erőszak

bántalmazás, család, erőszak, honlap, lélek, online zaklatás, segítség

Segítség! Nem mehet ez így tovább!

Krajcsó Judit

A kapcsolati erőszak áldozatainak indított online tanácsadó oldalt az Ökumenikus Segélyszervezet. A honlapon névtelenül juthatnak információhoz az érintettek és hozzátartozóik, valamint a probléma iránt érdeklődők – jelentették be kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Tovább olvasom »
agresszió, erőszak, hatalommánia, kritika, magyar főnök, stressz

Tízből heten behúznának a főnöküknek

PP-Eletforma

Stressz, megkülönböztetés, agresszió, szexista megjegyzések – a Work-Force munkaerő-kölcsönző és közvetítő cég online felmérése a beosztottak véleményét vizsgálta. A vélemények nem hízelgőek, csak a megkérdezettek 18%-a érzi kifejezetten jól magát a munkahelyén, 12% elégedett vezetőjével, 76% pedig olyannyira elkeseredett, hogy szívesen be is húzna a főnökének.

Tovább olvasom »
ember, erőszak, spektrum, Steven Pinker, tévésorozat

Tényleg erőszakos az ember?

László Márta

Minden korábbinál aktuálisabb témával foglalkozik a Spektrum vadonatúj, saját gyártású sorozata: ez pedig az erőszak!  Az Erőszakos ember című sorozat október 13-án, este kilenckor kezdődik – meglepő okfejtésekkel…!  

Tovább olvasom »
erőszak, forradalom, harc, kihalás, méhek, Nemes Gyula, természetvédelem, új magyar film

16 éven aluliaknak nem ajánlott!

László Márta

Einstein állítólag egyszer azt mondta, hogy ha kipusztulnak a méhek, négy év múlva az emberiségre is ez a sors vár… Bár a mondat valódiságára soha, senki nem talált bizonyítékot, mégis gyakran emlegetik, és lehet, hogy Nemes Gyulát is ez inspirálta a ZERO forgatásra. 

Tovább olvasom »
emberkereskedelem, erőszak, Európai Parlament, menekültek, migráció, nő, orvos, szexuális zaklatás, védelem

A menekült nők is nők!

László Márta

Szükség van az unió migrációs illetve menedékpolitikáinak és eljárásainak reformjára, hogy tartalmazzon a nemi szempontokat figyelembe vevő intézkedéseket, a menedékkérő nők és a gyakran velük utazó gyerekek illetve tőlük függő emberek biztonságának növelése érdekében – ezt az állásfoglalást fogadták az európai parlamenti képviselők. 

Tovább olvasom »
antidepresszáns, erőszak, gyógyszer, pszichiátria

A gyógyszer szörnyű mellékhatása: gyilkosság

PP-Eletforma

A vérfagyasztó bűnesetek kapcsán sokszor kerül említésre, hogy az elkövető pszichiátriai kezelés alatt állt. Ám indokolatlanul kevesebb szó esik arról, hogy ezek a kezelések hogyan lehetnek okozói a könyörtelen erőszaknak. Erről szól egy új kiadvány, amelyet a napokban jelentetett meg egy magyarországi emberi jogi szervezet.

Tovább olvasom »
erőszak, felmérés, gyerek, internet, iskola, jog

Egy pofon még nem erőszak!?

PP-Eletforma

Három gyerekből kettő nem kér segítséget, ha megsértették a jogait, ötven százalékuk pedig nem is tud ilyenről a környezetében. Kétharmaduk pedig nincs tisztában azzal, hogy bántalmazásnak minősül, ha egy gyerek megüt egy másikat. Ismerik a jogaikat a gyerekeink?

Tovább olvasom »
erőszak, kegyetlen játék, lúdnyakszakítás, pünkösd, pünkösdi király

Véres pünkösdi király választás

PP-Eletforma

A jellegzetes pünkösdi szokások egyike ma is a pünkösdi király választása. A megtisztelő, mindössze egy évig érvényes címet azonban sokszor brutális, és kegyetlen játékok árán (?) lehetett elérni. Kakasütés és gúnárnyak-szakítás volt a férfias feladat… 

Tovább olvasom »
erőszak, nők, szex, szexuális, titok

Ez a szexuális élmény egy életre szól…

PP-Eletforma

Harmincnégy nőből harmincegynek voltak erőszakos szexuális emlékei, közülük minden negyedik így vesztette el szüzességét. A nemi erőszak pszichológiai következménye lehet depresszió, poszttraumás stressz, sokk, düh és szégyen, önbizalomhiány, önvád, emlékezetkiesés, rémálmok, fejfájás, hányinger, hasi fájdalom és frigiditás.

Tovább olvasom »
erőszak, kapcsolat, szex

“Megerőszakoltak, nem vagyok önmagam…”

PP-Eletforma

Egyre többet hallunk nők és gyermekek megerőszakolásáról, és ha ez a jelenség nem is olyan gyakori, mint az Egyesült Államokban, ahol több tízezres nagyságrendről szólnak a hivatalos adatok, és sajnos köztudott, hogy az esetek 75-90 százaléka nem is kerül a rendőrség tudomására.

Tovább olvasom »
erőszak, karácsony, pénz, stressz, ünnep

A szokásosnál is feszültebb, veszélyes napok jönnek!

PP-Eletforma

“Az ünnepek alatt, főleg a Szilveszter és a Karácsony körüli időszakban, megnő az erőszakos cselekedetek előfordulása” – mondta dr. Nadine Kaslow, az Emory Egyetem pszichológus professzora. A szakértők szerint a legfőbb ok az alkohol és a kábítószerek szokásosnál nagyobb mértékű fogyasztása lehet.

Tovább olvasom »
erőszak, férfi, kapcsolat, macsó, szex, vicc

A szexista vicceket be kell tiltani?

PP-Eletforma

A szexista viccek elősegítik azoknak a mentális működési folyamatoknak a kialakulását, amelyek nőkkel szembeni erőszakos viselkedést válthatnak ki, különösen a macsó viselkedésre hajlamos férfiak esetében – állítják a Granada Egyetem kutatói.

Tovább olvasom »
erőszak, férfi, kapcsolat, május, nő, probléma, szex

Brutális! Már a férfi is csak verve jó…?

PP-Eletforma

Egy napokban napvilágot látott amerikai felmérés szerint: tíz férfiból három szenvedett már partnerének fizikai vagy lelki bántalmazásától. Akárcsak a nők elleni családi erőszaknál, a bántalmazás jellemzően nem egyszeri eset, viszont kevésbé súlyos erőszakkal jár.

Tovább olvasom »