Facebook hozzászólás
326

Eper, áfonya, spenót

Francia kutatók külön-külön vizsgálva az egyes zöldség és gyümölcsfélék hatását a szervezet egészséges működésére állatkísérletek során megállapították, hogy az eper, az áfonya és a spenót különösen az idegsejtek működésére, frissítésére vannak jótékony hatással.

Közismert, hogy a zöldségekben és a gyümölcsökben gazdag, kiegyensúlyozott táplálkozás elsőrendű szerepet játszik egészségünk megőrzésében. Francia kutatók külön-külön is vizsgálva az egyes zöldség és gyümölcsfélék hatását a szervezet egészséges működésére állatkísérletek során megállapították, hogy az eper, az áfonya és a spenót különösen az idegsejtek működésére, frissítésére vannak jótékony hatással.

Mind a reakciók gyorsaságában, mind az emlékező- és az orientációs képesség megőrzésében jelentősen „fiatalabbnak” mutatkoztak a kísérleti állatok, mint a kísérletben részt nem vevő kortársaik. Így az öregedés lassításában, az agy frissességének megőrzésében fontos szerephez juthatnak az embereknél is az eper, az áfonya és a spenót.

L.K.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!