evés

Budapesti Gazdasági Egyetem, egészséges étkezés, evés, kutatás, svédasztalos reggeli, wellness

Tönkre esszük a szállodát – a magyar virtus

László Márta

A szállodaépületnél és annak berendezésénél, a személyzet megjelenésénél, sőt még a wellness-szolgáltatásoknál is fontosabb a hazai wellness-szállók vendégei számára a bőséges étel- és italkínálat – derül ki a Budapesti Gazdasági Egyetem wellness-szállók vendégelégedettségét vizsgáló kutatásából. Az egészséges étkezés csak a vendégek kisebb részének fontos, ráadásul az ilyen típusú szállodákra jellemző büféétkeztetés miatt a belföldi vendégek a megszokott mennyiség többszörösét fogyasztják, ami egészségügyi kockázatokat hordozhat – hívja fel a figyelmet Karakasné Dr. Morvay Klára, a BGE docense, a kutatás vezetője.

 

Tovább olvasom »
elhízás, evés, evészavar és szex, kényszeresség, szex

Az evészavar és a szex

PP-Eletforma

Gyakran tapasztaljuk, hogy a két legalapvetőbb ösztönkésztetés, az evés és a szexualitás, mennyire összefonódik egymással. A nők pluszkilóikat gyakran egyfajta óvszerként használják…

Tovább olvasom »
budapest, étterem, evés, exkluzív, TableFree Éttermi Napok

A legjobb budapesti éttermek exkluzív menüt kínálnak!

PP-Eletforma

Azok az ínyencek, akik szívesen fedeznek fel új éttermeket Budapesten, április 17. és április 24. között megragadhatják a TableFree Éttermi Napok által kínált lehetőséget. Budapest legjobb éttermei közül több mint 50 vesz részt az akcióban, melynek keretében különleges háromfogásos menüt ajánlanak kizárólag a TableFree felhasználói számára.

Tovább olvasom »
bor, egészség, evés, hiány, táplálkozás

Egye egészségesre bőrét!

Timar Gigi

Egészség, szépség, táplálkozás egymástól elválaszthatatlan fogalmak. A szépség egyik forrása és az egészségesség leglátványosabb eleme pedig az erős haj és köröm, valamint a tiszta, sugárzó bőr. Ehhez nem elsősorban krémekre és pakolásokra van szükség, hanem megfelelő étrendre. Speciális étrend-kiegészítőkkel is pótolhatjuk azokat a hiányosságokat, amelyeket testünk egyértelműen jelez, de sok fontos elemet kis odafigyeléssel a napi étkezések során is magunkhoz vehetünk.

Tovább olvasom »
diéta, evés, fogadalom, fogyókúra

Eljött az ideje a “bűnhődésnek”

PP-Eletforma

Eljött az ideje a “bűnhődésnek” a fergeteges év végi és újévi zabálásokért. Az első javaslat mindjárt magamnak szól, ezért is tettem idézőjelbe a bűnhődést: ezennel megfogadom és továbbadom a leghasználhatóbb tanácsot, amelyet valaha pszichológustól kaptam. Eszerint mindent szabad, csak jó lelkiismerettel kell “elkövetni”.

Tovább olvasom »
diéta, evés, fogyás, hízás, karácsony

Mit tegyünk, hogy ne hízzunk el karácsonykor!

PP-Eletforma

Minden hízásra hajlamos nő és férfi vagy aggódva gondol a közelgő karácsonyi ünnepekre, vagy éppen örül, hogy ily módon felmentést szerezhet a fogyókúra alól, hiszen ilyenkor végképp nem lehet nemet mondani a mama, az anyós, a nagyszülő traktájára. Hogy éhes-e az ember vagy sem, az senkit nem érdekel, enni és inni ilyenkor muszáj.

Tovább olvasom »
étkezés, evés, recept, segítség

Sztárok a pult mögött

PP-Eletforma

2009. november 21-én szombaton a McDonald’s éttermeket országszerte ellepik a magyar hírességek. A McHappy Day jótékonysági akció során zenészek, énekesek, sportolók, színészek, modellek, műsorvezetők és a helyi közösségek vezető személyiségei állnak be a gyorséttermek pultjai mögé, hogy adományokat gyűjtsenek a budapesti és miskolci Ronald Házak javára. Többek között Csonka András, Csepregi Éva, Dukai Regina és olimpikonjaink szolgálják ki a vásárlókat ezen a napon. A november 16. és 22. között zajló jótékonysági héten a gyorsétteremlánc és a vállalat franchise partnerei minden eladott sültkrumpli árából 40 forintot ajánlanak fel a Házakat üzemeltető Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány számára. 

Tovább olvasom »
anorexia, evés, kövér, sovány, soványság

Szülő vagy? Nagyon figyelj!

PP-Eletforma

Vékony, csupacsont lányok néznek le magabiztosan az óriásplakátokról sugallva tinilányok ezreinek a vonzó és sikeres nő eszményét. A kilók határozzák meg az embert – hallani úton-útfélen. Így akinél, 50 kg-nál többet mutat a mérleg nyelve (legyen égimeszelő, vagy kis növésű) érthető, ha úgy érzi, nem tartozhat a „jó nő” kategóriába, vagyis nem számíthat párkapcsolatra, karrierre, boldog életre. Nem csoda, ha a fiatalok egyre nagyobb százaléka evészavarral küzd. 

Tovább olvasom »
étel, evés, hízás, kalória, kövér, sovány, soványság

Hízni is tudni kell

PP-Eletforma

A fogyókúrázók társadalma enyhe megvetéssel konstatálja, ha valaki hízni akar.Sokan úgy gondolják, hogy néhány kilót felszedni sokkal könnyebb, mint leadni: “Zabálsz, és kész.”. Ez azonban óriási tévedés!

Tovább olvasom »