Facebook hozzászólás
561

MESEBELI ADVENTI PROGRAMAJÁNLÓ

Diótörő és champagne: fesztivál a Duna-parton

Csupa varázslatos élménnyel vár mindenkit az idei adventi vasárnapokon is az InterContinental Budapest. A vendégek ízelítőt kaphatnak a Diótörő szívmelengető történetéből, miközben finom fogásokat kóstolhatnak, és szikrázó champagne-nyal koccinthatnak.

Diótörő, balettművészek, Kép: intercontinental
Kép: intercontinental

Diótörő

December beköszöntével a szálloda karácsonyi díszbe öltözik. A lobbyban feldíszített fenyőfa, körös-körül ünnepi csillogás és meghitt hangulat várja a látogatókat. A fő téma pedig mindenki kedvence, a Diótörő. De ez a mesés balett nemcsak a díszletekben jelenik meg. A Corso Étterem brunch-ait is ez a különleges tematika hatja át, ahol a vendégek egy pohár finom champagne mellett hangolódhatnak a karácsonyra, miközben a Diótörő jelmezeibe bújt balettművészek élő zenére elevenítik meg ezt a kedves történetet táncukkal.

Champagne

A legexkluzívabb ital kétségtelenül a champagne, ami önmagában bármilyen percet ünneppé tesz. Az eredetvédett francia pezsgő mindig is a magas minőség egyik szinonimája volt, a szállodához pedig pontosan ez illik, csakúgy, mint az adventhez és a karácsonyhoz, ezért számos módon kínálják a champagne-t decemberben.

Light Bulb, magyar találmányok ihlette koktélok, Kép: intercontinental
Light Bulb, magyar találmányok ihlette koktélok, Kép: intercontinental

Fontos küldetésüknek tartják, hogy a vendégek felfedezzék a pezsgők világát. Éppen ezért került be a brunch-ok közé a Champagne csomag, melynek keretében minden hónapban más-más prémium pezsgő kóstolható. Valamint érdemes kipróbálni a legújabb, magyar találmányok ihlette koktélok közül a „Villanykörtét”, amelynek alapját szintén champagne alkotja, és nemcsak keleties fűszerezésű íze, de különleges tálalása is egyedi élményt nyújt.

Brunch

A hotelben a vendégei ünnepi környezetben az adventi vasárnapokon pihenhetik ki a karácsonyi kavalkádot. Ráadásul a családosoknak egy Diótörő- ihlette, animátorok által működtetett gyereksarok is segít abban, hogy a szülők tényleg kikapcsolódhassanak.

Gullner Gergő séf a magyar és a környező országok tradicionális ételeit gondolta újra, nemzetközi hatásokkal, szezonalitással és a lokális alapanyagok használatával ötvözve, amivel egyedülálló fogásokat hozott létre.

Karácsonyi sütik, Kép: intercontinental
Karácsonyi sütik, Kép: intercontinental

A hotel desszertkínálata is az ünnepekhez igazodik, és karácsonyi finomságokat kínál. A cukrász séf, Vágó Nikoletta az ünnepi tarte-kínálatot miniatűr formában is megalkotta, így az édesszájúak egyszerre több ízkombinációt is megkóstolhatnak vagy megoszthatnak.

Balerina kedvencei desszertválogatás, Kép: ingtercontinental
Balerina kedvencei desszertválogatás, Kép: ingtercontinental
A különlegességek közül a pekándiós-csokoládés a klasszikus karácsonyi süteményeket idézi, az epres üde rózsaszínje a balerinák színes szoknyáira reflektál, és egy paleo-vegán mangós desszert is a tál része.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!