élmény

balaton, élmény, program, sport, strand, top-listák

Már csak Disneyland hiányzik a Balatonról?

László Márta

Nem szorul fejlesztésre a balatoni programkínálat a nyaralók elsöprő többsége szerint, bár ingyenes koncertekből és gasztrofesztiválokból soha sem elég – derült ki a Szallas.hu friss kutatásából. Az aktív kikapcsolódások közül a kalandparkok a legnépszerűbbek, míg a kihagyhatatlan balatoni kulturális élmények sorában a Tihanyi Bencés Apátság megtekintése végzett az élen. A vendégek egyébként jellemzően 2-5 ezer forintot hajlandóak fejenként fizetni egy strandolást kiváltó élményért.

Tovább olvasom »
Berlin, élmény, érdekesség, nyár, utazás

5+1 dolog, ami miatt el kell menned Berlinbe!

László Márta

Előkapsz egy útikönyvet, vagy letöltesz egy jó kis alkalmazást a telefonodra, és mindent látsz Berlinről! Én most mindezek nélkül mutatom meg, mi az, amit ki kell próbálnod a német fővárosban, hogy minél többet megtudj erről az elképesztő városról és lakóiról! Gyere velem egy kis felfedezésre!     

Tovább olvasom »
balaton, élmény, kaland, kikapcsolódás, szórakozás

Adrenalin, élménydömping – na de mennyiért?

PP-Eletforma

Mi magyarok árérzékenyek vagyunk, ugyanakkor szeretünk kikapcsolódni. Főleg úgy, ha azt együtt tehetjük a családunkkal, ráadásul itthon. Számos családi parkból választhatunk, a felhozatal színes és változatos, de jól tesszük, ha odafigyelünk néhány részletre! Mutatunk néhány szuper Balaton-közeli helyet, pénztárcabarát tippekkel!

Tovább olvasom »
élmény, hotel, jég, szálláshelyek, tél

Fagyos hotelek, forró fogadtatás

PP-Eletforma

Az időjárás ugyan egyelőre nem adott rá okot, de lassan ideje ráhangolódni a télre; közeleg a korcsolyázás, hólapátolás, az ünnepi fények és a forralt bor időszaka. Az egyik szálláskereső weboldal összegyűjtött 5 különleges szálláshelyet, ahol a vendégeknek jeges téli élményben lehet részük.

Tovább olvasom »
élmény, japán, ősz, turizmus, utazás

Három csoda, amit csak ősszel láthatsz Japánban

PP-Eletforma

Japánban a négy évszak váltakozása egész évben különleges szépséggel vonja be a tájat. Ez alól természetesen az ősz sem kivétel sőt, létezik sok-sok olyan hely az országban, melyek ebben az időszakban nemcsak teljesen átváltoznak, de felejthetetlen élményt adnak azok számára, akik kilépnek a japán városok forgatagából. A Japánspecialista utazási iroda összeállította azt a három japán helyszínt, ahova feltétlenül érdemes ellátogatni ősszel, vagyis a Momiji idején.

Tovább olvasom »
Bajorország, élmény, gasztronómia, mustár, panírozás, sör

Mänzel-szelet: Bajorországból hoztam

László Márta

El nem tudtam képzelni, hogy mit takarhat ez az elnevezés. Kishitűként úgy gondoltam, biztosan valami egyszerű rántott szelet – féleség. Nos, nem csalódtam, … csak abban, hogy annál százszor finomabb, ízletesebb, igazi gasztronómiai élvezet. Akkor eldöntöttem nálunk mostantól ilyen a rántott hús! Itt a hazai prototípus! Feltétlenül próbáld ki!          

Tovább olvasom »
barátság, Chaina Smart Expo, élmény, előadás, élvezet, művészet, szertartás, tea, tradíció

Egészség, tradíció, szertartás, művészet, barátság – találd ki, mi az?

László Márta

Válaszd a holdfényt, a lankás hegyoldalt, a lágy szellőt, a kellemes zenét, a szilvafa virágának illatát, a tökéletes vizet, az avatott szemmel válogatott leveleket, és máris majdnem minden kész egy tökéletes teaszertartáshoz! A teázás ugyanis nem csak egy pár perc felfrissülést jelent, vagy, hogy valamit iszom, ha beteg vagyok! Ez egy 2000 éves hagyományokon nyugvó kínai művészet, amiből fantasztikus ízelítőt kaptak azok, akik a hétvégén ellátogattak a Chaina Smart Expo Kínai Teakultúra Fesztiváljára.       

Tovább olvasom »
élmény, fesztivál, program

Élményvonat a 11. Miskolci Kocsonyafesztiválra

PP-Eletforma

Fergeteges fesztiválhangulat várja 2011. első élményvonatán a MÁV Nosztalgia utasait, akik a 11. Miskolci Kocsonyafesztiválra utaznak. Az fesztiválvonat programkínálatában újnak számító Orfeum kocsi élőzenés programja mellett kocsonya kóstolás és korty ízelítő is színesíti a programot.  

Tovább olvasom »
divat, élmény, ruha

Reneszánsz divat Bikalon

PP-Eletforma

Ugyan a látogatók több mint fél évezredet repülnek vissza az időben, ha beteszik lábukat az épülő bikali Reneszánsz Élménybirtokra, mégis rendkívül divatos ruhákba öltözött emberekkel találkoznak. Az öltözékek a reneszánsz kor „trendje” szerint készültek, de sokan ma is szívesen hordanák őket.

Tovább olvasom »
élmény, győzelem, játék, szex

Börtönben több hazai híresség

PP-Eletforma

Több hazai híresség – Farkasházy Teddy, Müller Attila, Kefir, Leo, Csordás Tibi, Lui, Palcsó Tamás – hűvösre került. Szerencsére csak az Élménybirtok-Médiaválogatott tagjaként az ismert emberek egy barátságos focimérkőzés miatt mentek a börtönbe.

Tovább olvasom »
élmény, nyár, sztár, utazás

Szabó Győző személyes naplója

PP-Eletforma

Szabó Győzőről köztudott, hogy szenvedélyes utazó. A világ számos pontján megfordult már. Arról viszont csak szűk baráti köre tudott, hogy utazásai alkalmával mindent papírra vet és filmet is forgat. Hosszú rábeszélés után a színész úgy döntött, hogy élményeit, fotóit, filmjeit a nagyközönséggel is megosztja egy könyv formájában, amely a Supertravel címet kapta.

Tovább olvasom »