fehér bor

fehér bor, Furmint február, Nemzetközi Furmint Nap, Sommelier

Furmint február

László Márta

Ilyenkor egyre több szó esik róla, a borszaküzletek kirakataiban több ilyen palack jelenik meg, a sommelier-k gyakrabban öntenek a poharakba furmintot. Ha még nem esett volna le, újra itt a Furmint Február, és február 1-jén a második Nemzetközi Furmint Nap!

Tovább olvasom »
Borbély Roland, Bükki Borvidék, fehér bor, keresztezés, pinot balnc, Sándor Zsolt, zenit, zweigelt

Hiába, a vaddisznó is az édesebbet szereti…

László Márta

Borszaküzletekben, Michelin-csillagos és elegánsabb budapesti illetve miskolci éttermekben már jól ismerik a bükki borokat. Ami még nem a Tokaj-hegyaljai és már nem az Egri Borvidék, nos, azt nevezzük Bükki, avagy korábbi nevén Bükkaljai Borvidéknek. A napfényben gazdag, csapadékban szegény és az országos átlagnál hűvösebb területen elsősorban fehér borok születnek, de ennél sokkal gazdagabb a prémium kínálat!

Tovább olvasom »
alma, almatorta, elzászi, fehér bor, tojás, vanília

Elzászi almatorta

Kandikó Éva

Olyankor szoktam elkészíteni, amikor ráérősen tudom megsütni, nem mintha nagyon macerás lenne, de valahogy ehhez az édességhez nekem mindig a lassú, kényelmes konyhai tötyörgés kapcsolódik, amikor sülés közben édesen terjeng a konyhában a tésztában lévő bor illata, elkeveredve a fantasztikus alma illattal. Igazi terápiás sütés ez mindig.

Tovább olvasom »
alaplé, arborio, Carnaroli, fehér bor, rizottó

Sáfrányos rizottó

Kandikó Éva

Mi kell a jó rizottóhoz? Elsősorban erre a célra megfelelő rizs (Arborio, Carnaroli vagy Baldo), finom alaplé, jó bor és egy percre meg nem álló fakanál. És aztán indulhat a kavarás!

Tovább olvasom »