Európai Bíróság

Białowieża, bölény, Európai Bíróság, farkas, hiúz, Lengyelország, őserdő, WWF

Mentőövet kapott Európa leghíresebb őserdeje

László Márta

Jó hír a Világörökség Napjára! Az Európai Unió Bírósága kimondta, hogy tilos a fakitermelés az UNESCO Világörökség részét képező, lengyelországi Białowieża őserdőben. A WWF számára ez mérföldkő, hiszen a szervezet két éve küzd kiemelten a világörökségi helyszínek védelméért, amelyek a Föld kevesebb, mint 1%-át foglalják el.

Tovább olvasom »
értékesítés, értékőrzés, Európai Bíróság, imázs, luxusmáraka

Eldőlt a parfümharc

László Márta

A luxusáruk szállítója megtilthatja a szerződéses forgalmazóinak, hogy az árukat harmadik felek olyan internetes platformjain keresztül értékesítsék, mint például az Amazon – döntött az Európai Unió Bírósága. A luxemburgi testület szerint az ilyen tilalom alkalmas az áruk luxusimázsának megőrzésére, és főszabály szerint nem haladja meg az ehhez szükséges mértéket.

Tovább olvasom »
döntés, Európai Bíróság, európai jog, fizetett éves szabadság, nemzeti jog, szabadság átvitele

Szabadságszabályok: ebben az esetben átvihető a szabadnap jövőre

PP-Eletforma

A munkavállalónak rendelkeznie kell a ki nem vett, fizetett éves szabadsághoz való jog átvitelének és felhalmozásának lehetőségével, amennyiben a munkáltató nem biztosítja e munkavállaló számára a fizetett éves szabadsághoz való jogának gyakorlását. Az uniós joggal ellentétes az, ha a munkavállalót arra kötelezik, hogy még az előtt vegye ki a szabadságát, hogy meggyőződhetne arról, hogy annak idejére jogosult-e fizetett szabadságra – mondta ki az Európai Bíróság.

Tovább olvasom »
cigaretta, csomagolás, elektronikus cigaretta, Európai Bíróság, irányelv, mentol

Füstbe ment a mentol

PP-Eletforma

Megerősítette a dohánytermékekről szóló uniós irányelv rendelkezéseinek érvényességét ítéletében az Európai Bíróság, amely kimondta, hogy jogszerű a csomagolás széles körű egységesítése, a mentolos ízesítésű cigaretták jövőbeli tilalma, valamint az elektronikus cigarettákra vonatkozó új szabályozás is – jelentette az MTI.

Tovább olvasom »