Erdély

diákok, Erdély, Határtalanul!, kirándulás, pályázat

Az 1000 éves határ mentén

PP-Eletforma

Erdélyben járt a zuglói Dr. Mező Ferenc Általános Iskola 66 tanulója és 7 tanára 2017. október 9-13 -ig a Határtalanul! elnevezésű pályázat segítségével. Óriási élményekkel tértek haza a fiatalok!

Tovább olvasom »
Erdély, legendák, Románia, természet, turizmus

Megszavaztuk Erdély 7 csodáját!

Krajcsó Judit

Választottunk! A Gyilkos-tó és a szomszédságában levő Békás-szoros kapta a legtöbb szavazatot azon a múlt vasárnap zárult szavazáson, amelyen Erdély  hét csodáját kereste a Transindex.ro erdélyi portál és a goTransylvania telefonos turisztikai alkalmazás fejlesztője.

Tovább olvasom »
csombor, Erdély, füstölt csülök, húsgombóc, korhelyleves, savanyú káposzta

Erdélyi korhelyleves – lightosan

László Márta

Remekül megy a korhelyleves a farsangi bulizáshoz! Kedves barátaim családi receptjét bízom most rátok! Ez egy különleges variáció, és óvatosan, de a cukrosok is ehetnek belőle! Egyszerűen pompás a békétlen gyomornak! Ha sok vendég jön, és nagy mennyiségben készítik, télen is a nyári konyhában főzik, mert már maga főzés is remek buli!

Tovább olvasom »
Erdély, kiállítás, Magyar Nemzeti Galéria, művészek

Már csak egy hét!

PP-Eletforma

Még augusztus 23-áig látható A Sors és jelkép – Erdélyi magyar képzőművészet 1920–1990 című kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában. A tárlat a hét évtized kivételes válogatása. Remek kulturális programot ígér a következő hosszú hétévégre.    

 

Tovább olvasom »
Erdély, turizmus, üzlet

Vedd meg Drakula kastélyát! Ha mered…!

PP-Eletforma

Eladó Erdély leghíresebb és leghírhedtebb kastélya, a  Brassótól 30 kilométerre fekvő törcsvári „vámpírkastély. Az erődben, amelynek Drakula grófon kívül volt már királynő is a tulajdonosa, jelenleg múzeum működik. Bár hivatalosan nem hirdették meg az eladást, ám ha valaki ésszerű ajánlattal áll elő, könnyen nyélbe üthető lehet az üzlet.

Tovább olvasom »