étrendkiegészítő

anabolikus szteroidok, doppingvétség, étrendkiegészítő, Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség, stimulánsok, WADA

Bővült a WADA-lista!

PP-Eletforma

Január elsejétől újabb anabolikus szteroidok és stimulánsok kerültek fel a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség tiltólistájára. A vegyületek egy része eddig különböző étrend-kiegészítők összetevője is volt, a sportolóknak tehát kiemelten oda kell figyelniük, hogy ne kövessenek doppingvétséget – olvasható a Doppingmentes.hu-n, Magyarország első doppingmentes étrend-kiegészítőket tartalmazó adatbázisának honlapján.

Tovább olvasom »
csontrotkulás, dopping, étrendkiegészítő, idős kor, potencianövelés, sportolók, vitamin

Étrend-kiegészítők: nem is tudjuk, mit veszünk be!

PP-Eletforma

Már a szabadidő-sportolók is rendszeresen szedik az étrend-kiegészítőket, amelyek 61 százaléka nem felelt meg az előírásoknak – derült ki a NÉBIH kutatásaiból. Mire kell figyelni a szerek szedésekor, ki felelős a doppingolásért, és mi a helyzet étrend-kiegészítők idős korban történő szedésekor? A Laboratorium.hu összeállításából ez is kiderül…

Tovább olvasom »
bio, dohányzás, egészség, étrendkiegészítő, gyümölcs, kávé, stressz, vitaminok, zöldség

Van, amit nem veszünk be, pedig fontos lenne

PP-Eletforma

A napi kávék, az elszívott cigik és a stressz miatt is fontos lenne, de az elfogyasztott zöldségek és gyümölcsök mellé is. Sokan úgy gondolják, hogy a kiegyensúlyozott étrend feleslegessé teszi, pedig a vitaminpótlásra mindenkinek szüksége van. Schmidt Judit dietetikus segít eligazodni a vitaminszedéssel kapcsolatos kérdésekben, és arra is választ ad, hogy miként befolyásolja a kávéfogyasztás a tápanyagok felszívódását szervezetünkben.

Tovább olvasom »
egészséges étkezés, egészséges táplálkozás, étrendkiegészítő

Túletted magad? Ez segít!

PP-Eletforma

Az ünnepi időszakban különösen sokan hajlamosak a túlevésre, túl sok édesség és alkohol fogyasztására, ráadásul sokak esetében a napi rutin sem sokkal egészségesebb… Ha a túlevés nem is egészséges, néha mindenkivel megesik. Káros hatásai viszont csökkenthetők!

Tovább olvasom »
egészséges életmód, étkezés, étrendkiegészítő, mozgás, vitamin

Melyiket és milyen étrendkiegészítőt szedjek?

PP-Eletforma

Ember legyen a talpán, aki eligazodik a hatalmas étrend-kiegészítő piacon, ahol szinte minden elérhető. De vajon melyek a legfontosabb szabályai az étrend kiegészítésének, és hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a hasznos anyagok befogadására? A kérdésről az Oxygen Medical táplálék-kiegészítés specialistája, dr. Bakanek György beszélt.  

Tovább olvasom »