapcsolat, potenciazavarok, stressz, szex

Ez a férfiak titkos libidónövelő elixírje!

PP-Eletforma

Sokkoló statisztika látott napvilágot, miszerint minden második férfi küzd libidócsökkenéssel, és nem csak az idősek. No de pánikra semmi ok, mert van egy növény, aminek rendszeres fogyasztása serkenti a szexuális aktivitást, jó hatással van a hímivarsejt termelődésére. 

Tovább olvasom »
férfi, gyermekáldás, kezelés, meddőség, spermaszám, WHO

A pasikon múlik a világ

PP-Eletforma

Ha nem változtatunk, a férfi meddőség 2035-re olyan kritikus szintre éshet, hogy átlagos spermaszámuk miatt sokan nem lesznek képesek a megtermékenyítésre. A népességfogyásról és a férfi meddőségről szervezett kerekasztal beszélgetésen neves szakemberek elemezték a problémát.

Tovább olvasom »
egészséges sperma, férfi, meddőség, válás

Gyakori válóok a meddőség

PP-Eletforma

Magyarországon minden ötödik pár meddőségi problémával küzd, ami közrejátszik abban, hogy 1000 házasságkötésre már 562 válás jut. A meddőség odafigyeléssel, egyszerű módszerekkel és modern készítményekkel sok esetben megelőzhető, kezelhető lenne.

Tovább olvasom »
ázsia, férfi, japán, kiállítás, múzeum

Ő a japán Don Juan – láttad már?

Krajcsó Judit

November óta látható a a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumban az a kiállítás, amely hagyományos japán művészet esztétikai ideálját és annak európai felfogását állítja reflektorfénybe egy ezeréves férfieszmény, Gendzsi herceg alakjának segítségével.

Tovább olvasom »
férfi, meddőség, megtermékenyítés, sperma, spermium

Nagy baj van a spermákkal!

PP-Eletforma

A gyermekáldások elmaradása világszerte problémaként jelentkezik, Magyarországon kifejezetten kritikus értéknél tart a termékenységi arányszám. A probléma egyik fő oka a nagyszámú nemfunkcionális férfimeddőség, amelyen lehet segíteni, ám az érintettek sokszor nem is tudják, hogy mit tehetnének.

Tovább olvasom »
Dr. Gajdács Ágnes, férfi, fogyókúra, nő

Nahát? A pasik sikeresebben fogyóznak?

PP-Eletforma

Számtalan cikk született már azzal kapcsolatban, hogy a férfiak és a nők hány dologban gondolkoznak ellentétesen. De vajon mi a helyzet a fogyókúrával? Ki a tudatosabb és mennyire érdemes együtt diétáznunk a párunkkal? A témáról megkérdeztük az obezitológus és testsúlygyógyász szakorvost, Dr. Gajdács Ágnest!

Tovább olvasom »
férfi, lombikbébi, meddőség, sperma, stressz

Nem a méret a férfiak legnagyobb problémája!

PP-Eletforma

A magyar férfiak megtermékenyítő képessége az elmúlt húsz évben a megtermékenyítésre alkalmatlan szint felé mutat. Pedig létezik megoldás a férfiak meddőségének kezelésére, például stressz megelőzésével, öltözködési szokások ésszerűsítésével és készítményekkel.

Tovább olvasom »
daganatok, férfi, merevedési zavar, prosztata, vizelet

Az orvos, akitől rettegnek a férfiak

PP-Eletforma

Merevedési zavar, vizelési gondok és daganatok. A férfiak inkább nem vesznek tudomást a panaszokról, csak hogy ne kelljen felkeresni az orvost, szégyellve, hogy a probléma a kényes testrészeket érinti. Pedig a kezelések elodázása a betegség súlyosbodásához vezethet. A megelőzés és a rendszeres szűrővizsgálat nemcsak a nők esetében fontos.

Tovább olvasom »
ápoltság, arc, bőrápolás, férfi, kezelés, odafigyelés, sárm

Férfi vagyok, hódítani akarok! Itt az 5+1 tuti tipp!

László Márta

Nincs az a férfi, aki ne szeretne sármos és hódító lenni! A legtöbben mégsem tesznek érte semmit! Elengedik magukat, legyintek, hogy azt ők nem tudják, meg nincs is kiért, vagy mert lusták, és nem veszik a fáradtságot, hogy tegyenek érte bármit! Pedig csak pár lépés uraim, és a finom ápoltsággal minden nőt levesztek a lábukról. Ez az út ugyanis tuti nyerő!  

Tovább olvasom »
egészség, életminőség, férfi, nemi élet, orvos, potencia

Légy újra férfi! – mellékhatások nélkül

PP-Eletforma

Egy forradalmian új eljárásnak köszönhetően a páciens visszanyeri a spontán nemi élet képességét. A világ számos pontján biztonsággal alkalmazott eljárás már Magyarországon is elérhető.  Dr. Árpási Gábor a Kelen Kórház urológus szakorvosa mondja el a részleteket.

Tovább olvasom »
ejakuláció, férfi, magömlés

Te mennyi idő alatt jutsz a csúcsra? Teszteld!

PP-Eletforma

Az, hogy a férfi egy szexuális együttlét alatt mennyi idő alatt jut el a csúcsra, egyén- és helyzetfüggő, semmiképpen sem egzakt, percekben mérhető, meghatározott idő. A férfiak most egy teszt segítségével könnyen eldönthetik, hogy korai magömléstől szenvednek-e.

Tovább olvasom »
férfi, kapcsolat, nyúl

Nem szeretik a nyuszikat!

PP-Eletforma

A nyuszi barátságos kedves állat, puha szőre van, és rendkívül félénk. Szeretjük ezt a kis állatot – ilyenkor húsvétkor még egy kicsit jobban is –, de azt nem szeretjük, ha a barátunk is nyuszi, vagyis nem bevállalós.

Tovább olvasom »