fagy

életmentő madáretető, etetés, fagy, hó, madarak

Etesd, hogy énekeljen!

PP-Eletforma

Talán ezen a télen még soha nem volt ilyen fontos a madarak etetése, mint most! Ha összefüggő hótakaró borítja a tájat, kis szárnyas barátaink nem jutnak táplálékhoz. Folyamatosan tölteni kell a madáretetőket, és vigyázz, hogy száraz maradjon az eledel.

Tovább olvasom »
fagy, kár, kártevők, mezei poloska, tél

Mezei poloskák, ég veletek!

PP-Eletforma

Utálom a mezei poloskát vagy a kanadai ugrólepkét. A poloska az ősszel tört be a kertbe, a kanadai ugrólepke 2-3 éve lepte el Európát és a vadszőlőmet! Na most vége! A hideg idő és a fagy pozitív hatása, hogy a kártevőket megritkítja, ami a növényvédelmet segíti ebben az évben. Eddig nem okozott komolyabb károkat a földeken – mondta Fórián Zoltán, a Takarékbank vezető agárszakértője a közszolgálati tévének. 

Tovább olvasom »
fagy, hideg, hirtelen szívhalál, infarkuts, jelek

Hidegben gyakoribb a szívinfarktus!

PP-Eletforma

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban rendkívül hideg lesz. Az alacsony hőmérséklet, a szívproblémákkal küzdő emberek számára különösen veszélyes, ugyanis a beteg szív számára, a hideghez való alkalmazkodás nagyfokú megterhelést jelent.  Sajnos ebben az időszakban megnövekszik a hirtelen szívhalál esélye, illetve megnő a szívinfarktusok száma is. Arról kérdeztük, Dr. Vaskó Pétert, a Kardioközpont kardiológusát, hogy miért jelent problémát a hideg idő, és milyen figyelmeztető jeleket kell komolyan venni annak érdekében, hogy elkerüljük a súlyos szív- és érrendszeri károsodásokat.

Tovább olvasom »
fagy, hideg, idős, tél

Jön a nagyon hideg!

PP-Eletforma

Kihűlés, fagyási sérülés, elesés: ilyen és ehhez hasonló veszélyeket tartogat a téli időszak az idősek számára, óv az Amerikai Geriátriai Társaság Az Időskorúak Egészségéért Alapítványa.

Tovább olvasom »